Finfina odds i Serie A

odds

Fortsatt en mycket svensk hockey att sätta tänderna i och på varmare breddgrader anser vi att Valencia är illa ute mot starka Sevilla. Störst fokus ligger dock på italienska Serie A där vi har grävt fram två riktigt bra odds. Ett hemmagynnat lag backas till högt odds och i kvällens höjdarmatch är vi helt inne på att det blir målrikt!

Tacksamt odds på Karlskoga

Den hockeyallsvenska nykomlingen Kristianstad kan blicka tillbaka på en mycket lyckad vecka: stod som segrare i tre tighta matcher och fick ihop sju väldigt nyttiga poäng. Starkt jobbat och framförallt var ju skrällen uppe i Timrå en rejäl fjäder i hatten. Samtidigt hade Timrå glömt inställningen i den matchen och visst hade Kristianstad överlag marginalerna på rätt sida förra veckan. Betydligt tuffare dessförinnan och även om nu man plötsligt är uppe på sjunde plats i tabellen står vi fast vid att Kristianstad ska vara nöjt så länge man är på rätt sida bottenstrecket.

På onsdagen får man besök av ett Karlskoga som toppstrider. Just nu är fighten om andraplatsen bakom Björklöven hård och vi tycker definitivt att Karlskoga ska tas på allvar där. Har åkt på några jobbiga förluster mot toppkonkurrenterna men varit smått kliniskt i de ”enklare” uppgifterna. Typexempel i helgen: knapp förlust borta mot Modo men sedan överkörning hemma mot Almtuna. Karlskoga är brett och tungt och gör flest mål i serien – och inramningen här i Kristianstad är verkligen ingenting som skrämmer detta Karlskoga, som brukar trivas ”i hettan”.

Vi tycker att oddsen har hamnat oväntat tätt här: Karlskoga är två klasser bättre och här tar det stopp för Kristianstad. Karlskoga-tvåan gillas till 2.30*.

Sevillas odds kittlar

Valencia har haft problem på sistone och bland annat bytt manager. Ett tungt spelschema med ständiga veckomatcher kan göra sig påmint. Senast föll man med 3-1 i bortamötet med Osasuna, trots att det var Valencia som tog ledningen. Man fick Rodrigo utvisad och efter det var det Osasuna för hela slanten. Det känns inte som att Valenciaspelarna är trygga i systemet utan när man får till det så beror det mycket på den individuella kapaciteten.

Sevilla har på senare år haft ungefär samma status som Valencia men marknaden håller nu laget högre än hemmalaget – med rätta. Sevilla har vunnit fem av sina sex senaste matcher och är med och slåss i den absoluta toppen. Tätt matchande nu ska inte störa alltför mycket då vi tycker att truppbredden är klart godkänd. Tre raka nollor nu och den stabila defensiven bör kunna stå emot Valencia.

Ja, hemmalaget känns inte gynnat av tränarbytet tidigare i höstas. Man bör vara slitet efter många matcher de senaste veckorna och vi får 2.50* på tvåan – bra betalt!

Fotbollsfest att vänta i Serie A

Full fart i Serie A på onsdagen och den match som verkligen sticker ut är Napoli-Atlanta. Det är fyran mot trean och en duell det ska kunna spraka om. Napoli har en del att bevisa. Kommer närmast från poängtapp borta mot Spal och har fått jobba hårt i ett antal av de ”enklare” uppgifterna. Har en tendens att köra fast mot lag som gör det trångt. Kapaciteten finns ju dock sannerligen där även denna säsong, tro inget annat. Det har vi ju inte minst sett i Champions League där Napoli bäddat strålande för avancemang. Viktigt, viktigt att nu leverera även i seriespelet, det är redan jobbig lucka upp till Juventus och Inter.

Atalanta har haft ett något märklig höst. Har ju för första gången någonsin klivit i Champions League och där har det blivit tre raka torskar. Framförallt sved 1-2 hemma mot Shakhtar och att gå vidare ser nu smått omöjligt ut. I Serie A fortsätter dock Atalanta på den inslagna vägen från förra säsongen: kommer närmast från 7-1-seger hemma mot Udinese och har glänst flera gånger om. Spelar en fantastiskt trevlig fotboll och 28-14 i målskillnad på nio omgångar är ju smått tokigt.

Atalanta räds på intet sätt den här typen av uppgift och har slagit Napoli flera gånger på senare år – vi räknar med att Atalanta kommer hit och ”kör”. Samtidigt kan det passa Napoli bra, har också ett material som verkligen kan komma till sin rätt när det blir fart och fläkt.

Vi har svårt att se något av lagen gå in för att strypa underhållningen och därmed har vi 90 riktigt läckra minuter framför oss – och minst fyra mål! Över 3,5 mål liras till 2.20*.

Färdiglekt för Fiorentina?

Fiorentina satte nyligen ihop en segersvit på tre raka och det var ju ytterst efterlängtat, efter den vedervärdiga våren och en frustrerande start på denna säsong, där bra prestationer gav dåligt betalt. Inget snack om att Fiorentina förfogar över en ganska attraktiv och kapabel trupp – men kanske har förväntningarna på laget ändå rusat iväg en del på sina håll. Förra veckan kom man ner på jorden: 0-0 borta mot Brescia var okej men inte mer, innan man tog stryk hemma mot Lazio. Åkte på ett sent men logiskt avgörande och frågan är hur Fiorentina nu orkar slå tillbaka? Vi tvivlar på att man lyckas särskilt bra och dessutom är Ribery, som ju verkligen varit bra, avstängd.

Gästar ett Sassuolo som vann störtskönt i fredags, 1-0 borta mot Verona. Det behövde verkligen Sassuolo som började säsongen bra för att sedan krascha snabbt och hårt. Några riktigt risiga insatser men i fredags var det stabilt igen. När defensiven inte fallerar är Sassuolo farligt, med flera fina spelare framåt. Efter åtta insläppta på de två senaste hemmamatcherna kan vi räkna med ett koncentrerat Sassuolo på onsdagen och då gillar vi läget.

Att Sassuolo fått två vilodagar mer än Fiorentina kan också noteras och frågan är om gästerna verkligen ska bära favoritskapet här..? Vi tvivlar och plockar Sassuolo till roliga 2.80*

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.