Tuff förlustsvit för Leksand

Årets sista SHL-omgång

Torsdag innebär full fart i SHL och vi tycker att omgången ser ovanligt kittlande ut. Leksand har hamnat snett och när man gästar Luleå växer förlustsviten ytterligare. Två andra problemlag är Brynäs och Oskarshamn – ingen hockeyfest att vänta där och vi lirar målsnålt. Sedan lyfter vi fram två roliga skrällodds. Rögle fortsätter att imponera kraftigt och visst kan man tygla Färjestad. För Växjö börjar läget bli akut men att nu gästa Frölunda och slippa den värsta pressen bör vara skönt – och det var länge sedan vi såg ett så här högt odds på Växjö…

Förlustsviten växer för Leksand

Nykomlingen Leksand rustade ganska namnkunnigt inför säsongen och fick också en lovande start – men det höll inte i sig särskilt länge… Nu har laget plötsligt fem raka nollpoängare och givetvis sätter sig den växande förlustsviten på självförtroendet. Ett par av förlusterna har kunnat kallas hedersamma – men 2-5 hemma mot problemlaget Linköping senast var helt enkelt för dåligt. Nu är Leksand ett pressat lag och det är inte svårt att spekulera i nya problem på torsdagen.

Man ska ju nämligen upp till det tunga Luleå. Dessa är ”bara” sjua i tabellen men ska definitivt kunna klättra uppåt. Har haft en smula otur i ett par matcher och vi räknar definitivt med att det är bättre utdelning på gång. Till skillnad från Leksand är Luleå inget lag som brukar fastna i några tyngre svackor och efter förlusten borta mot Frölunda förra lördagen blir det lätt att räkna med ett koncentrerat Luleå på torsdagen.

Det är snudd på svårast möjliga uppgift för Leksand och förlustsviten växer vidare: Luleå är en ovanligt stark SHL-vinnare till 1.51.

Målsnålt att vänta i Gävle

När Brynäs på torsdagen tar emot Oskarshamn är det två pressade lag som möts. Framförallt befinner ju sig Brynäs i en sällan skådad svacka: fyra raka förluster med alldeles gräsliga 3-18 i målskillnad! Senast var man kvickt ett slaget lag uppe i Skellefteå och visst ger Brynäs ett intryck av att vara ett lag i kris – det spekuleras i tränarbyte, vilket inte vore helt ovanligt för att vara Brynäs. Nu är det Oskarshamn hemma och i grund och botten en match som Brynäs ”bara ska” vinna – men har man självförtroendet och pondusen för att greppa taktpinnen på torsdagen? Det måste vi tvivla på.

Tuffa tider nu även för Oskarshamn som ju följt ”nykomlingsmallen”: succéstarten har snabbt följts av en betydligt tuffare period. Bara en liten poäng på de sex senaste, med den pinsamma 0-12-smällen i Karlstad som givet lågvattenmärke. I övrigt ska det dock sägas att Oskarshamn stått upp ganska bra, exempelvis senast då man torskade med uddamålet i jobbiga Örebro.

Ett pressat Brynäs mot ett säkerligen defensivt och poängtörstande Oskarshamn – det är knappast SHL-säsongens frejdigaste, roligaste match på gång… Nej, det är en del ångest med i bilden och vi gillar U 5,5 mål till oddset 1.82*.

Rögle måste gillas igen

Ni som hängt med oss bör ha gjort en bra peng på Rögle BK: vi rekade laget direkt i premiären och har fortsatt att lira frekvent med laget. Serieledningen är riktigt snygg men vi kan alltså inte påstå att vi är särskilt förvånade – och just ingenting tyder på att Rögle ska börja svalna, åtminstone inte den närmaste tiden. Har hanterat flera svåra uppgifter på sistone och vunnit matcher ”på olika sätt” – det är alltid en styrka. Det absoluta klassresultatet var förstås 2-1-segern borta mot Frölunda nyligen, ett Frölunda som ju i övrigt kört över motståndet på sistone. Det finns massor att gilla med Rögle, inte minst målvaktsspelet och kuggen Everberg som återigen klev fram senast.

Tufft test på torsdagen, förstås. Gästar ett Färjestad som ju trummat igång riktigt rejält med sin svettiga offensiv. Senast klev Rydahl fram som oväntat hattrickhjälte när man vände och vann borta mot HV, 4-3. Vass prestation och på tio omgångar har Färjestad gjort hela 45 mål – det är inget annat lag ens nära. Det är absolut lätt att låta sig charmas av Färjestad men samtidigt som offensiven hyllas ska ju 32 insläppta också noteras. Det är på pricken dubbelt så många som Rögle släppt in…

Som Rögle ser ut går det inte alls att bli förvånad om man tyglar Färjestad och ”stjäl” matchen. Vi har svårt att se Rögle låta sig sköljas över och när vi får 3.10* på serieledarna är det inte mycket att snacka om: vi lirar vidare med fina Rögle!

Växjö får chansen

Frölunda ser riktigt, riktigt vasst ut samtidigt som Växjö ju definitivt nosar på krisstämpeln, det har vi naturligtvis koll på… När lagen möts i Scandinavium på torsdagen slänger vi ändå ett öga mot skrälloddset. Frölunda gör det alltså kanon och har sköljt över de flesta motståndarna de senaste veckorna. 4-1 mot Luleå förra helgen var vasst och i tisdags slog man återigen Cardiff med 9-2 i CHL – säga vad man vll om det motståndet, onekligen starkt att skicka in 18 mål på två matcher… Inget snack om att Frölunda är i form men schemat har varit intensivt på sistone och ett snedsteg ganska snart skulle onekligen inte förvåna – och det är faktiskt på hemmaplan Frölunda har en tendens att svikta något.

Nu gästas man av ett Växjö som ju tidigt hamnat under jobbig press: åtta förluster på tio matcher är naturligtvis sensationellt svagt av mästarna från 2018. Målskyttet går otroligt trögt och visst har resultatraden satt sig i Växjö-skallarna. Spelmässigt har det dock inte varit så uselt som raden säger och visst har Växjö pjäserna för att ta sig samman i detta pressade läge. Att nu gästa ett hyllat Frölunda och slippa den värsta pressen känns gynnsamt för Växjö i detta läge – och kan det släppa en gnutta blir man snabbt konkurrenskraftigt.

När fick vi 3.95* på Växjö senast? Det kan åtminstone inte vi komma ihåg. Det behövs inte jättemycket för att detta ska bli hårt och då sitter vi gärna med detta höga skrällodds. Växjö får chansen!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.