Manchester City krossar Palace

City visar klassen

Hemmaförlust mot Wolverhampton innan landslagsuppehållet – det blir inte direkt svårt att räkna med ett mycket retat Manchester City på lördagen… Crystal Palace får sota för Citys snedsteg och vi räknar med att Manchester City krossar, kort och gott. Från Premier League fortsätter vi också att lyfta fram det roliga Bournemouth. I Italien är Juventus tillbaka på banan och fixar rutinseger hemma mot Bologna medan Dortmund skärper koncentrationen och klättrar i jämna Bundesliga. Avslutningsvis SHL: Rögle åkte ner i backen senast men är ”äkta vara” och slår tillbaka direkt på lördagen.

Manchester City krossar igen

Är Premier League redan avgjord..? Vissa påstår ju faktiskt det: Manchester City har halkat åtta väldigt tuffa poäng bakom Liverpool. Innan uppehållet gick ju City ytterst överraskande på pumpen hemma mot Wolverhampton och nu är det ganska enkelt: Peps gäng har inte råd med några fler snedsteg. Torskade ju även mot Norwich i september – den gången svarade man upp med 8-0 på Watford efter en sällan skådad överkörning och visst lär det bli svettigt för motståndet även denna gång, när City ska ta sig tillbaka på banan.

”Offret” heter Crystal Palace, som gjort det bra hittills och lagt sig på den övre halvan. Bra jobbat av Roy Hodgsons gäng men truppen är namnkunnig och enligt oss alldeles för bra för att behöva tänka på någon bottenstrid denna säsong. När svårighetsgraden nu skruvas upp till max är det ju ändå väldigt svårt att vara optimist: det blir inte värre än ett retat Manchester City.

​Vi är helt inne på att Manchester City krossar och går på stora segersiffror: Manchester City -2,5 spelas till 2.70*.

Norwich kammar noll i söder

Vi har varnat för Bournemouth under hösten och visst har det sett lovande ut. Här hemma i söder gör laget ytterst sällan några svaga insatser och framförallt är det offensivt vi sätter plus för Bournemouth. Det finns konstruktivitet och spets som kan räcka långt om man samtidigt får ihop försvarsspelet hyggligt. Att man nu ställs mot ett lag med defensiven som sin svaga punkt – det känns mitt i prick för Eddie Howes gäng. Matchbilden bör bli öppen med högt tempo och det passar ”Bompey” som handen i handsken.

Norwich har emellanåt stuckit upp med pigga insatser men poängskörden är inget vidare. Framförallt har nykomlingen haft stora problem på resande fot där man förlorat samtliga fyra PL-matcher. Det har dock funnits plumpar även på hemmagräs, inte minst 5-1-förlusten mot nykomlingskollegan Aston Villa nyligen. Visst har man störts av skador men inför säsongen hette det att man hade en ovanligt bred trupp för att komma från Championship. Med tre förluster i rad känns självförtroendet tveksamt och vi tror inte att man kan stå emot här.

​Vi håller hemmalaget som minst en nivå bättre och dessutom har man det bättre truppläget. På hemmaplan har Bournemouth bara förlorat en match hittills medan Norwich som sagt kammat noll borta, med usla målskillnaden 1-10. Vi får oddset 1.74* på den starka ettan – tackar!

Juventus-insats av Juventus

Det har inte sett helt klockrent ut för Juventus under hösten. Nye tränaren Sarri har inte riktigt satt sin prägel och truppläget har varit något rörigt, på grund av skador och en transfersommar som inte blev riktigt som Juventus tänkte sig. När man innan landslagsuppehållet gästade Inter och San Siro för seriefinal kändes Juventus således rejält hotat – men då visade man klassen. Någon regelrätt överkörning var det verkligen inte tal om men när Higuain vackert avgjorde var det åtminstone inte orättvist. Ett rejält styrkebesked av Juventus som därmed tog över serieledningen – frågan är om man någonsin kommer att släppa den igen..?

Bologna har gjort en helt okej höst och tidigt skapat lucka ner till bottenstriden – men högre förväntningar än så går trots allt inte att ha på detta Bologna. Innan uppehållet gjorde man en positiv insats hemma mot Lazio och spelade 2-2 med viss mersmak men här trissas svårighetsgraden upp ytterligare och i den här typen av bortamatcher är Bologna sällan särskilt nära.

​Vi törs slå fast att Juventus är tillbaka på banan och då blir detta ett ”rutinjobb” som Juventus i många år varit mästerligt på att hantera. Vi gillar lösningen ”Juventus vinner och håller nollan” till oddset 2.15*.

Färdigslarvat för Dortmund

Bundesliga är löjligt jämn än så länge. Bayern München har ju inte lyckats springa från ännu – och det har inte heller Dortmund klarat av. Det är dock inget snack om att Dortmund borde haft fler poäng. Kommer nu närmast från tre raka 2-2-matcher, matcher som Dortmund mer eller mindre hade rejäla grepp om och borde vunnit. Några stora avstånd uppåt i tabellen är det verkligen inte men visst får det vara färdigslarvat för Dortmund nu. Laget har långa stunder visat upp sin attraktiva fotboll och nu måste den ge fullt betalt i poängkolumnen.

Det är alltså varken Bayern eller Dortmund som toppar Bundesliga – nej, det är Mönchengladbach. Det är som sagt väldigt, väldigt jämnt i tabelltoppen och man ska väl inte göra någon större ”grej” av serieledningen – men givetvis mår Gladbach bra för dagen. Samtidigt kan vi konstatera att nuvarande segersvit bör tas med en nypa salt: det är mer eller mindre problemdoftande lag som har besegrats och några riktiga ”klassresultat” har Gladbach trots allt inte levererat.

​Nu är det upp till bevis för Gladbach och då räknar vi med att man åker ner i backen – i synnerhet då backkuggen Ginter faller bort skadad. Vi ”kräver” full Dortmund-koncentration i 90 minuter plus stopptid den här gången och då går det enkelt. Dortmund -1,5 spelas till 2.15*.

Rögle studsar upp direkt

Vi och många andra har lyft fram Rögle rejält denna höst – men i torsdags kom ju höstens första riktiga smäll. Var helt enkelt inte redo att stå emot när Färjestad tidigt gasade hemma i Karlstad: det var tidigt 0-3 i baken och det kunde ju Rögle inte reparera. Där fick sig Rögle onekligen en lektion men att stå emot dagens Färjestad är verkligen inte lätt och någon gång måste ju även Rögle få dippa en aning… Vi vidhåller att Rögle är ”äkta vara” i toppstriden och att nu direkt studsa upp hemma i Ängelholm på lördagen känns viktigt värre för att inte fastna i någon sämre period.

Skellefteå är en annan plusvariant hittills denna säsong. Laget har ju sakta men säkert tappat i slagstyrka de senaste säsongerna och ifjol blev det snett: misslyckades med värvningarna och fick det aldrig att flyga. Till denna säsong har det varit mer ”back to basic” och vi ser mycket riktigt ett tryggare Skellefteå. Nu har man dock haft en väldigt intensiv vecka med stora bortamatcher i både CHL och SHL – och att nu åka vidare ner till ett högljutt Ängelholm blir definitivt en rejäl utmaning.

​Nej, tro inte att vi ”ger upp” Rögle bara för att det blev snett i torsdags… Vi gillar läget på lördagen och spelar Rögle till 2.05*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.