Målfest på Tele2

Premier League

Det är förstås givet att sätta fokus på den allsvenska slutomgången på lördagen! Det är Djurgården som sitter i förarsätet men hoppet lever för såväl Malmö FF och Hammarby – vi hittar lockande, målrika lir i ”jägarnas” matcher. Mamö FF vinner övertygande medan det är upplagt för målfest på Tele2. I Premier League räknar vi med att krislaget Southampton backar hem och håller siffrorna nere. Från lördagens SHL-omgång är draget givet: Färjestad spelas hemma mot ett Djurgården vars hockeylag inte direkt mår lika bra som fotbollslaget…

Malmö FF gör sitt

Underbar slutomgång i Allsvenskan, med avspark redan klockan 13! Det är som bekant Djurgården som sitter på leken men hoppet lever i allra högsta grad för både Hammarby och Malmö FF. De sistnämnda avslutar borta mot Örebro och vi är övertygade om att MFF går på knock och gör jobbet. Laget imponerade när man i måndags forcerade mot AIK och till slut vann enkelt och övertygande. Vinnarvanan och rutinen är stor i detta MFF och inte minst Markus Rosenberg lär vara sugen på att visa vägen i karriärens sista allsvenska match. Det kan som bekant bli målskillnadsaffär kontra Hammarby och Malmö FF kommer inte nöja sig med att ”bara” vinna – man kommer att jaga mål hela vägen in på stopptid.

Det är givetvis mycket begärt att Örebro ska orka stå emot. Laget var indirekt inblandat i guldstriden även i måndags då man ju hade bortamatch mot Djurgården. Där var skrällen aldrig nära: Örebro drog på sig en tidig straff och torskade till slut med 0-3. Tabelläget har varit odramatiskt mest hela höstsäsongen och även om det nu är inspirerande att få avsluta hemma mot Malmö FF är det ju ändå svårt, svårt att tro att Örebro ska hitta samma engagemang som ett guldjagande MFF.

Nej, detta blir väldigt enkelriktat och ett beslutsamt Malmö FF gör vad man kan. Vi räknar med stora siffror och tar Malmö FF med -2 i 3-vägshandikapp till oddset 2.50*.

Målfest på Tele2

Malmö FF jagar alltså mål i Örebro – och på Tele2 kliver Hammarby in med samma målsättning när Häcken gästar. Hammarby måste ju hoppas att Djurgården – av alla lag – bommar men hur som helst är det klara siffror som gäller för att kunna landa före Malmö FF. Bajen började säsongen något ojämnt men från sommaren och framåt har man ju bjudit på show flera gånger om. Framförallt är ju hemmasiffrorna på Tele2 extremt starka: 45 gjorda mål på 14 hemmamatcher är en rekordnotering. Det vimlar av potentiella matchvinnare hos Hammarby och det är många om budet när man jagar mål.

För Häcken är läget minst sagt mer odramatiskt inför slutomgången. Häcken hade som vanligt ganska höga förväntningar på sig inför säsongen och var ett tag på väg in i medaljracet – men hösten har helt enkelt varit för svag. Vi kan ändå se Häcken tända till ganska bra inför denna högprofilerade match och när Bajen öser på öppnas ytor – det har Häcken definitivt kapaciteten att utnyttja och noterbart är också att man brukar trivas bra mot Bajen: 5-1-1 i Häckens favör de fyra senaste säsongerna.

Det är verkligen inte svårt att spekulera i målfest på Tele2 på lördagen – vi väljer Ö 4,5 mål till 3.40* för en riktigt trevlig avslutning på den allsvenska säsongen.

Försiktig start att vänta

Sirius kan andas ut inför slutomgången då det allsvenska kontraktet till sist säkrades. Laget har uppträtt betydligt stabilare på hemmaplan under hösten och trots flera tuffa motståndare är det först efter paus man tappat. Bortsett ifrån den märkliga Örebromatchen har man hållit nollan före paus i övriga sex hemmamatcher efter sommaruppehållet. Då har motståndarna bland annat hetat AIK. IFK Norrköping och Hammarby.

Nu väntar något helt annat när trubbiga och försiktiga Kalmar kommer på besök. Dessa släppte förvisso in tre mål senast – i en konstig och i värsta fall förödande hemmamatch mot bottenkonkurrenten Falkenberg. Defensiven är dock inte lagets problem utan där håller man helt okej klass. Nu räcker en pinne för att säkra ”minst kval” och mycket talar för ett klart disciplinerat bortalag med stort fokus på att inte ge bort något defensivt. Bara 25% av lagets insläppta mål har kommit i första halvlek. På bortaplan är det faktiskt bara Häcken och Malmö FF som varit mer svårforcerade före paus.

Ja, mycket talar för en tät tillställning här och den kan möjligen öppna upp sig i ett senare skede. Från start är det ”safety first” som gäller för Kalmar och vi spår en händelsefattig första halvlek. U 0,5 mål i första halvlek spelas till 2.65*.

Southampton undviker förnedring

Riktigt tuff höst för Southampton – och förra helgen slog man ju i botten. Det blev rekordförlust med 0-9 mot Leicester – på hemmaplan, dessutom! Den tidiga utvisningen påverkade förstås en del men 0-9… Nej, det ska naturligtvis inte få ske. Att direkt efter 0-9-smällen sedan ha dubbelmöte med Manchester City känns ju nästan ondskefullt. I veckans möte i Ligacupen var Southampton tidigt slaget innan City ”slog av”. Förlusten stannade vid 1-3.

Nu handlar det om Premier League och ett mer ordinarie Manchester City – givetvis en hemsk tuff utmaning för Southampton och att man ska kunna tro på poäng… Nej, knappast. Det handlar om att undvika förnedring och vi förväntar oss ett riktigt defensivt Southampton. För City är detta givetvis en absolut toppchans – men kanske också ett läge att spara lite kraft. Spelschemat är ju tätt (Champions League till veckan) och vi tror inte att City gör så himla mycket mer än nödvändigt denna gång.

Läser vi detta rätt blir detta INTE någon kross – vi kan se det stanna vid typ 2,3-0 för City. Spelvalet blir därmed U 3,5 mål till oddset 2.35.

Färjestad slår krisande Djurgården

På fotbollsfronten kan Djurgården vinna SM-guld på lördagen – på hockeyfronten är det inte lika muntert… DIF är inne i en helt bedrövlig period. I tisdags blev man förnedrat av Rögle hemma på Hovet och förlorade med hela 1-5 i en match som tidigt var avgjord. Sedan åkte man upp till Skellefteå och vek ner sig omgående: förlusten skrevs till 0-4. Djurgården har visat dåligt humör och det var länge sedan vi såg laget imponera. Nej, dagens Djurgården är helt enkelt inget lag för toppstriden och att nu åka vidare till Karlstad med denna usla vecka i ryggen känns tufft.

Färjestad har imponerat betydligt mer men kommer nu också från ett bakslag. Hamnade ju i omgående underläge i Örebro och lyckades aldrig vända. Förlusten skrevs till 2-5 mot en effektiv, stekhet motståndare. Att förlora i Örebro är verkligen ingen skam just nu och den förlusten tar vi som en garanti för ett hett Färjestad på lördagen. Offensiven har levererat rejält och alla fyra linor kan steppa fram.

Bra tryck att vänta i Karlstad på lördagskvällen och detta blir för tufft för ett krisande Djurgården. Färjestad en bra vinnare till 1.90*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.