Hockeyfynd och hemmaidé i La Liga

Årets sista SHL-omgång

Vi dyker ner i hockeyn på fredagen och det blir både ett svenskt spel och ett NHL-drag. I spanska La Liga har Eibar sprattlat till på slutet men man är hemmabetonat och i grunden en nivå sämre än Real Betis.

Dahlén sänker krisande AIK

Vi gick emot AIK hemma mot Karlskoga i onsdags och det var minst sagt rätt val: AIK tog ledningen men tappade den kvickt och torskade till slut med 1-6 efter att ha kastat in handduken i slutperioden. Otroligt tungt inför ett öde Hovet och oj så fel AIK har kommit in i denna säsong. Förväntades ju få det ganska tufft men fem förluster på sex omgångar och tidig jumboplats är förstås ändå alarmerande. Redan stor press på det unga AIK och det finns verkligen inga garantier för att man kommer få ihop det.

Rakt motsatt start för Timrå: är obesegrat och toppar tabellen. Senast var det hett derby hemma mot Modo och mycket tack vare ett vasst PP drog Timrå längst, seger 3-2 och ett skönt kvitto. Timrå åkte ju som bekant ur SHL i våras och fallet ner till HockeyAllsvenskan brukar kunna vara knivigt – men Timrå har direkt visat att man vill gå för en snabb comeback. Hemvändande Jonathan Dahlén har minst sagt levererat (13 poäng på sex matcher) och med seriens klart bäste spelare i spetsen kan Timrå räkna med fortsatta framgångar.

Det är alltså botten mot toppen och just nu kan vi inte påstå att tabellen ljuger. Timrå en bra vinnare till 1.86*.

Hemmaplan avgör i La Liga

Real Betis har fått upp farten på ett bra sätt. Bara en förlust på de fem senaste matcherna. Det var fyra raka utan förlust inför senast och då hade man 1-1 ända fram till 67:e minuten. Då rasade det rejält men det var mot ett hittills mycket positivt Villarreal.

Klart lättare emot nu och här hemma blir man svårslaget mot Eibar. Gästerna ser ut att överskattas på de senaste, uppseendeväckande resultaten. Två vinster i rad men ganska smickrande siffror trots allt. Innan dess fem raka utan seger och på resande fot är man ett synnerligen begränsat lag.

Ja, Eibar har bara tagit 2 av sina 8 poäng på hemmaplan medan Real Betis står på blott en hemmaförlust så här långt. Med hemmafansen i ryggen är Betis en stark favorit och vi tar gärna ställning för ettan till oddset 2.00*.

Målrikt i Italien

Brescia är en nykomling som vi har satt plus i kanten för vid flera matcher. Bara två vinster så här långt men det finns mycket man kan ta med sig. Senast stod man upp bra mot vassa Napoli i en av årets absolut svåraste matcher. Enklare emot nu men vi litar inte på defensiven och det känns långsökt att man skulle hålla nollan.

Gästande Sassuolo har blandat och gett i inledningen och de bästa prestationerna har kommit på hemmagräs. Senast mötte man förvisso ett offensivt kapabelt Atalanta men det var oroväckande darrigt bakåt. Tränare De Zerbis 4-3-3 är svårhanterat när laget har ”sin” dag men mot ett underskattat Brescia lär man få släppa till en del lägen.

Det här kan bli riktigt trevligt och Brescia lär gå för ”trean” här hemma. Ettan lockar en aning men framförallt så är överspelet intressant. Hela 5 av Sassuolos 6 matcher har faktiskt resulterat i tre mål eller fler. Till oddset 1.80* är över 2,5 mål ett utmärkt alternativ.

Chicago blickar uppåt

NHL är igång och på fredagen begår Philadelphia Flyers och Chicago Blackhawks säsongsdebut på bästa sändningstid för oss svenskar: nedsläpp klockan 20:00. Matchen spelas ju i Prag och därmed är det inte mycket till hemmafördel att snacka om för Philadelphia. Dessa tillhörde förra säsongens större besvikelser då man missade slutspel. Defensiven var i vanlig ordning ett problem och det är märkligt att man inte får bukt med målvaktssituationen, även om man nu tror mycket på unge Carter Hart. Vi har även denna säsong svårt att se Flyers lyfta nämnvärt.

Däremot börjar Chicago Blackhwaks kännas intressant igen. Efter att ha lyft bucklan 2010, 2013 och 2015 följde ju inte helt oväntat några tuffare år – det är svårt att behålla en mästartrupp under lönetaket. Kane och Toews är ju dock kvar och Chicago har börjat bygga ihop någonting spännande igen, tack vare draftval och kloka värvningar. Robin Lehner som ny keeper känns rätt och även om Chicago ännu inte är på ”Stanley Cup-nivå” igen så börjar man i alla fall kunna se ljust på framtiden, med start denna säsong.

Vi väljer det mer spännande laget i premiären: Chicago spelas till 2.40*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.