Rolig helgstart med vassa speltips

odds

En rolig spelhelg står för dörren och den här gången tycker vi att det glöder redan på fredagskvällen. Vi bjuder på roliga idéer i Sydeuropa, en hockeyduo till fyndodds och inte minst ett givet speltips i kvällens Premier League-drabbning. Nu kör vi – lycka till!

Knappt men klart för Hellas Verona

Att Hellas Verona är aningen före Sassuolo i Serie A-tabellen stämmer inte riktigt överens med förhandstipsen – men däremot med dagsintrycken. Nykomlingen Hellas Verona gör det ju bra. De senaste försöken i Serie A har verkligen blivit pannkaka men nu ser Verona ut som ett betydligt tryggare och mer välmående lag. Förlust borta mot Napoli i helgen, givetvis helt väntat – men Hellas gjorde en bra insats och var på intet sätt ofarligt. Övriga förluster har varit uddamålshistorier mot Milan och Juventus medan poängen har tickat in i de ”enklare” matcherna, exempelvis stabila 2-0 mot Sampdoria i senaste hemmamatchen.

Stabilt i hemmalägret alltså; det kan man inte säga om Sassuolo. Säsongen började piggt och det är inget snack om att Sassuolo har en attraktiv offensiv, med den ”evige talangen” Berardi i spetsen. 14 gjorda mål är topplagsnivå – men 16 insläppta är ju samtidigt bottenlagsnivå… Kraschade direkt och hårt hemma mot Atalanta innan uppehållet och var för givmilt även hemma mot Inter i helgen. Där ska det sägas att Sassuolo spurtade bra men släpper man in fyra mål är det onekligen svårt att få med sig något. Nej, det känns i rörigaste laget just nu – det är bara att konstatera.

Det är Sassuolo som står för ”flärden” här, inget snack om det – men vi tycker att hemmalagets stabilitet trumfar gästernas finess. Bra chans för Hellas Verona att kontrollera detta och vinna ”knappt men klart” – ettan spelas till 2.50*.

Leicester given fredagsidé

Premier League-omgången smygstartar med en match redan på fredagskvällen när Leicester åker söderut för att möta Southampton. Hemmalaget tog poäng senast men har sett klart begränsat ut hittills. På papperet är upplagen en av de absolut sämsta på senare år och klarar man kontraktet är det klart godkänt. Här hemma har Southampton haft väldigt svårt att övertyga och poängskörden är ursvag. Blott 1 hemmapoäng av 12 möjlig hittills och nu är motståndet riktigt tufft.

Ja, gästande Leicester ser strålande ut för dagen och kommer nu ifrån fyra vinster på de fem senaste omgångarna. Senast hade man stora problem med Burnley men det var starkt att avgå med segern till slut. Innan dess hade man förvisso förlorat mot Liverpool men även besegrat CL-finalistena Tottenham samt krossat Newcastle med hela 5-0. Nu nosar man rentav på andraplatsen bakom Liverpool och tappet av backstjärnan Maguire har inte varit så tungt som många befarade.

Vi rankar gästerna högt och trots bortaplan ska man vara tydlig favorit här. Southampton hade tre raka förluster innan krysset senast och det togs mot ett för dagen blekt Wolverhampton. Leicester släpps fram som ett av fredagens allra bästa speltips till fina 2.35* i odds.

Alaves står inte emot

Villarreal har några svajiga år bakom sig men nu ser man ut att vara rejält på gång. Det känns genuint bra i samtliga lagdelar och vi har blivit smått förtjusta av lagets anfallsspel. Man har nu vunnit fyra av sina sex senaste matcher och spelmässigt har det varit övertygande vid de flesta tillfällena. Fjolårets krig i botten lär inte upprepas och för dagen har man flera av La Ligas allra mest formstarka spelare.

För Alaves ser det jobbigare ut och här skulle allt annat än bottenstrid överraska framåt våren. Hittills har resultaten varit hyggliga och det är därför vi får så pass höga odds på motståndarna. Intrycket är dock att man har legat ganska nära sin högstanivå och man får se upp när flera av de mer kapabla lagen bakom kommer igång. Hemma har vi respekt för Alaves men bortaspelet är verkligen skralt. Bara 1 poäng på 4 matcher på resande fot hittills och här känns man numret för litet.

Ja, här kommer hemmalaget sätta högsta fart direkt och vi har svårt att se Alaves stå emot. Nej, fint värde i hemmaoddset – vi gillar Villarreal -1.5 (Asian Handicap Alternative) till oddset 2.55*.

Ingen baksmälla denna gång, Löven

Tro det eller ej – Björklöven ska liras även på fredagen..! Det har ju minst sagt blivit en vinnande vana och i onsdags var Löven rätt val i seriefinalen hemma mot Timrå. En bra och jämn match men lagbygget Löven löste det och befäste därmed serieledningen. Umeålaget har nu slagit samtliga toppkonkurrenter – men något jätteryck har man ändå inte gjort. I ett gäng av de ”enklare” matcherna har Löven nämligen varit betydligt segare och det måste förstås upphöra. Borta mot Almtuna näst senast var det under all kritik och det är ingen vågad gissning att Löven nu pratat mycket om att undvika ”baksmällan” efter segern i seriefinalen.

På fredagen gästar man ett beigt Mora. Dessa åkte ju ur SHL i våras – och vi kan direkt avskriva att Mora har någon snabb återkomst på gång. Tvingades ju förstås bygga om rejält i truppen efter degraderingen och särskilt bra har man inte lyckats. Bejmo och Persson i all ära – detta Mora är för trubbigt och ”trist” för att kännas intressant. Snittar inte ens två mål per match och då är det tufft att vinna matcher, även om defensiven fungerar skapligt. Gick en tight match nere i Västervik i onsdags, där man till slut vann på straffar. Mot de bättre lagen (Timrå, Karlskoga, Västerås, Modo) har Mora kammat noll och det bådar ju inte särskilt gott inför mötet med seriens hittills allra bästa lag.

Nej, vi fortsätter med den vinnande vanan ett tag till: till 2.25* är Björklöven taget.

Modo mosar vidare

Ända sedan degraderingen våren 2016 har det pratats om att Modo ska slå sig tillbaka till SHL – men det har ju ärligt talat inte ens varit halvnära de senaste säsongerna. Nu ser det dock genast mer lovande ut. Modo inte bara vinner matcher, man gör det i strålande stil. I onsdags var man i luriga Tingsryd och vann busenkelt med 4-0. Därmed har Modo fem raka trepoängare, med mäktiga 22-3 i målskillnad! Här hemma i Övik har Modo stängt matcherna mer eller mindre omgående och det är mycket tydligt att Modo nu jobbat upp självförtroendet och spelglädjen, det är betydligt ”lättare axlar” jämfört med de senaste säsongerna.

BIK Karlskoga har alltså en rejäl utmaning här. Laget vill utmana i toppen och är ju faktiskt fortfarande snäppet före Modo i tabellen. Vi håller Karlskoga högt men den senaste tiden har man fått ge sig mot Löven och Västerås, två av de andra konkurrenterna. Torskade även mot Timrå tidigt på säsongen och visst är detta oroväckande förluster – att köra över de sämre lagen (5-1 mot Karlskrona i veckan) är en sak, att leverera i toppmatcherna en helt annan sak.

Modo borta är seriens just nu svårare uppgift och vi tvivlar på att ett Karlskoga med tveksam defensiv kan freda sig. Modo-ettan till 1.83* ser stabil ut.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.