Spelvärt i prestigemötena

Årets sista SHL-omgång

Det finns mycket prestige i potten i SHL på torsdagen. Djurgården och Frölunda lär bjuda på känslor och bra hockey – och vi gillar verkligen det ena oddset. Även i Småland finns ett spelvärt odds när regionalrivalerna HV71 och Växjö drabbar samman. Torsdag betyder även Europa League den här veckan och vi blickar mot två ”matchups” helt i vår smak. Häng med!

Prestigeseger för Frölunda

Djurgården har haft svårt att övertyga en längre tid och därför var lördagens resa i Leksand skön: gjorde 1-0 efter nio sekunder och det lade grunden till 4-0. Riktigt ”så enkelt” var det inte men definitivt en bra seger för Djurgården. Överlag har det dock varit för ojämnt och inte minst har ett par hemmainsatser varit klena. Visst finns offensiv kapacitet hos Djurgården även denna säsong men samma ”givna” leverans som förra säsongen är det inte och på torsdagen lever man farligt.

Det är ju ett strålande Frölunda som gästar. Inga SM-guld delas ut i oktober men trots att tabelltoppen är jämn är det lätt att lyfta fram Frölunda som bäst i serien för dagen. Har svarat för ett koppel klart övertygande insatser och vinner matcher även de kvällar spelet inte sitter klockrent, som mot Malmö senast. Bredden är ju ett otroligt vapen, inget annat lag i denna serie har på samma sätt som Frölunda fyra kedjor som kan avgöra matcher. Nu vankas stormatch i huvudstaden och känner vi Frölunda rätt kommer man hit fullt ”påslaget”.

I tabellen är Frölunda bara fyra poäng före – men formintrycken vittnar om ett tydligare övertag för göteborgarna. Ett spelvärt odds som 2.50* på Frölunda är det inte varje dag man får och det måste plockas.

Derbyoddset kittlar

HV71 trummar på stabilt. Svarade för en usel premiär mot Rögle men sedan dess har det egentligen varit stadigt och bra mest hela vägen. Senast blev man laget som stoppade Örebros succé via stark 3-1-seger. Skaffade sig en tidig ledning att gå på och svarade sedan för en smart och bra insats. På pappret har vi ärligt talat ganska svårt att ”gå igång” på årets HV men nu förtjänar laget beröm och visst ska det gå att räkna med en bra prestation i derbyt mot Växjö.

Frågan är dock om det räcker… Vi tvivlar. Växjö är ju nu uppenbart på gång, föga oväntat. Insatsen borta mot Frölunda var positiv. Det blev ”bara” en poäng men Växjö visade såväl moral som spets i den matchen, torskade ju hockeyfesten med 5-6 efter sudden. Växjö kunde plocka med sig flera bra grejer och i lördags blev det 4-1-seger hemma mot Brynäs. Toppkedjan med Emil Pettersson som center visade vägen och det är tydligt att Växjö är ett lag på uppgång.

Att vara tio poäng bakom HV svider nog rätt rejält för Växjö men nu är man igång och klättringen uppåt i tabellen är stimulerande. Växjö måste gilla läget att spinna vidare och visst kittlar 3.00* på tvåan i derbyt!

Fortsatta framgångar

Bulgariska Ludogorets dominerar i den inhemska ligan och har ett riktigt bra lag. Här hemma är man en maktfaktor som är allt annat än lätt att luckra upp. Det är dock inte bara mot de andra gängen där hemma man räcker långt. Nej, inledningen på Europa League har övertygat rejält med två raka segrar och totalt 8-1 i målskillnad! Man inledde med hela 5-1 mot CSKA Moskva och senast vann man trots bortaplan med 3-0 mot Ferencvaros. Notera att ungrarna fick spela med en man mer i över halva matchen men trots en utvisning lyckades Ludogorets dryga ut sin ledning.

För gästande Espanyol blir det här en riktigt tuff uppgift. De spanska lagen är alltid påpassade ute i Europa men här har vi ett lag som i dessa sammanhang får anses klart begränsat. Vi har sett laget en del i höst och inte blivit det minsta begeistrade. Här i Europa League sammanfattar vi starten som klart godkänd med en bortavinst i Moskva men bara kryss mot nämnda Ferencvaros hemma. Espanyol nollades i helgens ligamatch och det finns risk för repris ikväll.

Med seger här har Ludogorets i praktiken säkrat avancemanget och vi tror på bra chans till finfina hemmaoddset 2.21* (-0.5 på Asian Handicap Fulltid).

Porto plockar ner Rangers

Grupp G kan vara Europa Leagues läckraste. Feyenoord, Young Boys, Porto och Rangers såg ut som en ganska jämn samling redan på förhand och efter två rundor står samtliga lag på tre poäng. När Porto på torsdagen tar emot Rangers räknar vi ändå med att den portugisiska storklubben får en bekväm resa. Hemmastyrkan och Europa-rutinen är svår att blunda för och i ligaspelet har man nu satt ihop sex raka segrar. Framförallt slog man ju ärkerivalen Benfica, alltid ett viktigt kvitto för Porto. Europa League tas på allvar och en dominant torsdagsinsats är att vänta.

Då blir det naturligtvis riktigt tufft för Glasgow Rangers. Att Rangers är tillbaka på den här nivån efter krisåren är starkt jobbat och man fungerar definitivt bra under ledning av en viss Steven Gerrard. Någon märkvärdig startelva är det ändå inte Glasgow mönstrar och frågan är hur man hanterar dubbelmatchandet? Har ju startat ligaspelet starkt och är än så länge jämsides med Celtic. Den kampen är onekligen prio ett och vi tvivlar på att Rangers verkligen kan utmana hela vägen i denna luriga Europa League-grupp.

Nej, Porto blir riktigt svårstoppat här och vi vill ta betalt på smidig hemmaseger. Porto spelas med -1,5 (Asian Handicap Fulltid) till 2.36*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.