Malmö FF slår AIK

odds

Riktig nyckelkväll i den allsvenska guldstriden! Djurgården ska förstås hemmabesegra Örebro men rent spelmässigt tar vi det lugnt där. Däremot räknar vi kallt med att Malmö FF slår AIK och därmed lever vidare inför slutomgången – MFF är riktigt tungt i de stora hemmamatcherna. IFK Göteborg har fått skral utdelning på sistone och kommer nu riktigt segersuget till Borås och Elfsborg. Vi gillar läget för Blåvitt! I tennisen lyfter vi fram veteranerna Tsonga och Halep innan formlaget Buffalo får avsluta spelmåndagen.

Malmö FF slår AIK

Den allsvenska måndagen är otroligt kittlande. Malmö FF tar emot AIK, båda lagen på 59 poäng och det är förstås bara tre pinnar som gäller för båda lagen för att kunna landa före Djurgården och Hammarby. Det är ändå Malmö som ligger bäst till i och med målskillnaden och visst blir MFF svårstoppat hemma i Skåne ikväll. Förlusten borta mot Hammarby sved förstås men det är bara att konstatera att Bajen var riktigt, riktigt bra där. I övrigt har MFF spurtat klockrent och nu kommer man ju dessutom stärkt av segern mot Lugano i Europa League, trots att man där kostade på sig att snurra ganska mycket i startelvan. I dessa ”stora” hemmamatcher har vi jätterespekt för Malmö FF, anfört av Rosenberg, och vi räknar med en klassinsats.

AIK har vägrat att ge sig i guldstriden – men det är inte många procents guldchans, i synnerhet inte efter att Hammarbys seger igår. Varenda resultat måste gå rätt och nej, det är för mycket som behöver slå in för att AIK ska kunna försvara guldet. Senast fick AIK och Goitom ha roligt i Falkenberg men överlag har hösten varit ganska hackig. Malmö FF har man inte slagit sedan 2015 – att Gnaget ska hitta trepoängaren ikväll är väldigt avlägset i vår värld.

Nej, vi räknar kallt med att Malmö FF slår AIK och håller drömmen vid liv inför slutomgången. Malmö FF är en sund vinnare till 1.80* och vi vill också slänga ett öga på MFF med 1,5 i asian hcp till oddset 3.30* – målskillnadsduellen mot Hammarby är ju knallhård och varje mål räknas, inget snack om det.

Blåvitt får utdelning

IFK Göteborg har inte gjort mål på 360 minuter – ändå säger vi faktiskt bra form. Schemat den senaste månaden har ju varit tuffast tänkbara och Blåvitt har gjort hedervärda prestationer mest hela tiden. Framförallt förra måndagen, då man ju sannerligen förtjänade bättre mot Djurgården. Med tanke på detta blir det förstås enkelt att räkna med ett segersuget IFK Göteborg – dessutom är det ju derby i väst och vid seger ikväll kommer man dessutom ha bra chans att passera lokalrivalen Häcken i slutomgången och därmed bli bäst i stan.

För hemmalaget Elfsborg är det en odramatisk säsong som håller på att avslutas. Det har aldrig riktigt tänt till och man kommer att landa på åttonde plats. Har spurtat hyggligt den senaste månaden och visst är uppgiften ganska stimulerande men nej, Elfsborg skrämmer inte oss och utvecklingen de senaste säsongerna har varit ganska dyster. Vi känner ingen riktig ”framåtanda” hos Elfsborg.

Trots att det bara skiljer en placering tycker vi faktiskt att det varit klasskillnad denna säsong – och ikväll tar vi verkligen Blåvitts segertörst på allvar. IFK Göteborg liras till 2.50*!

Inspirerad Tsonga liras

Den franske veteranen Jo-Wilfried Tsonga kliver på måndagen in i säsongens sista Masters-turnering, i Paris – och kanske blir det Tsongas sista framträdande? Det ryktas ju nämligen om att 34-åringen ska lägga av och helt ologiskt vore det inte. Skador har stoppat upp Tsonga ganska hårt de senaste säsongerna. Fortfarande har vi dock rejäl respekt för Tsonga, inte minst inomhus. Den här turneringen vann han redan 2008 och under hösten har Tsonga spelat bra. Vann ju ATP-titeln i Metz i september och visst är han nu sugen på en snygg resa hemma i Paris, i synnerhet om det blir Tsongas avskedsturnering.

Tufft premiärmotstånd i form av ryssen Andrey Rublev, 22-åringen som klättrat till just 22:a plats på rankingen och tagit ett bra kliv under hösten. Alldeles nyligen vann han karriärens andra ATP-titel då han lyfte bucklan hemma i Moskva – dock en ganska billig titel måste vi säga, tacksamt att få möta Mannarino i en final.

Visst är Rublev skarp men en formstark, heltänd Tsonga är fortfarande riktigt hög svårighetsgrad. Vår feeling är att Tsonga blir riktigt svårstoppad ikväll – spelas till 2.00*!

Högt på Halep

WTA-slutspelet i Shenzhen är igång och där har Bianca Andreescu verkligen blickarna på sig. Den 19-åriga kanadensiskan har ju svarat för en sällan skådad genombrottssäsong. Började urstarkt innan en skada satte stopp – men när hardcourthösten drog igång var Andreescu direkt tillbaka som en vinnare. Framförallt tog hon ju hem US Open efter finalseger mot Venus Williams och nu är Andreescu uppe som fyra på rankingen – det kommer INTE att stoppa där.

På måndagen tycker vi ändå att favoritskapet blivit överdrivet stort när Simona Halep står för motståndet, den rutinerade rumänskan som varit med i toppen länge nu och ett tag varit uppe som världsetta. Höjdpunkten 2019 var utan tvekan Wimbledon där hon körde över Serena i finalen. Hösten har sedan varit kämpig och Halep har inte varit helt fräsch men nu kommer hon till spel och vi räknar med att hon är redo – och då kommer Andreescu få jobba.

Få spelare får tillbaka lika mycket bollar som Halep och att knäcka rumänskans defensiv blir en tuff nöt att knäcka för Andreescu. Unga Andreescu spelar tennis till synes utan nerver men detta är trots allt ett stort sammanhang och nog har favoritskapet sprungit iväg?! Till höga 2.65* får Simona Halep chansen.

Buffalos succé fortsätter

Buffalo Sabres har i många år tillhört de stora problemlagen i NHL – men inget ont som inte har någonting gott med sig. Buffalo har ju fått välja högt i draften flera gånger, bl.a. Rasmus Dahlin, och sakta men säkert har man byggt upp ett spännande lag – och nu har Sabres succéstartat! Toppar rentav Eastern Conference och har imponerat flera gånger om. Kommer nu närmast från 2-0-seger i Detroit efter att svenske Linus Ullmark hållt tätt – och förutom Dahlin och Ullmark har även Marcus Johansson och Victor Olofsson bidragit starkt till Buffalos kanonstart. Här hemma har man stått som segrare i fem av fem.

Den sviten ska kunna växa vidare när Arizona kommer på besök inatt. Dessa är ute på en tuff roadtrip och hade förra veckan bortamatcher mot de tre lagen i New York-området. Torskade mot Islanders men slog Rangers och Devils. Segern mot Devils i fredags var dock ganska turlig och är man inte bättre inatt blir det jättetufft. Arizona är ett lurigt, ganska svårspelat lag men riktig spets framåt saknas för att verkligen göra laget intressant.

Där har Buffalo det bättre ställt och vi räknar med ännu en inspirerad, bra Buffalo-insats. Då är det fin segerchans och vi lirar hemmalaget till 2.35*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.