SHL i fokus

Årets sista SHL-omgång

Vi lyfter fram en spansk spelidé men framförallt är det SHL som gäller på torsdagen. Det spelas en rad högintressanta matcher på de svenska hockeyarenorna och vi hittar spelvärde i tre av dem. En ovanlig lösning kompletteras med ett revanschsuget lag samt en mycket stark favorit vars stjärnor är rejält på g.

Växjö klättrar vidare

Det har verkligen inte varit någon rolig höst i SHL för Växjö Lakers – men visst är laget på gång! Senast fick man en mardrömsstart hemma mot Linköping men vändningen i mittperioden var svettig och till slut Växjö som solklara 6-2-segrare. Klara siffror även i hemmamatchen dessförinnan, 4-1 mot Brynäs, och det går lätt att prata om islossning, inte minst för lagets på pappret vassa förstalina. Fortfarande är Växjö i allra högsta grad indraget i bottenstriden – men knappast så länge till, va?

Däremot kan Leksand vara i botten för att stanna – nykomlingen får ju helt enkelt inte stopp på raset. Efter hemska åtta raka nollpoängare blev det visserligen en poäng i rivalmötet borta mot Brynäs i lördags men det var inte direkt någon insats som andades trendbrott. Leksand är en klubb som snabbt hamnar under press och så är definitivt fallet nu – det är ganska uppenbart att trycket på laget är tufft att hantera.

Att nu gästa ett Växjö på uppgång ser för tufft ut för dagens Leksand. Finfint läge för Växjö att plocka nästa trepoängare och fortsätta klättringen uppåt – vi säger stark favorit till 1.64*.

Färjestad tar revansch på Örebro

När SHL drog igång för en och en halv månad sedan gick Färjestad på pumpen direkt: 4-6 hemma mot Örebro. På torsdagen får Färjestad chans till revansch och det lär man vara rejält suget på: dels är det ju derbyvibbar, dels är det ju faktiskt toppmöte. Örebro är tillsammans med Rögle ligans stora plusvariant hittills. Det har inte varit särskilt bra vibbar kring Örebro de senaste säsongerna och få hade räknat med något betydande lyft den här säsongen heller men man har verkligen fått det att stämma, med hårt jobb och överraskande vass spets. Vi tycker ändå att det ska sägas att Örebro haft viss medgång, som vid det sena avgörandet i Ängelhom senast, och att något tuffare tider är ingen djärv prognos.

Här testas Örebro verkligen, mot ett Färjestad som alltså vill ha revansch sedan premiärförlusten – och som imponerat stort långa stunder. Färjestads offensiv är i konkurrens med Frölundas ligans bästa och bredaste och senast visade man också upp en bra defensiv då man höll undan mot formlaget HV. Nej, vi har riktigt höga tankar om dagens Färjestad och detta är en av de matcher man allra helst vinner.

Starkt Färjestad på gång och då ska det vara ”dags” för Örebros bakslag. Vi får 2.35* på Färjestad och det är inte illa – bra vinnare!

Femte raka krysset?!

I en av SHL-torsdagens höjdpunkter tar Luleå emot Rögle, en duell som brukar bli stenhård: Rögle vann säsongens första möte i sudden och förra säsongens tre avslutande möten var också oavgjorda efter tre minuter. Att spekulera i någonting annat än hård, jämn match även denna gång är svårt. Luleå har ju hittat rätt efter en lätt trevande start. Senast gick det busenkelt hemma mot Malmö: 3-0 innebar fjärde raka trepoängaren. Norrbottningarna är nu nära den absoluta toppen och det är inget snack om saken: där hör Luleå hemma. Bortsett från senast har segrarna på sistone dock varit knappa och Luleå är ju sällan laget som ”storvinner”.

Nu gästar ett Rögle som vi lyft fram hela hösten och som nu kommer från höstens kanske allra vassaste insats. Visst, man bjöds på en del av ett formlöst Djurgården men 5-1 på Hovet skojar man ändå inte bort. Höglander fick välförtjänta rubriker för sitt supermål men återigen svarade Rögle för en klockren laginsats – en ”Luleå-insats”, skulle man kunna säga. Vi har sagt det förr och upprepar oss: detta Rögle är ingen bluff och hör hemma i den absoluta toppen.

Som sagt, fyra raka kryss mellan dessa och femte raka skulle inte förvåna ett dugg. När vi får 3.80* på oavgjort efter 60 minuter vill vi testa ett sällsynt krysslir!

Klar fördel ”Ubåtarna” 

Eibar har blixtrat till emellanåt men överlag har säsongsinledningen varit svag. Nu kommer laget ifrån två raka förluster med sammanlagt 0-5. Offensiven ser klart trubbig ut och det är en dålig komb tillsammans med den svajiga defensiven.

Nu kommer Villarreal på besök och det är ett lag som rest sig rejält efter den misslyckade fjolårssäsongen. Man fullkomligen öser in mål och kommer närmast ifrån en övertygande 4-1-seger över Alavés.

Hemmaspelet har inte varit något vidare från Eibars sida och Villarreal är ett av de tuffaste motstånden i ligan för dagen. De senaste säsongerna har hemmalaget gjort blott ett mål på fyra möten med torsdagens motståndare.

Givet att ge Villarreal ett solklart favoritsksp här och till 2.55* i odds är det läge att testa tvåan.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.