Enkelt för Liverpool

speltips

Gott om fotbollshöjdare på söndagen! I stormatchen i Premier League räknar vi med att det går enkelt för Liverpool mot ett Tottenham som inte alls varit roligt denna höst. I Serie A har Milan haft det ruskigt tufft men tränarbytet bör ha gjort gott och mot ett skadedrabbat Roma gillar vi skrällchansen. Hemma i Allsvenskan ska Hammarby leva vidare i guldstriden och visst gör man det: vi räknar med klara siffror i Östersund. På Hisingen räknar vi med målkalas när Häcken och IFK Norrköping släpper loss. Lycka till med söndagens spel!

Enkelt för Liverpool mot Tottenham

Första poängtappet kom förra helgen och nu väntar stormotstånd för Liverpool igen, då Tottenham gästar på söndagen – men nej, vi tycker inte att Liverpool lever särskilt farligt. Visst var 1-1 borta mot Manchester United en liten missräkning men det ska ändå sägas att United svarade för en sina bättre insatser hittills. Dessutom saknades Salah. I veckans Champions League körde Liverpool över Genk och efter en ”minisvacka” räknar vi med att Liverpool börjar hitta de högre växlarna nu igen. Vill ju för allt i världen inte ge Manchester City vittring i toppen och på söndagen ställer Klopp ut ett beslutsamt, hungrigt Liverpool på Anfield.

Det kan Tottenham inte svara på, tror vi bestämt. Visst, kommer nu från 5-0 hemma mot Röda Stjärnan och det gjorde väl lite gott – men vi hävdar att Spurs har massor att bevisa. Förra helgen fick man vara klart tacksamt över en poäng hemma mot Watford och innan dess var man snudd på rekordsvagt i 0-3-torsken mot Brighton. Tidigt på säsongen spelade man 2-2 i bortamatcherna mot Manchester City och Arsenal – respektingivande resultat men alla som såg de matcherna vet att Spurs hade flyt, framförallt mot City. Nej, Tottenham har inte ens varit nära nivån som tog laget till Champions League-final i våras och det skulle verkligen förvåna om man studsade upp på just Anfield: Spurs har bara en seger här på hela 2000-talet.

Detta går enkelt för Liverpool och ettan till 1.51* är en mycket trygg favorit. Att testa Liverpool med -1,5 i asian handicap till 2.39* är heller inte fel.

Wolves klassen bättre

Newcastle står på åtta poäng, Wolverhampton på elva – när lagen möts på St James Park på söndagen kan Newcastle alltså komma ikapp. Det har vi dock svårt att se – istället räknar vi med att Wolves så småningom kommer vara en bra bit före i tabellen. Newcastle är en stekhet kandidat till nedflyttning i våra ögon, det har vi hävdat från start och laget har sällan motbevisat oss. De enda segrarna har kommit mot Tottenham och Manchester United – det kan ju se snyggt ut men de skrällarna handlade främst om usla prestationer av storklubbarna, snarare än Newcastle-briljans. Laget har bara orkat med fem gjorda mål och ger långa stunder ett snudd på helt ofarligt intryck.

Då är Wolverhampton på en annan nivå, inget snack om saken. Fick ju en tuff start på säsongen men kanske var det på sätt och vis nyttigt efter fjolårets succé – och det ska också sägas att schemat från start var klart svårt. Wolves har sakta men säkert jobbat upp sig och framförallt drämde man ju till med 2-0 borta mot Manchester City! Nu kommer man dessutom från färsk seger i Europa League, vände och vann borta mot Slovan Bratislava, och visst börjar Wolves må bra igen.

Det går definitivt att spekulera i en tuff, målsnål match – men vi ger tveklöst Wolves bäst chans att hitta avgörandet. Wolves liras till 2.60*!

Milan skräller mot Roma?!

Milan har som bekant haft en otroligt kämpig öst och att tränare Giampaolo nyligen sparkades kom inte som någon skräll. Han anlände med höga förväntningar på sig i somras men fick ju inte alls ihop det. Pioli har tagit över och denne fick väl inte direkt någon drömstart förra helgen: 2-2 hemma mot Lecce. Vi kan dock tycka att Milan hade en gnutta otur där och vi såg definitivt viss nytändning hos Milan. Truppläget är bra när på söndagen gästar Roma. Givetvis en tuff match men samtidigt slipper Milan den värsta pressen och det kan man nog må gott av.

För hemmalaget Roma är det också ganska pressat. Serie A har börjat godkänt men inte mer och efter två raka kryss har man tappat en del mark. Deltar även i Europa League där man i torsdags sent och surt tappade segern hemma mot Gladbach – och deltagandet där testar onekligen den sargade Roma-truppen. Skadelistan har ju vuxit sig ganska lång och frågan är hur mycket krut det finns i Roma inför söndagens stormatch? Det känns åtminstone ganska svårt för Roma att topprestera med rådande läge.

Milan skulle må ohyggligt bra av en fullträff på söndagen och vi anar att det går vägen – till 3.25* är ett nytänt Milan värt en peng mot ett slitet Roma.

Hammarby öser på i Östersund

Gulddrömmen lever för Hammarby, i allra högsta grad. Man har ju det inte i egna händer, det har Djurgården, men seger för Hammarby på söndagen sätter ju ytterligare press på Djurgården som lirar måndag – och sedan har ju Djurgården en svår slutomgång (Norrköping borta). Som sagt, drömmen lever och insatsen hemma mot Malmö FF förra helgen var ”guldmässig”. Gick därmed förbi MFF och just nu är de lagen inblandade i en högdramatisk målskillnadsstrid – när Hammarby åker upp till Östersund på söndagen är det inte bara för att vinna, utan även för att bättra på målskillnaden så mycket som möjligt. Offensiven har ju varit strålande i flera måander och visst lär Bajen greppa taktpinnen och ösa på även på söndagen.

Östersunds säsong har som bekant varit duktig strulig och det är svårt att inte blunda för turbulensen utanför planen. Det kan inte ha gjort gott och raset i tabellen kändes väldigt svårt att stoppa. 1-1 borta

mot Häcken och framförallt förra helgens 2-0 hemma mot Sirius var ju dock extremt viktigt – starkt av Östersund att samla den kraften i detta läge och nu ser kontraktet snudd på klart ut. I skrivande stund finns fortfarande en liten, liten risk att trilla ner på kvalplats men nej, Östersund ska kunna andas ut.

Detta ska passa ypperligt för Hammarby och som Bajen sett ut en längre tid tar vi dominansen för given – och med ett helt koppel potentiella matchvinnare kommer utdelningen. Vi tar Hammarby med -1,5 i asian handicap till 2.08*.

Målfest på Hisingen!

Nej, det ville sig inte för Häcken den här säsongen heller. De flesta är ju överens om att laget besitter riktigt hög kapacitet och ett tag var man ju på allvar på väg in i medaljracet. Hemmaförlusten mot AIK blev dock kostsam och efter det har luften snudd på gått ur Häcken. Senast hoppade man i alla fall upp på segerspåret igen, 2-0 i Helsingborg, och vinner man på söndagen säkrar man platsen som bäst i Göteborg – alltid nåt… Häcken gör säsongens sista hemmamatch och vi räknar med att man släpper loss och spelar ”Häcken-fotboll”.

Inte heller IFK Norrköping räcker hela vägen fram och för deras del sprack det ju redan i våras, då man inte alls levererade. Under hösten har Peking mer eller mindre gått som tåget men utan att på allvar få medaljkänning. Vid maxklaff kan man i alla fall bli fyra – och i slutomgången kommer blickarna i vilket fall som helst vara på laget, då man ju tar emot ett guldjagande Djurgården. Vi räknar med att IFK Norrköping håller skärpan hela vägen in i mål.

Detta är två lag med offensiv intställning och när tabelläget ser ut som det gör blir det lätt att räkna med underhållning: given segerjakt i bägge läger och vi har väldigt svårt att se detta bli tillknäppt och trist. Ö 3,5 mål till 2.90* blir det roliga valet!

*Oddsen är semifasta och kan ändras

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.