Målsnålt när United åker norrut

odds

Det är sannerligen svårt att ge Newcastle godkänt betyg efter Premier League-inledningen. Man är en tidig nedflyttningskandidat och lär inte rada upp lägen mot Manchester United på söndagen. Däremot är vi osäkra på hur United själva kommer att få till sitt spel – man visar ingen vidare form och vinner man nu är det sannolikt på grund av det klena motståndet. Vi går på en målsnål lösning där men tror på många nätkänningar när offensivt lagda Arsenal och Bournemouth drabbar samman. Het PL-söndag alltså men vi rekommenderar även spel i Serie A och Allsvenskan.

Krysset gillas i stormatchen

Rivaliteten mellan Inter och Juventus är långlivad – och nu har den ju blommat ut rejält igen! Juventus har varit för bra och vunnit Serie A åtta säsonger i följd men nu går Inter för att utmana fullt ut. Det satsades ju hårt i somras: flera bra spelare värvades men kanske framförallt plockades Antonio Conte in, den karismatiske coachen som ju har en stark koppling till just Juventus. Conte har direkt satt sin prägel på Inter som har fullt pott i ligaspelet. Nu kommer man från förlust borta mot Barcelona i Champions League men även den prestationen var stark och bevisade att Inter höjt nivån. Inget snack om att Inter är redo för att på söndagskvällen utmana Juventus i seriefinalen.

För Juventus har det hackat något mer under hösten. Nye tränaren Sarri har åtminstone inte fått någon drömstart och en del trassel med skador och annat har stört truppläget. Nu är trenden ändå någorlunda positiv och när det nu vankas stormatch är det onekligen svårt att nonchalera den grymma kultur som sitter i Juve-väggarna.

Inter kan göra ett spännande ryck i toppen vid tre poäng – men viktigast är trots allt att inte torska. Juventus lär respektera Inter fullt ut och för gästerna är vi övertygade om att krysset funkar bra. Häftig match på många sätt men vi tvivlar ändå på att vi får se två lag som desperat går för segern – det luktar kryss och vi spelar delad pott till 3.10*.

Målrikt är klockrent igen

Vi har flera gånger lyft fram Bournemouth som ett charmigt, underhållande lag. Att spela målrikt i lagets matcher har varit ett vinnande koncept och när man nu gästar Arsenal fortsätter vi på den inslagna vägen. Bournemouths fem senaste matcher har samtliga landat på fyra mål: först två förluster, sedan två segrar och förra helgen 2-2 hemma mot ett formstarkt West Ham. En underhållande tillställning som definitivt kunde innehållit fler mål. Wilson har kommit igång och offensiven är modig och skicklig. Bakåt är ju dock Bournemouth inte riktigt lika konkurrenskraftigt och man är heller inte laget som bara ”parkerar bussen”, inte ens i en så pass svår uppgift som detta.

Arsenal visar ju bättring och kommer närmast från enkel Europa League-seger: 4-0 mot Standard Liege. Coach Emery valde att släppa fram ungdomarna där och det betalade sig bra. Nu kommer exempelvis hete Aubameyang in i laget när Arsenal ska försöka befästa sin topp-4-position. Det har varit lite ojämnt och darrigt under hösten  – elva insläppta på sju omgångar bekräftar det – men även Arsenal har sina styrkor i offensiven och den tycker vi ser spännande ut.

Gott om underhållande möten mellan dessa på senare år (5-1 här i våras) och alla förutsättningar för underhållning även på lördagen. Arsenal kommer att dominera men Bournemouth gillar att se sina chanser. Målrikt igen och Ö 3,5 mål till 1.90* tar vi gärna.

Tight igen för Manchester United

Manchester United fortsätter att ha extremt svårt att övertyga. Kommer nu närmast från 0-0 borta mot AZ i Europa League, ett resultat som United fick vara mycket tacksamt över: noterades faktiskt inte för ett enda skott på mål. Elvan var inte den optimala och att Solskjaer både tvingats och valt att skifta mycket har spätt på osäkerheten. Det var länge sedan United gjorde någon helgjuten insats och att det efter söndagens bortamatch mot Newcastle vankas landslagsuppehåll känns väldigt nyttigt.

För Newcastle sprack det förra helgen: förlust med 0-5 borta mot ett piggt Leicester. Har annars stretat på ganska tappert med sitt begränsade lag och det är utan tvekan hårt jobb som gäller om Newcastle ska plocka poäng – framåt har man just ingenting som skrämmer, ärligt talat. När Manchester United nu gästar räknar vi med att Newcastle är redo att ta kampen; en bättre prestation än senast tar vi för givet.

Dagens Manchester United kan absolut leva farligt här – kommer få ha mycket boll men som det sett ut mest hela hösten kommer det bli nya problem. Vi räknar med att det kan stå 0-0 ganska länge här – och det lag som eventuellt tar ledningen kommer vara rädd om den. U 2,5 mål till 1.71* ska inte spricka!

Målsnålt bottenmöte?

Kalmar har varit en stor besvikelse i Allsvenskan denna säsong. Man nämndes rentav som ett lag för tabellens övre halva men nu har man inte ens säkrat kontraktet med fyra matcher kvar. Målskyttet har varit ett stort problem och normalt hemmabetonade Kalmar har bara gjort 10 mål på 13 hemmamatcher. Faktum är att det bara är just söndagens motståndare AFC som gjort lika få mål under året. Mållöst i 11 av 13 halvlekar på slutet och det är inte bara att ösa framåt här.

Nej, AFC är ju ett av lagen som jagar Kalmar därnere och en bortaseger här skulle faktiskt dra in de sistnämnda i streckstriden på allvar. Mycket värt med en poäng alltså och vi är inne på att det blir alltför försiktigt. AFC hamnar ofta med 5-6 spelare djupt ner och Kalmar har sällan vapnen för att luckra upp sådant. När det kommer till gästernas offensiv finns väldigt mycket att önska. Man hamnar sällan i de farliga avslutningslägena och precis som i hemmalaget så saknas notoriska målskyttar.

Nervöst och taktiskt – vi kan förvänta oss en spännande men knappast ”frejdig” match i Kalmar. Troligt med målsnålt och under 2,5 mål är högintressant till oddset 1.89*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.