Stark spelidé i Sverige-Spanien

odds

Då är det dags… Det har varit rejält med fokus på Sverige-Spanien en längre tid och på tisdagen är det dags. Förutsättningarna är sådana att Spanien gott kan nöja sig med krysset – och mer än en poäng är väl trots allt för mycket begärt av Sverige..? Vår spelidé handlar om en avvaktan inledning – det luktar 0-0 i paus! Mer fart och fläkt mellan Rumänien och Norge däremot, där ju framförallt de sistnämnda bara kan nöja sig med tre poäng. I CHL-hockeyn går det lekande lätt för Frölunda medan en Elias Ymer med mycket tveksam status ryker direkt i Stockholm Open.

Given spelidé i Sverige-Spanien

Storfrämmande på Friends på tisdagskvällen men även en viktig match för Sverige som mer eller mindre kan säkra en EM-plats om man skräller. Det blir dock inte lätt mot högklassiga Spanien som för sin del är snubblande nära EM-biljetten. Notera att en poäng är ett finfint resultat för spanjorerna då det skulle omöjliggöra för övriga lag att gå ifatt. Nu har man ju kvar Malta hemma och i praktiken lär gästerna redan kunna boka in EM men som sagt – en pinne lär inte innebära någon kritikstorm eller att man riskerar något.

Nu är frågan om Sverige vågar ”gå för det” eller om man får vara nöjt att hålla jämna steg. Utifrån bortamötet så har man nog inga stora valmöjligheter utan det handlar först och främst att hålla uppe pressen mot det oerhört bollskickliga – men stundtals ineffektiva – motståndet.

Sverige slåss först och främst om andraplatsen med Rumänien och Norge – nu möts dessa och skulle Rumänien vinna är Norge i praktiken avhängt. Spännande kväll väntar och vi tror att Sverige kan stå upp bra här hemma på Friends. Laget har bara släppt in två mål före paus under kvalet och Spanien blott ett.

På spelformen ”Ö/U 1:a halvlek” får vi oddset 1.84 på Under 1 – vi gillar verkligen läget för 0-0 i paus och skulle det bli ett mål får vi insatsen tillbaka. Det är vår givna spelidé i Sverige-Spanien!

Mål på gång när Norge laddar

Samtidigt som Sverige möter Spanien spelas en minst lika viktig match i Bukarest. Rumänien tar emot Norge och det är ju den duon som jagar Sverige. Rumänien fick svettas en del borta mot Färöarna i lördags men när ledningsmålet till slut kom var det fullt logiskt. 2-0-seger till slut och Rumänien lever därmed vidare. Är bara poängen bakom Sverige – och i november är det ju Sverige som ska komma hit. Inget snack om att Rumänien gör ett bra kval och har någonting spännande på gång, att återväxten är läcker såg alla vi som följde laget i U21-EM i somras. Namn som Hagi och Puscas har redan slagit sig in i A-landslagets elva.

För Norge är det vinna eller försvinna som gäller på tisdagen. Är tre poäng bakom Rumänien och fyra bakom Sverige – visst blir det tufft men den sena kvitteringen mot Spanien i lördags var nyttig och i november har Norge två enkla matcher kvar. Seger på tisdagen och det kommer definitivt att leva inför avslutningen. Även Norge är ett landslag som går en lovande framtid till mötes, med flera unga spelare i drivande roller. Ödegaard får – med all rätt – mycket fokus men är långtifrån ensam i Lagerbäcks gäng.

2-2 när lagen möttes på Ullevål i somras och vi ser bra chans till en del mål även på tisdagen. Det är många fina fötter på planen och förutsättningarna är ju sådana att vi kommer få se två segerjagande lag. Med rådande läge måste vi gilla Ö 2,5 mål till 2.40*.

Bosnien slår kris-Grekland

I kvalgrupp J har Finland haft ett fint grepp om andraplatsen bakom suveräna Italien. Det är fortfarande klar fördel Finland – men nu är Bosnien med i matchen! Trots att Bosnien i lördags tvingades ställa upp utan sin skadade stjärnstriker Dzeko spöade man upp Finland med hela 4-1. Juventus mittfältsdynamo Pjanic visade vägen och Bosnien såg vasst ut. Därmed lever alltså hoppet om andraplatsen – det kommer bli svårt men kan man på tisdagen bortaslå Grekland kommer det åtminstone att leva inför den avslutande samlingen i november.

Vi har svårt att se Grekland spräcka den bosniska EM-drömmen. Grekland fortsätter ju att hacka, minst sagt. I lördags svarade man visserligen för en okej försvarsinsats mot Italien men till slut blev det ändå förlust med 0-2 – och i förra hemmamatchen lyckades Grekland med konststycken att tappa poäng hemma mot Liechtenstein… Nej, det börjar bli riktigt länge sedan Grekland var konkurrenskraftigt och lagmoralen känns inte direkt som Europas högsta.

Efter segern mot Finland vore det direkt ”onödigt” av Bosnien att bränna här, nu när man satt sig i position. Vi räknar med ett skarpt Bosnien och då ska detta Grekland besegras till 2.25*.

Frölunda krossar igen

CHL-gruppspelet avslutas på tisdagen och för de regerande mästarna Frölunda handlar det om att undvdika fiasko. Började ju turneringen svagt och det satte laget under press. Inför slutomgången borta mot Cardiff sitter Frölunda nu ändå på gruppledningen – men skulle man bränna på tisdagen samtidigt som Mountfield slår Graz (vilket är klart troligt), ja då ryker Frölunda. Så ska det ju dock verkligen INTE behöva bli. I hemmamötet mot samma Cardiff för en vecka sedan vann Frölunda – och man gjorde det med 9-2! Det var ruggig klasskillnad och det ska det ju också vara mellan dessa lag.

Cardiff – och de brittiska lagen i stort – har ju dock tagit vissa positiva kliv och skrällt några gånger i CHL på senare år. Har lyckats locka över något bättre spelare till ligan och det är ju med den spridningen. Men att Cardiff ska ha någinting att säga till om mot ett formstarkt, koncentrerat Frölunda i en avgörande match… Nej, det är ytterst svårt att tänka sig.

Frölunda tar som bekant CHL på stort allvar och formen är kanon – vi räknar med solklar seger igen. Kanske inte 9-2 den här gången men Frölunda med 0-2 i hcp till oddset 2.30* tycker vi är en mycket bra deal. Vinner med minst tre puckar!

Elias Ymer ryker direkt

Stockholm Open är igång och som vanligt på senare år knyts de svenska förhoppningarna till bröderna Ymer. Lillebror Mikael är stekhet och blir högintressant att följa – men för storebror Elias blir det tyngre. Elias har haft ytterligare ett godkänt år men till skillnad från brorsan lyckas han inte ta ”nästa steg”. Nu har Elias dessutom haft ett långt uppehåll vilket minst sagt gör formen osäker – och dessutom är det farligt motstånd i öppningsrundan.

Japanen Yuichi Sugita kanske inte skrämmer vid en snabb titt på rankingen: plats 130, några snäpp sämre än Elias. Den rutinerade japanen var dock topp-40 i världen för bara två år sedan och hade det inte varit för skadeproblem hade dagens ranking varit betydligt bättre. Sugita har börjat röra på sig igen denna höst och vann exempelvis challengern i Yokkaichi i augusti. Inget snack om att Sugita i grund och botten har kapacitet att gå en bit i en turnering som Stockholm Open.

Visst kan Elias Ymer höja sig med publiken i ryggen men nej, det känns lite för osäkert. Vi är ”tråkiga” och väljer Sugita till 1.83*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.