Stark Champions League-vinnare

odds

Vi har nosat upp några riktigt vassa spelidéer på tisdagen. Hemma i Sverige stormvarnar vi för Luleå i Norrlandsmötet med Skellefteå – oddset är högt! I övrigt faller valet på två favoriter som bägge bör lösa flermålsvinst – förutom ett engelskt drag är det björnstarka Juventus vi litar på i Champions League.

Luleå bäst i norr

Dags för säsongens första derby i norr, då Skellefteå tar emot Luleå. Skellefteå är före men Luleå kan passera och det menar vi vore det ”rimliga”. Visst har Skellefteå gjort det bra men efter en väldigt intensiv period orkade man inte med Rögle nere i Ängelholm i lördags, precis som vi trodde. Skellefteå hamnade i tidigt underläge och även om prestationen var helt okej kom man inte riktigt åt ett svårspelat motstånd. Överlag har Skellefteå gått starkt de senaste veckorna och man är tveklöst i bättre skick än förra säsongen – men på tisdagen blir det tufft.

Luleå är uppåt. Löste Leksand efter många om och men innan man i lördags visade styrka: åkte ner till Karlstad och satte stopp för målmaskinen Färjestad. Stark 3-2-seger och en imponerande insats där Luleå visade mycket av sina styrkor. Börjar nu få fin kontakt uppåt och seger på tisdagen innebär lyft till tredjeplatsen – och för oss är det inget snack om att Luleå ska vara med i de tabellregionerna.

Skellefteå har hemmafördelen – men hur mycket till fördel är det egentligen? Förra säsongen slutade faktiskt samtliga fyra derbyn med bortasegrar och det passar Luleå bra att komma hit och göra det trångt för Skellefteå. Några stora marginaler blir det knappast men visst är Luleå bäst i norr – tvåan spelas till 2.95*.

Lugna gatan för Juventus

Det blev något svettigare än vi trodde för Juventus hemma mot Bologna i lördags men tre poäng bärgades i alla fall: seger 2-1 efter att gamle Buffon fått glänsa i slutet. Innan uppehållet tystade Juventus sina skeptiker genom att urstarkt vinna en högklassig seriefinal borta mot Inter och därmed ligger man ju i topp där. Det ger arbetsro och nu ska man så smått säkra avancemanget i Champions League. Juventus fick ju en småsur start på turneringen då 2-0 tappades till 2-2 borta mot Atletico Madrid – men det var ju ändå en klart godkänd pinne och sedan gick det 3-0-enkelt hemma mot Leverkusen. Juventus är mästerligt på att ”göra jobbet” i de enklare matcherna och så ska det bli även på tisdagen.

Lokomotiv Moskva fick en drömstart på turneringen då man skrällde borta mot ett givmilt Leverkusen – men för att kunna gå vidare måste man också hitta sätt att rubba antingen Atletico Madrid eller Juventus och det är onekligen någonting helt annat. Hemma mot Atletico senast kom Lokomotiv aldrig riktigt nära och förlusten skrevs till 0-2. I den ryska ligan ligger Lokomotiv i topp men det är löjligt jämnt och till helgen väntar derby mot Spartak.

Nej, att Lokomotiv på allvar ska kunna hota om avancemang är extremt långsökt och på tisdagen gör Juventus i vanlig ordning jobbet. Ett koncentrerat Juve tar vi för givet och då kommer Lokomotiv inte tillåtas hitta på mycket alls. Stabila segersiffror att vänta och vi sitter tryggt med Juventus -1,5 till 1.65*.

WBA ångar på

Säsongen har börjat lysande för West Bromwich som toppar Championship-tabellen. I veckan bärgades en ny seger men man fick slita för den mot ett förbättrat Middlesbrough. WBA har blott en förlust så här långt och här hemma ingen alls. Notera att det var många som var skeptiska till WBA efter att flera toppnamn lämnat de senaste säsongerna. Nu har dock ersättarna visat klass medan övriga har ”steppat upp” på bra sätt.

Barnsley är en nykomling som glänste i League One men som nu har fått det hett om öronen i Championship. Inte minst managern Stendel som nyligen fick lämna sin post. Lite oväntat då man har jobbat metodiskt och byggt ett eget spel. Resultaten styr dock, som så många gånger förr, och elva raka matcher utan vinst är ju ett dystert facit. Med tillfällig tränare nådde man oavgjort senast men det var på hemmaplan. På resande fot blir det betydligt värre och det kan inte bli så mycket svårare för dagen.

Stor klasskillnad på pappret här och hemmaplan talar starkt för West Bromwich. Laget har toppchans och vid hela sex av Barnsleys sju förluster har det skiljt minst två mål upp till motståndarna. Handikappet -1.5 (asian) betalar goda 1.95* i odds.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.