Toppfynd bland tisdagens speltips

ATP-slutspelet

På tisdagen är det som vanligt SHL-hockey där vi har glänst så smått under hösten. Vi lyfter fram en sund hemmavinnare och en riktigt vass bortaidé till högt odds. I övrigt blir det ett – på tisdagar – sällsynt speltips i La Liga. Sist men inte minst en tennisanalys som ni bara måste ta till er. Vi går emot en spelare som har haft ett uselt 2019 – och det bör fortsätta till oväntat fint odds!

Stabilt Atlético givet drag

Alaves har varit svårslaget här hemma men när starka Sevilla gästade så fick man ge sig. Nu kommer ett ännu bättre lag på besök och räkna med att Atlético har segerplaner. Förra säsongen vann man här med hela 4-0 och det är inget snack om att man ska vara klar favorit.

Ja, Alaves hemmafördel ska inte ses som en tillräcklig faktor för att tro på skräll här. Efter en pigg inledning har laget förlorat 5 av 7 matcher och den senaste insatsen övertygade inte alls. Då föll man med hela 4-1 mot Villarreal och det skapades inte mycket av värde då.

Nu ställs man mot ett i vanlig ordning ramstarkt Atlético de Madrid. Dessa har faktiskt släppt in blott ett mål på sina fem senaste ligamatcher och motståndarna har skapat få lägen. Det finns ingen anledning att tro på någon darrig defensiv insats här och offensivt finns – även i skadade Joao Felix frånvaro – massor av kunnande.

Spelare som Koke och Saul lär stundtals kunna dominera trots bortaplan. Alaves är på sikt inget lag för övre halvan enligt oss och tvåan är en fin spelidé till oddset 1.80*.

Bra Brynäs-trend

Det såg rejält besvärligt ut för Brynäs för ett par veckor sedan. Åkte på ett koppel storförluster och krisrubrikerna började blir allt större. Nu har man dock uppenbart tagit sig i kragen och vunnit tre av de fyra senaste. Segrarna har kommit här i Gävle och insatserna har mestadels varit bra, inte minst mot Rögle näst senast. I klassikermötet med Leksand i lördags behövdes straffar men att det var Brynäs som till slut knep extrapoängen var rättivst. Brynäs har en hel del jobb att göra i tabellen men visst ska man med lätthet kunna sticka undan från bottenstriden, åtminstone.

Nu har Malmö istället ”tagit över” som problemlag. I lördags kunde man ingenting borta mot Luleå och 0-3-förlusten var snarast i underkant. Det var uppenbart frustrerat hos Malmö som bara har en seger på de sex senaste – och den kom hemma mot Oskarshamn. Nej, det ser inget vidare vidare och att Malmö inte tagit kampen i ett par av förlustmatcherna är alarmerande – på det sättet ska Malmö inte förlora matcher, deras profil säger snarare att man själva ska ”gnugga” till sig segrarna.

Pendeln har alltså vänt och här säger vi klar fördel Brynäs – sund hemmavinnare till 2.15*.

Djurgården i fara igen

Poängmässigt är det ingen fara på taket för Djurgården – men just nu ser man ändå inte riktigt ut som det topplag man vill vara. I lördags hade man fullt sjå hemma mot Oskarshamn och att det till slut ändå blev två poäng fick Djurgården vara tacksamt över. Insatserna har varit ojämna och framförallt har Djurgården haft jättesvårt att vinna mot toppkonkurrenterna. Den spets som försvann efter förra säsongen har inte ersatts fullt ut, det är bara att konstatera.

Vi har varit positiva till Rögle och menat att laget ska kunna bita sig fast i toppstriden ett bra tag. Nu har man ändå torskat tre av de fyra senaste och vissa vill göra gällande att Rögle ”lekt färdigt” i toppstriden. Vi tycker dock inte att det är någon fara på Rögle-taket, än så länge. Förlusten hemma mot medgångslaget Örebro i lördags var verkligen sur och det tar vi som en garanti för ett skarpt Rögle på tisdagen. Man är ett lag som kombinerar hög skicklighetet med hårt jobb och bra organisation – ett sådant lag hamnar inte i några större svackor.

Som sagt, ett bra Rögle på gång – då kommer dagens Djurgården få uppenbara problem att bryta igenom. Vi törs kalla Djurgården något överskattat och att få lira ett retat Rögle till 3.00* är taget.

Edmund torskar vidare

Vi har belyst Kyle Edmunds svacka tidigare och på tisdagen är det läge att gå emot igen. Långt uppehåll väntar efter turneringen i Paris och få behöver det breaket bättre än Edmund – hans 2019 har varit helt bedrövligt och förra veckan åkte han för sjunde tävlingen i rad ut i första rundan. Nu ska det sägas att han mötte starke Berrettini förra veckan men tidigare har Edmund rykt direkt mot spelare som Andujar-Alba, Zhang och Gombos – det är inte riktigt okej. Är nu nere på plats 75 på rankingen och just nu är britten helt enkelt inte bättre än så, snarare tvärtom.

Han ställs nu mot Ricardas Berankis i första rundan; en spelare som i flera säsonger tillhört de bästa på Challenger-touren men som haft smått märkligt svårt att göra resultat på ATP-nivå. Den här hösten har Berankis dock gjort ett seriöst försökt att etablera sig och regelbundet spelat ATP-turneringarna, vilket inte varit fallet tidigare. Helt rätt beslut för att kunna ta nästa steg – och Berankis har gjort det ganska bra. Kvalade in i Basel där han sedan vann en runda och tog set av Tsitsipas. Nu har han återigen kvalat in efter att ha slagit ganska besvärliga duon Millman och Dzumhur. Bra period för Berankis och nyttiga poäng tickar in; stor tro på en positiv avrundning av året och det leder fram till ett givet speltips.

Ja, att Berankis nu är före på Edmund på rankingen tycker vi är helt ”rätt”. 2.00* tar vi gärna på Berankis mot den krisande Edmund!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.