Toronto imponerar direkt

Årets sista SHL-omgång

NHL är äntligen igång och som vanligt har Toronto Maple Leafs blickarna på sig – och det är befogat. Toronto imponerar direkt med sin offensiv och på måndagen är man rejält suget på att sätta sig i respekt via hemmaseger mot mästarna St Louis Blues. Vi säger bra chans! I KHL är det toppchans för ett retat St Petersburg. På fotbollsfronten är det lite lugnare i väntan på EM-kvalet men i den tyska andraligan är det fin chans för toppjagande Bielefeld mot beskedligt motstånd.

Toronto imponerar

Det har som vanligt varit mycket fokus på Toronto Maple Leafs inför säsongen och det är inget snack om saken: den klassiska klubben mönstrar definitivt en av ligans mest kapabla trupper. Offensiven är riktigt svettig och har redan hunnit leverera. 14 gjorda mål på tre matcher och framförallt har Matthews visat vägen med fem mål. En sån som William Nylander har också kommit igång ganska bra, viktigt efter hans röriga fjolår. Nu kommer Toronto ändå retat: tappade i lördags 4-1 till strafförlust (5-6) i klassikermötet med Montreal. Nu vill man förstås studsa upp och måndagens uppgift är inspirerande: det är ju mästarna St Louis Blues som kommer på besök.

St Louis var ju en riktig saga förra säsongen då man gick från jumboplats till att lyfta Stanley Cup-pokalen. En jättebedrift och St Louis fick verkligen allting att falla på plats – truppen är nu i stora drag oförändrad men ”maxprestationer” brukar onekligen vara svåra att följa upp och visst blir det tufft för St Louis, som kommer vara ett jagat byte denna säsong. Har börjat helt okej men inte mer än så och visst blir det tufft att freda sig här.

Vi tycker att Toronto imponerar och räknar med en skarp prestation på hemmaisen – då får vilket lag som helst stora problem att hålla undan, inklusive mästarna St Louis. Toronto är en bra vinnare till 2.10*.

Klasslaget slår tillbaka

SKA St Petersburg har varit en riktig maktfaktor i KHL i flera säsonger – och särskilt mycket nytt under solen är det inte denna säsong. Att man tappat poängkungen Gusev till NHL har märkts en del men det är inga dåliga ersättare som plockats in och fortfarande är man ett helt givet topplag. Nu kommer dock St Petersburg för ovanlighetens skull från två raka förluster, knappa sådana mot Bars Kazan och Tractor. Mycket sällsynt med två raka bom för St Petersburg – tre raka vore smått unikt…

Spartak Moskva kommer alltså få det hett om öronen på måndagen, den slutsatsen känns självklar. Spartak har börjat okej men inte mer. Har varit ett lag som krigat kring slutspelsstrecket de senaste säsongerna och nu är man redan indraget i den striden igen. Har lyckats dra längst i ett antal jämna matcher på sistone – men 3-9-smällen i derbyt mot CSKA förra veckan  var inte vacker. Även på måndagen väntar heltänt toppmotstånd och vi kan inte se Spartak freda sig.

Klara segersiffror på gång för St Petersburg och vi spelar hemmasegern med 0-2 i hcp till oddset 2.55*. Lockande lösning!

Bielefeld hakar på

Arminia Bielefeld har fått en bra start på säsongen i den tyska andraligan. Storklubbarna Hamburg och Stuttgart ligger i topp och kommer bli svårfångade men ska något lag blanda sig i den striden kan det mycket väl vara Bielefeld: seger på måndagen och man är bara två poäng bakom toppduon. Senast kom höstens första förlust och det var mot just Stuttgart – men det var en väldigt bitter sådan. Bielefeld tvingades spela sista halvtimmen med en gubbe kort och på stopptid kom matchens enda mål. Surt! I övrigt har Bielefeld fungerat kanon, faktiskt framförallt på bortaplan: 13 gjorda mål på fyra bortamatcher är verkligen starka papper.

Det bådar ju gott inför måndagen, då bortamatch mot nykomlingen Osnabrück väntar. Dessa har skött sig helt okej hittills och ligger en bit ovanför bottenstriden – så länge Osnabrück lyckas med det får man vara nöjda. Trenden börjar dock bli lite oroväckande med bara en pinne på de tre senaste – och insatsen i nykomlingsmötet mot Wehen senast var inte alls bra.

Något dyster utveckling för Osnabrück alltså – och att nu få ett retat Bielefeld över sig bådar inte gott. Bra läge för Bielefeld att haka på toppen och vi plockar bortasegern till trevliga 2.45*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.