Poängtapp för Liverpool?!

speltips

​Läcker Premier League-lördag och många räknar förstås med att Liverpools segertåg ska fortsätta – men vi är inte alls så säkra på det! Det har hackat en del på sistone och när man nu gästar av ett stekhett Leicester kan vi absolut spekulera i poängtapp för Liverpool. I Premier League räknar vi även med nya problem för Watford – och på tal om problem… Milan har det sannerligen inte roligt och får det jobbigt även på lördagen, borta mot Genoa. SHL-lördagen är förstås också synad: ett desperat Växjö står på tur för seger medan vi gärna fortsätter med Rögle, trots att uppgiften nu heter Frölunda borta.

Första poängtappet för Liverpool?

Sju omgångar, sju segrar för Liverpool – kanske ser det orättvist ut att ifråga Champions League-mästarnas form men vi tycker definitivt inte att Liverpool sett som bäst ut på sistone. Mot Chelsea var poängtappet nära och förra helgens 1-0 mot Sheffield United – efter en rejäl målvaktsbjudning – var föga imponerade. I veckans Champions League gick Liverpool sedan fram till 3-0 mot Salzburg, bara för att sedan tappa till 3-3. Nu löste Salah ändå segern och att utmanas av det farliga Salzburg är ingen skam men helt stabilt kändes det ju inte…

Nej, Liverpool är inte i toppslag och visst ligger första poängtappet runt hörnet – när motståndet nu heter Leicester kan bakslaget komma. Leicester ser ju jättebra ut, helt klart den bästa Leicester-versionen sedan den galna guldsäsongen. Gjorde 5-0 på Newcastle förra helgen och har flera spelare i jättebra form. Vardy gör sina mål och Tielemans är på väg att verkligen ”breaka”. Gamle Liverpool-coachen Rodgers gör ett fint jobb med Leicester och gissa på om han är sugen på att stoppa sitt gamla lag här.

​Vi spekulerar gärna i poängtapp för Liverpool och testar X2 till 2.75*. Alternativet ”Båda lagen gör mål” till 1.78* håller vi som riktigt starkt.

Tufft igen för Watford

Sju omgångar har givit två poäng – hemsk säsongsupptakt för Watford, som redan hunnit byta tränare och inte alls sett lika charmigt ut som man långa stunder gjort de senaste säsongerna. Raset mot Manchester City där man alltså låg under med 0-5 efter 17 minuter var direkt pinsamt och senast blev man första lag denna höst att torska mot Wolverhampton. Det ska nog sägas att Watford haft ett par otacksamma uppgifter men visst ser det oroväckande ut. Stor press på laget nu – och att då ställas mot Sheffield United tycker vi inte känns optimalt.

Sheffield United gör det ju imponerande bra. Det är lite ”old school” över detta Sheffield, som satsar brittiskt och som inte tänkt sig att skönspela sig till några poäng. Det återstår väl att se om klassen till slut räcker till nytt kontrakt men än så länge tycker Sheffield United att det är väldigt roligt att kriga på. Nosade på poäng mot Liverpool senast och har inte fallit ur ramen i någon match hittills.

​Vi tvivlar på att Watford har självförtroendet för att ”spela bort” Sheffield United och kan lätt se gästerna kriga till sig detta. Vi väljer Sheffield United draw no bet till 2.60* – pengarna tillbaka om matchen slutar oavgjort, alltså. En bra Premier League-deal.

Ingen ljusning för Milan

Europas största krisklubb? Det finns några kandidater men visst är AC Milan ett hett bud… Förra helgen gick vi emot laget hemma mot Fiorentina och det blev 90 ruskigt tuffa minuter för hårt pressade Milan. Var egentligen aldrig nära och torskade med 1-3. Det visslades rejält på San Siro och nu är Milan ett tidigt bottenlag. Så illa kommer det naturligtvis inte att gå men det har redan blivit uppenbart att Milan inte på något sätt kommer ha med toppstriden att göra denna säsong. Hård press på laget och det blir jättetufft att hantera.

På lördagen väntar bortamatch mot Genoa, ett annat lag som hamnat lite snett. Började ganska lovande men har nu bara en pinne på de fyra senaste. Riktigt så illa har det ändå inte varit. Förra helgen lät man det rinna iväg till 0-4 i baken borta mot det farliga Lazio men övriga bakslag har varit mer hedersamma. Genoa har tvingats slita i botten de senaste säsongerna och den tidiga tabellen antyder att det kan bli samma visa i år – men vi tycker ändå att Genoa har kapaciteten att lyfta en del.

Orkar verkligen Milan ta sig samman här? ​ Vi tvivlar hårt på det och går gärna emot igen: Genoa spelas till 2.95*.

Nu då, Växjö?

Att förra säsongen blev ett ”mellanår” för Växjö var inte helt oväntat. Hade ju vunnit ett suveränt guld säsongen innan men med tanke på vilka spelare som lämnade efter guldet var det ganska väntat att Växjö skulle falla tillbaka. Denna säsong ska Växjö studsa upp igen – ja, det var i alla fall tanken på förhand. Istället har Lakers fått en riktig kalkonstart med sex nollpoängare på sju omgångar. Senast dundrade man på för kvittering hemma mot Malmö men den kom aldrig, istället ett par baklängesmål i bur. ”Så dålig” som 1-4 antydde var prestationen inte och visst har det grinat emot en del för Växjö. Det är förstås stressigt i leden men mycket rutin finns och givetvis är det bara en tidsfråga innan vändningen kommer.

Nu gästar man Leksand, ett Leksand som ju fått en betydligt bättre start och gott och väl visat att man är tillbaka i SHL för att stanna denna gång. Efter att ha krossat ärkerivalen Brynäs med 5-1 har dock Leksand kommit ner på jorden: förluster mot Rögle och Frölunda. Absoluta inga förluster att skämmas över mot toppmotstånd men likväl en förlusttrend – och känner vi Leksand rätt kan det bli lite kämpigt att ta sig ur. Brukar ju inte direkt vara bäst i landet på att bryta negativa trender.

​Än så länge är det verkligen ingen fara på taket för Leksand men här möter man onekligen Växjö vid fel tillfälle. Vi räknar med desperation från gästerna och tycker att Växjö ”står på tur” för framgång: Växjö-tvåan liras till 2.60*.

Rögle redo för toppmötet

När Frölunda tar emot Rögle på lördagskvällen snackar vi tidig seriefinal i SHL. Att mästarna Frölunda kört upp till toppstriden är förstås ingen skräll – och ni som hängt med oss vet ju att Rögles topplacering inte heller förvånar på vårt kontor! Vi har tagit flera spel med Rögle och har ingen anledning att börja spekulera i särskilt mycket tuffare tider. Toppmatch även senast, hemma mot tunga Luleå, och Rögle gjorde en vass prestation – inte alls orättvist när Schira fixade segern i sudden. Förutom sura 0-1 mot Oskarshamn har Rögle vunnit rubbet.

Nu är det maxad svårighetsgrad när man kommer till Scandinavium och möter ett Frölunda som efter den risiga starten staplat upp fem raka segrar. Flera riktigt snygga segrar, dessutom: överkörningarna av Skellefteå och Färjestad var inte dåliga. Fick slita en del för segern i Leksand i torsdags men löste det även det. Hemvändade Sundström segerorganisatör den gången och Frölundas bredd är ett jättevapen.

​Inga större moln på Frölunda-himlen alltså – men trots det måste vi blicka mot Rögle-framgång på lördagen. Vi tycker helt enkelt att Frölundas favoritskap blivit för stort och att Rögle fortfarande inte riktigt tas på allvar. Stenhårt att vänta och då sitter vi gärna på Rögle inklusive övertid/straffar till 2.55*!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.