Hammarby går för guld

speltips

På söndagen riktas blickarna mot Tele2 Arena: riktig nyckelmatch mellan Hammarby och Malmö FF i den fantastiska guldstriden. Vi har självklart stor respekt för ett segervant MFF – men Hammarby går för guld och vi räknar med att superoffensiven blir svårstoppad även för ”självaste” Malmö FF. Häftigt även på Old Trafford där Manchester United tar emot Liverpool. Vi tycker att Liverpools favoritskap har sprungit iväg lite väl mycket och kikar på United-framgång. Ett annat problemlag som söker ett trendbrott är Milan – med ny tränare vid rodret räknar vi med nya krafter och en enkel resa hemma mot ett svagt Lecce.

Hammarby går för guld

Den allsvenska guldstriden är som bekant brännhet och på söndagen ska en hel del avgöras när Hammarby får besök av Malmö FF. Löser Malmö FF detta ligger vägen öppen för skåningarna – men vinner Hammarby är det istället Hammarby som sätter sig i ett högintressant läge. Allt annat än seger är dock smått världelöst för Hammarby, om det ska kunna bli guld. Bajens långspurt har varit extremt imponerande och det är ju framförallt offensiven som burit frukt. 67 gjorda mål är smått galet (ingen annat lag har gjort fler än 50) och bredden imponerar. Under hösten är det inte minst Rodic och Djurdjic som klivit fram – och visst känns inte minst den sistnämnde som ett trumfkort i detta läge. Att man höll undan för Djurgården i derbyt innan uppehållet var förstås ytterligare en boost och vi räknar iskallt med att Bajen ”går för det” på söndagen.

Då blir det definitivt en tuff utmaning för Malmö FF, som har ett smålurigt utgångsläge här. I grund och botten hade ju kryss borta mot Hammarby funkat fint – men som tabellen ser ut kan ju poängtapp faktiskt mycket väl innebära ett förlorat SM-guld, Djurgården får då chansen att återta kommandot. Precis som Hammarby har MFF satt ihop en vass segersvit under spurten och man har ju definitivt ett lag som vet hur man vinner den här årstiden.

Denna utmaning är dock ovanligt tuff och som Hammarby har sett ut här hemma på Tele2… Ska Malmö verkligen gälla som bortafavorit?! Vi tycker inte det. Hammarby går för guld och vi spelar till 2.60*.

Svettig söndag för Kalmar

På söndagen kan säsongen, eller åtminstone dramatiken, närma sig slutet för såväl IFK Norrköping som Kalmar. Om de sistnämnda vinner så har man nämligen tagit ett jättekliv mot nytt kontrakt medan IFK med största sannolikhet tappar chansen till en placering bland de fyra bästa.

En fjärdeplats skulle innebära Europaspel om något av lagen framför i tabellen tar hem cupen – inte alls någon omöjlighet, om man ju själva inte lyckas. Denna morot är givetvis viktig men känslan är att Norrköping är fast beslutet av avsluta starkt. Man har ju efter uttåget ur just Europa League-kvalet presterat på hög nivå. Senast kontrades man bort gång efter annan uppe i Sundsvall (4-4) men innan dess hade laget en längre tid varit smått omöjligt att göra mål på.

Nu är flera kuggar tillbaka i hemmalaget och det ser mörkt ut för Kalmar. Ja, det har det ju gjort mest hela säsongen men kurvan är inte bra alls. Sedan hade man chansen att rycka ifrån bottenkonkurrenterna men det gick ej. Bara 0-0 hemma mot jumbon AFC Eskilstuna den gången och ännu en slätstruken insats. Nu missgynnas man dessutom tydligt av konstgräs på bortaplan och självförtroendet ser ut att vara minimalt.

På Östgötaporten har det blivit sju raka segrar för IFK Norrköping och då har motståndet i flera fall varit ett par snäpp tuffare än Kalmar. Flermålsseger ger hela 2.40* i odds och då ”klickar” vi gärna IFK Norrköping -1,5.

”Rekordodds” på Manchester United…

Manchester United tar på söndagen emot Liverpool i en av de riktiga klassikerna – men saker och ting är ju inte riktigt som de brukar vara. En snabb titt på oddsen bekräftar det, minst sagt: Manchester United betalar alltså en bit över 5 gånger pengarna hemma på Old Trafford! Nu finns det givetvis skäl till att oddsen ser ut som de gör. Manchester United fortsätter ju att lida och har knappt gjort en övertygande insats på hela hösten. Skadeproblem på flera nyckelspelare har heller inte underlättat – och nu är det ju ny skada på keepern De Gea. Innan uppehållet tog man stryk i Newcastle och frågan är hur pass säkert Solskjaer egentligen sitter? Skulle United kunna lösa en poäng eller rentav tre på söndagen vore det skönast möjliga trendbrott och den ”boosten” skulle Unite må extremt bra av.

Liverpool har en perfekt rad: åtta segrar på åtta matcher. Då ”enda” guldhotet Manchester City dessutom drällt bort en bunt poäng sitter Liverpool onekligen alldeles strålande till redan nu – givetvis ett kanonläge men Liverpool får passa sig för att inte bli för bekvämt, då kan avståndet snabbt börja krympa. Innan uppehållet var första poängtappet snubblande nära men en sen Milner-straff räddade segern hemma mot Leicester. Även mot Sheffield United stannade det vid uddamålet och någon gnistrande Liverpool-form var det inte tal om innan uppehållet.

Givetvis skulle det gå att argumentera för ”klartecknet” på Liverpool – men bortaoddset har alltså blivit lågt och vi tycker att Liverpools favoritskap överdrivits något, trots allt. Vi måste kunna räkna med att Manchester United säljer sig dyrt och när vi får 2.20* på 1X väljer vi att testa.

Nytändning för Milan!

Milans höst har sannerligen inte varit rolig. Har åkt på ett par solklara förluster och inte övertygat ett skvatt. Innan uppehållet tog man dock en krigarseger borta mot Genoa vilket gav lite arbetsro – och nu har man dessutom bytt tränare. Giampaolo lyckades inte alls sätta sin prägel på laget under hösten och har nu fått kicken. Pioli kommer in och även om Milans kräftgäng verkligen inte bara handlat om Giampaolo så måste vi säga att tränarbytet känns rimligt. När Milan på söndagen får besök av Lecce ser Milan och Pioli ut att starta med Rebic vilket vi tycker är helt rätt och visst luktar det nya krafter hos Milan.

Tufft läge för Lecce att gästa San Siro, med andra ord. Nykomlingen Lecce är direkt indraget i bottenstriden och det förvånar ju inte ett dugg: fick många jumbotips på förhand och visst är det svårt att se laget ha tre gäng bakom sig till våren. Lecce har hittat ett par skrällar i bortaspelet men har överlag varit för bräckligt. Innan uppehållet blev man fullständigt överkört från första stund borta mot Atlanta.

​Även på söndagen kan Lecce räkna med att hamna under tryck och vi tvivlar starkt på att man kan freda sig. Jätteviktigt för Milan att ta tillvara på detta läge till ”nystart” och vi litar på leveransen i en av säsongens enklare uppgifter: Milan -1,5 till 2.16* får chansen.

Köln bäst i botten

I Bundesliga är det jumbofinal på söndagen då nykomlingarna Köln och Paderborn gör upp. Det är förstås ingen större skräll att lagen ligger där de ligger – men vi menar att Köln har kapaciteten att klättra en bit. Har gjort ett antal bra matcher där man definitivt kunde fått med sig bättre resultat – och innan uppehållet löste man en viktig och meriterande pinne via sen kvittering borta mot Schalke. Köln har en på pappret ganska vass offensiv som lär komma igång och när man på söndagen tar emot Paderborn ska Köln ses med riktigt bra chans att få styra och ställa.

Paderborn duger ju inte, det kan vi faktiskt börja slå fast. Sju omgångar har givit blott en poäng och hela 19 baklängesmål. Att man tog steget upp i våras var en överraskning och man är inte riktigt Bundesliga-mässigt, rent krasst. Innan uppehållet gjorde man en hygglig match hemma mot Mainz men kvitteringen kom aldrig, förlust med 1-2.

​För oss är det inget snack om att Köln har solklart bäst chans att klättra en del i tabellen och detta är en uppgift man ”måste” lösa. Vi litar på att Köln får igång den kapabla offensiven och håller detta som en stark favorit till 1.68*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.