Colorado imponerar

Premier League

EM-kvalet fortsätter på måndagen och där räknar vi med att England studsar tillbaka efter fredagens trötta insats – kör över ett iskallt Bulgarien ikväll. Portugal och Ronaldo går för segern borta i Ukraina och vi säger bra chans. Sedan är måndagen ett ypperligt tillfälle att njuta av NHL-hockey: tidiga spelstopp i ett koppel matcher! Första nedsläpp är redan klockan 19 svensk tid. Tre drag lyfts fram, exempelvis Colorado borta mot Washington. Colorado imponerar och har speeden på sin sida i afton!

Colorado imponerar

Colorado Avalanche har byggt upp någonting spännande de senaste säsongerna – och nu är man tillbaka på allvar, törs vi slå fast. Laget suveräna förstakedja med Landeskog, Rantanen och kanske framförallt MacKinnon är intakt och bredden är förbättrad – exempelvis har Burakovsky plockats in och nu avgjort de två senaste matcherna. Gissa om Burakvosky är sugen på att avgöra även ikväll då Colorado gästar Washington, klubben han dumpades av i somras. Colorado har fullt pott hittills och ger sig ut på säsongens första roadtrip med stort självförtroende.

Ikväll är man alltså i huvudstaden för match mot Washington Capitals, mästarna från 2018 som var okej men inte mer hittills. Stark seger i Dallas senast men i övrigt har man fått slita för mest varenda poäng. Har inte riktigt fått igång Ovechkin och vi ställer oss en aning tveksamma till Washington – har man verkligen ett lag som fortfarande kan utmana och bucklan? Det tycker vi faktiskt definitivt inte.

Colorado imponerar med sin speed och har alla möjligheter att vinna vidare – vi plockar Colorado till 2.75* mot ett något överskattat Washington.

Nu djävlar, Devils

Efter att förra säsongen blivit överraskande iskall slog New Jersey Devils på stort i somras. Fick välja först i draften i somras och plockade Jack Hughes, som direkt är inne i laget. Ett tillskott som skapar en given ”hajp”. Sedan har man även plockat in klassbacken Subban, tunge Simmonds och KHL:s poängkung Gusev och dessutom ska det nämnas att Taylor Hall, ligans MVP säsongen 17-18, är återställd efter att ha fått fjolårets förstört på grund av skada. Det fanns alltså fog för optimism när Devils klev in i säsongen – men det började blytungt. Tappade 4-0 till förlust i premiären och efter fem spelade matcher väntar man fortfarande på första vinsten.

På måndagen gillar vi läget när Florida Panthers gästar, ett annat lag som siktar uppåt. Framförallt har klasskeepern Bobrovsky och Chicagos gamle mästarcoach Quennville kommit in, adderat till en trupp som definitivt har kapacitet. Nu har dock även Florida hamnat lite snett från start, inte minst keepern Bobrovsky som har mycket att bevisa. Bara en seger hittills och ”Coach Q” har en hel del att jobba med för att göra Florida så slagkraftigt som många räknat med.

Det är alltså två pressade lag som möts ikväll och allra viktigast är det för New Jersey Devils att studsa upp, på hemmaisen. Vi räknar med koncentrerat New Jersey och spelar hemmasegern tlil 2.50*.

Dallas stoppar Buffalo

Tidig succé för Buffalo Sabres! Laget har fått ihop nio poäng av tio möjliga och toppstrider därmed direkt – det hör inte direkt till vanligheterna för ett lag som varit ett av ligans sämre det senaste decenniet. Lagets svenskar har bidragit starkt: Marcus Johansson är en smart värvning, Viktor Olofsson har kommit in och gjort succé och Rasmus Dahlin är redo för nästa nivå. Buffalos storstjärna Eichel är också bra igång och visst är man ett lag i tidig harmoni. Det bör dock ändå flikas in att schemat hittills inte varit det värsta och vi väntar med de största hyllningarna – och ikväll lever man farligt.

Gästas av ett Dallas Stars som ska få det att lyfta den här säsongen, är det tänkt. Har i ett antal säsonger haft ett lag med uppenbar kapacitet men det har inte riktigt flugit och harmonin har inte känts helt hundra. Till denna säsong har framförallt Pavelski värvats och det börjar definitivt bli dags för Dallas att få ihop det. Starten har dock varit frustrerande: flera jämna matcher men bara en seger på sex försök. Senast kom den kanske sämsta insatsen hittills då man brände massor med tid i PP och föll med 1-4 hemma mot Washington. Dallas är alltså i tidigt trubbel men långa stunder har det ändå sett okej ut och efter den kalla insatsen senast kan vi räkna med ett retat Dallas i afton.

Då blir det tufft för Buffalo att stå emot. Den tidiga tabellen kallar Buffalo för ett klart bättre lag men sådana slutsatser kan absolut inte dras redan nu. I grunden är Dallas det tyngre laget och vi väljer Dallas-tvåan till 2.50*.

England studsar tillbaka

Efter fyra raka utklassningar och svettiga 19 gjorda mål åkte England plötsligt ner på jorden i fredags: förlust med 1-2 i Tjeckien. Kane slog in en tidig straff men sedan blev det uppenbart att det var Tjeckien som behövde poängen klart bäst – att England torskade var inte helt ologiskt. Rent krasst gjorde det inte speciellt mycket, England kommer naturligtvis gå till EM, men ikväll känns det ändå viktigt att studsa tillbaka och bibehålla den positiva känsla man byggt upp under en längre tid.

Gästar på måndagen ett Bulgarien som gör ett mycket blekt kval. Är segerlöst och inte ens här hemma har man varit särskilt bra. I kvalet till VM 2018 gjorde ju Bulgarien ett par vassa hemmainsatser – slog Sverige och Holland – men nu har man bara kryssat mot Montenegro och torskat mot Kosovo. Kommer närmast från nytt kryss mot Montenegro, 0-0 borta i fredags i en trist match. Det är inget vidare tryck i detta Bulgarien och man kan säga att peaken ligger 25 år tillbaka i tiden, i VM 1994…

Hade det inte varit för Englands förlust i fredags hade vi nog skippat denna match – men nu är vi övertygade om att England laddar och då vinner man detta plättlätt! Vi tar England med -2 i asian handicap till 2.14* vilket innebär pengarna tillbaka om segermarginalen blir prick två mål.

Ronaldo frälser Portugal

Från grupp B kommer Ukraina och Portugal att gå vidare till EM – men vilka som vinner gruppen är inte klart. Det är ju inte helt oviktigt inför kommande seedningar och lottningar, så vi räknar med bra tryck i måndagens möte i Kiev. Det är Ukraina som sitter i förarsätet efter att ha inlett kvalet med 0-0 borta mot detta Portugal och sedan vunnit rubbet. En snygg rad men rent krasst är det bara 5-0-segern mot Serbien i somras som går att lyfta fram, övriga segrar har varit mer pliktskyldiga. Visst är Ukraina ett stabilt lag som fungerar fint men den riktiga spetsen för att på allvar göra laget intressant tycker vi fortfarande inte finns där.

Då har ju Portugal helt annat material att jobba med. Började kvalet med två frustrerande kryss på hemmaplan men nu har det alltså ordnat upp sig. Nyckeln var 4-2-segern borta mot Serbien i september, i en match där Portugal såg riktigt spetsigt och skarpt ut. Ett par busenkla segrar mot de sämre lagen har också noterats och Ronaldo är  uppe i sex kvalmål – känner vi honom rätt är han sugen på att klättra ytterligare i skytteligan… För att Portugal ska ha gruppsegern i egna händer inför samlingen i november är det inte mycket att fundera över: måste vinna ikväll. Vid oavgjort är det fortfarande fördel Ukraina, som avslutar mot ett avsågat Serbien.

Med andra ord: det blir Portugal som går hårdast för segern ikväll, det är vi övertygade om, och anfört av en målsugen Ronaldo säger vi bra chans att lyckas. Vi har svårt att snacka upp Ukraina särskilt mycket och plockar bortasegern till 2.20*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.