Hoffenheim imponerar

City visar klassen

Det fanns starka skäl att tvivla på Hoffenheim inför denna säsong men den senaste tiden har laget gott och väl visat att man kan än! Hoffenheim imponerar och när man på fredagen får besök av Paderborn, Bundesligas sämsta lag, räknar vi med enkel leverans. I övrigt sätter vi fredagsfokus på spelvänliga Hockeyallsvenskan. Björklöven har ”rekats” flera gånger, med framgång – samma visa på fredagen. Timrå studsar upp efter en sämre period – och Vita Hästens skrällodds är spännande.

Hoffenheim imponerar – tar fjärde raka

Hoffenheim har varit ett väldigt positivt inslag i Bundesliga de senaste säsongerna. Säsongen 17/18 kvalade man ju rentav in i Champions League och förutom att göra starka resultat har Hoffenheim dessutom spelat en underhållande fotboll. Inför denna säsong tonades dock förväntningarna ned. Den unge, hyllade coachen Nagelsmann lämnade ju (Leipzig) och ett par tongivande spelare stack också. Efter en ganska besvärlig har Hoffenheim nu ändå börjat visa att man fortfarande klarar sig bra: tre raka segrar i ligan, kryddat med avancemang i cupen i veckan. Segersviten blir extra imponerande med tanke på motståndet: först bortabesegrades ju självaste Bayern München och sedan har Schalke och Hertha Berlin tjusigt besegrats. Nu börjar Hoffenheim få bra vittring uppåt i den superjämna tabellen och på fredagen blir det lätt att säga toppchans.

Det är Paderborn som gästar, nykomlingen som föga oväntat har jumboplatsen. Resan upp till Bundesliga har gått fort för lilla Paderborn och visst kan vi slå fast att man inte riktigt duger. Näst senast tog man stryk av nykomlingskollegan Köln med klara 0-3 och stod därmed på blott en poäng efter åtta omgångar. Förra helgen kom dock första segern, vilket givetvis var störtskönt. 2-0 hemma mot Düsseldorf var dock inte jättemycket att skryta över och att det skulle vara starten på någon klättring i tabellen… Nej, knappast.

Hoffenheim imponerar och snuddar man vid den senaste tidens nivå ska detta gå mycket smidigt för hemmalaget – vi väljer Hoffenheim med -1,5 (Asian Handicap fulltid) till oddset 2.24*.

Skäprning, Timrå!

Efter en mycket stabil start på säsongen har Timrå plötsligt hamnat i en svacka: bara två poäng på de fyra senaste omgångarna. Hemmatorsken mot Kristianstad sticker ut men i övrigt har det ändå inte varit så dåligt. I onsdags gästade man ett nytänt Södertälje och det var ju inte helt oväntat att det skulle bli besvärligt. Förlust med 1-3 till slut. Viktigt, viktigt för Timrå att nu studsa tillbaka och inte släppa iväg lucka – det blir lätt att räkna med ett laddat Timrå på fredagen, anfört av Jonathan Dahléns superkedja.

”Taskig tajming” för Tingsryd med andra ord. Dessa kommer från ett par tuffa matcher och i onsdags landade man på rätt sida: vann straffläggningen borta mot Vita Hästen. Sjätteplatsen är klart positiv men prestationerna har börjat svänga och ett par gånger har Tingsryd helt enkelt varit för svagt. Hade exempelvis ingenting att sätta emot Modo förra veckan.

Vi räknar med någonting liknande på fredagen: detta ska ett koncentrerat Timrå lösa utan större besvär. Vi kräver seger med minst två mål och spelar Timrå med -1,5 i puck line till oddset 2.06*.

Björklöven sticker undan

Björklöven tar på fredagen emot Västerås och trogna läsare förstår nog vad som gäller för vår del… Vi har ju gått på Björklöven mer eller mindre non-stop och tabellen ger oss onekligen rätt: Löven toppar och börjar få marginal. Förra helgen var klockren: först 6-1 nere i Mora i en match som var avgjord efter några minuter, sedan 5-2 hemma mot Karlskrona. Nu väntar stormotstånd en fredagskväll – då brukar Löven vara riktigt, riktigt bra. Får fin hjälp av Umeå-publiken som för första gången på väldigt många år på allvar kan börja drömma om SHL. Så bra är årets Björklöven!

Västerås är en annan ”klassiker” som siktar mot SHL – men knappast redan denna säsong, va? Kommer närmast från 0-3 hemma mot Västervik och det var inte direkt höstens första snedskär för Västerås. Femteplatsen är godkänd men det spelmässiga intrycket har sällan varit övertygande och flera segrar har varit knappa. Tog stryk hemma mot Björklöven för dryga månaden sedan och visar inte direkt dagsformen för att ta revansch.

Nej, vi ångar på med Björklöven – på fredagen är man en sund hemmavinnare till oddset 1.80*.

Hela vägen nu, Hästen

Förra säsongen var INTE kul för Vita Hästen. Laget blev slagpåse i Hockeyallsvenskan och såg inte kul ut. Samlade dock ihop sig och löste kvalserien – och denna höst har det sett betydligt bättre ut. Är ändå indraget i bottenstriden och vi måste säga att Hästarna har haft ganska otur. Kommer nu från tre raka enpoängare i matcher man mycket väl kunde vunnit. Näst senast var man ju bara minuter från alla poäng uppe i Timrå. I veckan blev det förlust efter totat 28 (!) straffar hemma mot Tingsryd. Hästen är uppe i sju raka utan trepoängare men vi slår fast att formen är betydligt bättre än så – och att nu ställas mot Karlskoga kan båda gott. Hästen drog ju nämligen till med 4-0-seger i säsongens första möte.

För BIK Karlskoga handlar det om toppstriden, är bra med i i klungan bakom Björklöven och har mestadels levererat bra – storförlusten borta mot Hästen tidigt på säsongen var ett undantag. Någon toppform tycker vi dock ändå inte att Karlskoga visar. Fick slita för att hålla undan i Kristianstad i onsdags och nu tycker vi alltså att man får besök av Hästen vid ett ganska läskigt tillfälle.

Hästen ”står på tur” för en trepoängare – visst är fredagens uppgift svår men samtidigt får vi ju ett trevligt odds… Vi testar gärna Vita Hästen till 4.65*!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.