Arsenal hakar på i toppen

Premier League

Det har inte varit någon klockren höst för Arsenal men laget är trots allt bra med i tabellen. Seger borta mot Sheffield United ikväll och Arsenal hakar på bra i tabellen och lägger sig trea – vi säger fin chans mot ett tappert men trubbigt United. Sedan spelas ju nästa nyckelmatch i den allsvenska guldstriden. Djurgården har chansen att återta kommandot – tuff uppgift nere i Göteborg men en poäng räcker för att sätta Djurgården i förarsätet och vi gillar kryssoddset. I NHL-hockeyn lyfter vi fram ett stekhett Colorado medan en högmotiverad Berrettini är en ”tennisklaring” mot den helt iskalle Edmund.

Arsenal hakar på

Sheffield United ska ha beröm hittills. I klubbens första Premier League-säsong sedan 06/07 svarar man för tappra insatser gång på gång, med en stund på helt och hållet brittisk trupp som namnmässigt inte direkt skrämmer. Laget är välorganiserat och tappert och kommer fortsätta att kriga för varje liten poäng – men nu har man trots allt bara en poäng tillgodo på strecket i botten. Att avgöra matcher kommer bli ett problem för Sheffield och i en match som måndagens löper man stor risk för ”hedersam förlust”.

Det är ju ett skickligt Arsenal som gästar, ett Arsenal som inte haft någon helt harmonisk höst men som trots bara torskat en match. Seger ikväll och man är trea i tabellen – och då ska det gå att få ihop spelet ännu bättre framöver. Skickligheten är ju hög och här ska Arsenal vara tillräckligt bra för att tydligt greppa taktpinnen. Visst kan man få det hett om öronen mot en krigande motståndare men den typen av utmaning är inte direkt någon nyhet för Arsenal, som lyckats lösa merparten av de ”enkla” matcherna denna höst.

Respekt åt Sheffield United men vi ger Arsenal bra chans att hitta avgörandet – ett mål framåt kan mycket väl räcka för segern. Arsenal hakar på uppåt i tabellen och spelas till 1.90*.

Fiorentina alltför uppsnackat

Brescia var en nykomling vi varnade för på förhand och man har mycket riktigt stått upp bra hittills. I senaste matchen föll man knappt mot Napoli borta och det var ju en av säsongens allra svåraste uppgifter. Även Juventus har fått slita för segern mot Brescia, som även har kunnat föra spelet i möten med mindre stjärnspäckade lag.

Nu kommer Fiorentina på besök och det är inget dåligt lag. Vi tycker dock att ryktet är oförtjänt bra även om nye Ribery med flera stundtals har glänst. Överlag har insatserna varit ojämna och senast satte vi inga stora plus för prestationen mot Udinese. Nej, vi tycker faktiskt att det här är en ganska jämn duo. Visst har Fiorentina en högre höjd men man har blivit ”uppsnackat” medan Brescia kan klättra framöver med en rad överkomliga uppgifter på schemat.

Vi tror på bra poängchans för Brescia här hemma mot ett ”Viola” som har släppt till en hel del chanser på resande fot. Chiesa är spelklar hos gästerna efter mindre skada men det har också fått oddset att stiga en del på hemmalaget. Lyckas Brescia ta minst en pinne (asian +0.5) så får vi fina 1.94* i odds – den dealen tar vi.

Krysset funkar för Djurgården

Det är inte varje dag Djurgården jublar över Hammarbys framgångar – men visst hurrades det hos Djurgården när Hammarby på söndagen knockade Malmö FF! Nu sitter Djurgården återigen i en position där man har SM-guldet i egna händer. Tappade ju guldinitiativet i och med derbyyförlusten mot nyss nämnda Bajen men att man sedan fick samla ihop sig under uppehållet var nog nyttigt och vi räknar med att Djurgården står redo för en koncentrerad måndagsinsats nere i Göteborg.

För IFK Göteborg blir det ju absolut ingen medalj men laget gör ändå en kanonsäsong, utifrån förväntningarna – kom ihåg att många placerade Blåvitt i den absoluta botten i förhandstipsen. Bara en poäng på de tre senaste men Göteborg har på intet sätt ”lagt ner” säsongen, tvärtom. Mot framförallt AIK förtjänade man ju bättre och man verkar inte alls suget på att ge bort några ”gratispoäng”. Dessutom finns ju också en liten tabellmässig sporre: jagar Häcken för att bli bäst i Göteborg.

Vid seger sätter sig Djurgården verkligen i guldsits – men även krysset ger laget ett knappt men klart kommando. Allra viktigast är att inte torska och vi har svårt att se någon vildsint forcering vid likaläge i andra halvlek. Tight match på gång och 4.00* på krysset tycker vi är riktigt lockande.

Colorado slår mästarna

St Louis Blues lyfte Stanley Cup-pokalen i juni efter en av de häftigare resorna i NHL-hockeyn på många, många år. Gick ju från krisande bottenlag till att bli en mycket svårstoppad segermaskin – visst var det välförtjänt att St Louis men samtidigt var det också ett tydligt bevis på hur pass små marginalerna är. Denna säsong är St Louis ett jagat byte och efter en bra start har man nu förlorat fyra i rad. 2-5 hemma mot Montreal senast och någon ”mästarform” är det verkligen inte tal om just nu.

Det är istället Colorado Avalanche som glänser och hittills är bäst i väst. Har tagit 15 poäng av 16 möjliga och den allra vassaste segern kom senast: 6-2 borta mot Tampa Bay. Lagets fruktade toppkedja gjorde inte speciellt mycket den gången, inte heller den fina andrakedjan – mot Tampa var det istället tredjekedjan (hattrick av Jost) som klev fram. Bredden ser bättre ut denna säsong och det är ju superviktigt. Att nu även sätta mästarna på plats vore förstås ytterligare en fin skalp och dagens Colorado ser onekligen svårstoppat ut.

Som lagen sett ut på sistone blir det inte svårt att välja sida här: Colorado spelas till 2.80*.

Iskallt motstånd för Berrettini

Tennissäsongen lider mot sitt slut och för italienaren Matteo Berrettini gäller det att avsluta säsongen starkt. 23-åringen har ju fått sitt stora genombrott denna säsong och ligger just nu åtta på årsbästalistan – och det är ju topp-8 som får avsluta säsongen med det prestigefyllda ATP-slutspelet i London. Berrettini jagas av ett antal vassa spelare och behöver alltså avsluta säsongen starkt för att hålla undan. I september spelade Berrettini semifinal i US Open och nu kommer han närmast från ytterligare en snygg semifinal, i storturneringen i Shanghai. Lottningen här i Wien ser rätt lurig ut men varje seger ger viktiga poäng och i första rundan ska Berrettini i alla fall vinna plättlätt.

Om Berrettini tillhör säsongens succéspelare så tillhör ju Kyle Edmund den rakt motsatta kategorin: britten är fullständigt iskall. Inledde året som nummer 14 i världen men har nu droppat ner till 75:e plats! Har egentligen inte gjort en bra turnering på hela året och har nu åkt ut i första rundan i sin sex senaste försök – och då har förlusterna kommit mot spelare som Andujar-Alba, Zhang och senast Gombos. Inte vackert. Nej, Edmund behöver semester och sedan ladda om rejält inför nästa säsong.

En koncentrerad och mycket stabil Berrettini ska få en enkel resa här, med sin tunga serve som stor trygghet. Vi gillar Berrettini med -3,5 i gamehandikapp till 1.80* skarpt.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.