ATP-tennisens komet levererar

Nadal vinner i London

Det har funnits en klart lysande komet i årets ATP-tennis, i alla fall under andra halvan. Ja, Medvedev har en skyhög topp men även en stabilitet som numera gör att han kan prenumerera på finalplatser. Mot Pospisil tror vi på toppchans och i övrigt blir det synnerligen fina speldrag i såväl hockeyn som fotbollen. Häng med!

Tyskland starkast i klassikern

Ett riktigt klassikermöte väntar på onsdagskvällen när Tyskland tar emot Argentina hemma i Dortmund. Nationerna har tillhört dominanterna under många år och drabbat samman i flera VM-finaler. På sistone har Tyskland varit mest framgångsrikt även om Argentina föll mot just tyskarna i finalen 2014. Det är namnkunnigt men flera av de största stjärnorna saknas och totalt sett bör den faktorn gynna Tyskland mest. Laget har böandat och gett en del men det är naturligt då flera rutinerade kuggar har ”fasats ut” och den nya elvan ska sätta sig.

Det är framförallt offensivt som Argentina är brandskattat då varken Messi, Aguero eller Higuain finns med i anfallet. Lägg därtill avsaknaden av kreativa Di Maria och målfalriga Icardi så är det svårt att kräva seger här. Defensivt har Argentina heller inte imponerat och i Copa America levde man inte upp till sitt rykte. För Tysklands del har EM-kvalet varit lyckat och man toppar gruppen med tre matcher kvar (mot Nordirland, Vitryssland och Estland). God chans till full pott i dessa möten och särskilt pressat känns man inte. Det finns konkurrens i båda lagen så spelarna lär vilja visa framfötterna.

Underhållande kväll att vänta i Dortmund och vi är helt inne på att hemmagynnade Tyskland löser uppgiften. Det är ettan som gäller i spelväg till oddset 1.80*.

Pospisil kör in i Medvedev-väggen

Kanadicken Vasek Pospisil har börjat jobba upp sig efter sina tuffa skadebekymmer. Vi lyfte fram Pospisil i comebacken i somras och han har definitivt visat lovande takter vid ett antal tillfällen. Här i Shanghai gör Pospisil nu sin bästa insats på väldigt, väldigt länge: slog ut Mannarino och Granollers i kvalet för att sedan ta ner Schwartzman och Sousa. Pospisil har gått igenom dessa fyra matcher utan att tappa serven och visst är det urstarkt, om än ingen jätteskräll för att vara starke servaren Pospisil. Så här mycket tennis på kort tid har dock Pospisil inte spelat på länge och reaktionen torde vara nära – i synnerhet då motståndet heter Daniil Medvedev.

Ryssens andra halva av 2019 saknar ju snudd på motstycke, åtminstone från en spelare som inte heter Djokovic, Nadal eller Federer… Från augusti och framåt har Medvedev spelat 28 matcher och vunnit 25 – och då har samtliga tre förluster kommit i stora finaler, varav två mot Nadal… Medvedev fick ju ge sig i US Open-finalen över fem set men den som innan dess inte fått upp ögonen för Medvedev fick det garanterat där. Lite lugnare schema på sistone vilket ju varit skönt och i första omgången här i Shanghai gick det busenkelt mot Norrie. Ryssen är tveklöst redo att fortsätta vinna matcher i ATP-tennisen säsongen ut; han ser extremt stark ut!

Respekt för Pospisil men detta blir faktiskt någonting HELT annat än vad han hittills besegrat. Medvedev vräker vidare och vi håller Medvedev med -4,5 i gamehandikapp till 1.90* som jättebra.

Sidbyte i Hockeyallsvenskan

Redan i premiären lyfte vi fram Björklöven och då laget efter sju omgångar toppar Hockeyallsvenskan måste vi ju få konstatera att Löven-optimismen varit befogad. När det på onsdagen vankas seriefinal hemma mot BIK Karlskoga väljer vi dock att byta sida och gå emot Löven. Kommer närmast från säsongens första förlust, då man i söndags tappade i slutperioden nere i Kristianstad. Var även i Tingsryd förra veckan och den trippen kostade nog en del. Hemmasegrarna innan dess var måttligt övertygande och ett litet formfrågetecken börjar växa fram kring Björklöven.

Gällande BIK Karlskoga är det dock utropstecken som gäller för dagen: 6-1 borta mot AIK följdes av 9-1 hemma mot Västervik! Säga vad man vill om motståndarnas prestationer; det var onekligen en mäktig Karlskoga-vecka. Laget är år efter år att räkna med i denna serie och har en stark grund med en hel del klubbhjärta att stå på. När man nu dessutom har slipat till spetsen och direkt fått igång flera spelare (Forsberg, Ahl, Immo, Thorell), ja då blir Karlskoga riktigt svårstoppat.

Är inte Björklöven bättre än i de senaste matcherna luktar det besvikelse för Umeå-publiken på onsdagen. Helt klart läge att gå emot Löven denna gång: 2.90* på Karlskoga kittlar.

Modo går på knock

Efter några avslagna, misslyckade säsonger vreds förväntningarna på Modo upp till denna säsong – och visst lever SHL-drömmen i hockeytokiga Övik. Ska det kunna bli verklighet måste dock Modo hitta stabiliteten och framförallt få till bortaspelet. Förra veckan var det dubbla prestigematcher på resande skridsko – och det blev dubbla prestigeförluster, i Timrå och Västerås. Visst har Modo att jobba med men här hemma har laget ändå visat vilken kapacitet som finns. 7-1 mot Mora och 5-1 mot Karlskrona och efter förra veckans förluster blir det inte svårt att räkna med ett knockout-suget Modo även i denna hemmamatch.

Taskig tajming för Almtuna, alltså. Dessa stretar på hyggligt men är likväl jumbo – och det går verkligen inte att utesluta att man har den placeringen även efter 52 omgångar. Almtuna åkte ju faktiskt ut i våras. Fick vara kvar då Pantern drog sig ur men Almtunas trupp hade då redan monterats ned en del och trots att Tony Mårtensson, 38 år, finns kvar är helheten inte kul. Senast var det trubbigt hemma mot Karlskrona och att nu hitta vägar till poäng i Övik… Nej, inte lätt.

Vi är helt inne på enkel resa för ett skärpt Modo, som vet hur man gör mål i den här typen av uppgifter. Modo -1,5 till 1.90* är ett klockrent val.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.