Nu kommer Barcelona på allvar

City visar klassen

Förutom att vi tar rygg på ett personligt favoritlag denna höst så blir det toppfotboll idag. Inter är vårt val i det högintressanta hemmamötet med Borussia Dortmund. De spanska lagen ska bidra med mål respektive klar seger och det sistnämnda står Barcelona för – ett lag som är på rejäl uppgång med Messi på väg mot toppformen!

Inter löser nyckelmatchen

Det har varit lätt att snacka upp Inter hittills denna höst – det är inget snack om att de blåsvarta är bättre än på många år. Förlorade visserligen seriefinalen mot Juventus innan landslagsuppehållet men Inter gjorde på intet sätt någon dålig prestation där och vi räknar med att man kommer hänga med ett bra tag där. I Champions League har ju dock Inter hamnat lite skrynkligt till. 1-1 med ett nödrop hemma mot Slavia Prag var ju en skuffelse och följdes av 1-2-förlust borta mot Barcelona – men den prestationen var ju ändå respektingivande. Inter gjorde 1-0 direkt och var snubblande nära 2-0 – att man till slut stod utan poäng var ett hårt slag.

Därmed är det inte mycket att fundera på: på onsdagen behöver Dortmund besegras på San Siro för att Inter verkligen ska komma in i matchen igen.

Bättre läge för Dortmund – men det kunde varit ännu bättre. Låg ju klart närmast segern i 0-0-matchen hemma mot Barcelona och visst hade tre poäng där varit drömmen. Borta mot det inte ofarliga Slavia Prag löste Dortmund i alla fall 2-0-segern och hittar tyskarna nu ett bra resultat på San Siro ligger vägen för avancemang öppen. Någon superhöst gör dock Dortmund inte. Har drällt bort ett antal poäng i Bundesliga, med onödigt många insläppta mål – och även om offensiven är spektakulär och bred kan vi sakna den ”givne” matchvinnaren.

Vi har tveklöst stor respekt för Dortmund på den här scenen – men att stå emot Contes Inter som bara nöjer sig med tre poäng är rejäl svårighetsgrad. Det är snudd på turneringen som står på spel för Inter och vi ger laget chansen att leva vidare. Inter spelas till 2.25*!

Målläge i Lille

Lille är ett lag vi har ett mycket gott öga till. Den här säsongen verkar man ha hittat ytterligare en växel offensivt där nigerianska stjärnskottet Osimhen är sylvass. Fint anfallsspel har bidragit till flera glädjande resultat även om man inte lyckades rå på ett för dagen piggt Toulouse i helgen. Nu är man tillbaka på hemmagräs och även om Valencia låter tufft så ses Lille med hyfsad chans.

Ja, Valencia har haft en turbulent start på säsongen och mycket handlar om ägaren Lim. Han bestämde sig för att ge tränaren Marcelino sparken och nu har Celades ersatt. Inte ett steg i rätt riktning även om det ser ganska spännande ut offensivt. Försvarsspelet har dock sett ihåligt ut och där måste man upp i nivå nu. Litet minus med Coquelin skadad – han är viktig för stabiliteten på mittfältet.

Det blir som sagt inte lätt för gästerna att täppa till här men i grunden är man det något bättre laget. Det här har alla förutsättningar för att bli en trevlig och målrik match. Vi fastnar utan tvekan mest för över 2,5 mål till fina 2.02* (ÖU Fulltid) i odds.

Barcelona på uppgång

Det har definitivt inte slagit några större gnistor om Barcelona denna höst – men visst är man på gång! 4-0 mot Sevilla innan uppehållet var visserligen smickrande siffror men likväl ett stärkande resultat och i helgen var man tillbaka med 3-0 borta mot Eibar. Griezmann, Messi och Suarez fick samtliga måla och vi har definitivt inte sett det bästa av den trion ännu. Messi har ju för ovanlighetens skull dragits med skadeproblem men nu börjar det se bra ut och hans betydelse går ju inte att förringa…

Efter den något tursamma vändningen mot Inter sitter Barcelona bra till i denna luriga grupp men nu säger budgeten full pott mot Slavia Prag – och visst blir det så! Slavia är inte att leka med, det har vi sett. Chockade ju Inter så smått i premiären och var ju på vippen att vinna på San Siro – och även mot Dortmund visade Slavia Prag bra takter. Torskade ju ändå med 0-2 där och vi är tämligen övertygade om att de ”hedersamma förlusterna” kommer ticka in även framöver. Barcelona går stenhårt för Champions League och tar inga risker här.

Messi är ofta briljant i den här typen av matcher och mot ett Slavia som inte parkerar någon buss är det god Barca-utdelning på gång. Vi tycker att Barcelona -1,5 (Asian Handicap Fulltid) till 2.05* är riktigt bra.

Björklöven liras – igen…

Ja, kalla oss tjatiga men vi ringade in Björklöven redan i premiäromgången – och visst har laget levererat. I fredags klev man ifrån till imponerande 6-1 i Södertälje, vilket dock följdes av ett av få snedsteg hittills. Förlorade med 0-1 i en dyster tillställning i Almtuna där Björklöven hade uppenbart svårt att tända till – kanske fanns onsdagsmatchen redan i tankarna..? Nu vankas ju seriefinal hemma i Umeå, mot klassiska rivalen Timrå. Löven har varit skarpt i ett par av ”stormatcherna” hittills, inte minst när Karlskoga kördes över här uppe i Umeå för ett par veckor sedan, och med häftig publik i ryggen har vi lätt att återigen räkna med ett skarpt hemmalag.

Timrå imponerar också och ska verkligen ha beröm. Åkte ju ur SHL i våras och tvingades därmed bygga om rätt rejält – det brukar ofta innebära problem men Timrå har ”landat mjukt” i Hockeyallsvenskan och visat sig vara redo för toppstrid. Samtidigt är ju laget lite farligt beroende av sin förstakedja, ledd av superstjärnan Jonathan Dahlén. Den är faktiskt löjligt dominant och även om den är ett grymt vapen så är frågan om det verkligen håller i längden? Nu väntar tight, tuff seriefinal och Dahlén-kedjan kan räkna med stenhård uppvaktning – då kan Timrå snabbt bli trubbigt, inget snack om saken.

Vi håller Björklöven som ett bredare lag, utan någon som helst tvekan faktiskt, och hemmalaget kan vinna detta ”på olika sätt”. Tyglar man bara Timrås superkedja hyggligt, ja då vinner Löven seriefinalen – vi lirar igen, denna gång till 2.20*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.