Varberg till Allsvenskan!

Klara Premier League-segrar

På lördagen avslutades Allsvenskan – på söndagen är det Superettan som ska stängas. Varberg kan säkra uppflyttningen och man får besök av ett Mjällby som redan säkrat sin biljett – upplagt läge för hemmalaget och vi säger bestämt Varberg till Allsvenskan! I Serie A går vi emot problemlagen Milan och Udinese som båda möter motståndare med positiva kurvor. Minst sagt positiv kruva även för Leicester som liras igen. Spel även med Alexander Isaks Real Sociedad som bör ta ner skrällgänget Granada på jorden.

Varberg till Allsvenskan

På söndagen ska Varberg fullborda sin kanonsäsong och ta steget upp till Allsvenskan, för första gången någonsin. Laget fick ju en riktig rivstart och såg ett tag ut att vara på väg att rycka undan rejält. Sommarsvackan var dock tung och tabelläget försämrades kvickt. Under hösten har Varberg starkt nog samlat ihop sig igen och då konkurrenterna samtidigt turats om att bränna sitter Varberg nu verkligen på leken inför slutomgången. En poäng räcker hemma mot Mjällby.

Det kan ju se ut som svårast tänkbara motstånd – men serieledande Mjällby har ju redan sitt på det torra. Segern hemma mot Syrianska säkrade den allsvenska biljetten för nykomlingen, som verkligen varit ett jojo-lag i seriesystemet på senare år. Nu är man alltså tillbaka i finrummet och det är bara att lyfta på hatten – men orkar man verkligen mobilisera kraft på söndagen? Mjällby har förstås ett ansvar mot Jönköping och Brage som jagar Varberg men att Mjällby ska kunna matcha Varbergs glöd… Nej, knappast.

Varberg har ett gyllene läge och även om krysset räcker räknar vi med att man blåser på och löser avancmenaget i snygg stil. Varberg till Allsvenskan och vi kallar ettan till 1.71* stark!

Leicester vräker på

Liverpool och Manchester City blir väl snudd på omöjliga att göra någonting åt – men vilka andra lag är egentligen bättre än Leicester?! Ett antal av storlagen i Premier League har ju problem och det har Leicester verkligen tagit vara på. Ligger trea inför denna omgång och det är sannerligen ingen ”bluffplacering”. Flera toppinsatser och hög lägstanivå – och senast tangerade man ju Premier League-rekordet genom att göra 9-0 på Southampton. Säga vad man vill om motståndarnas insats – ruskigt vasst av Leicester där en sån som Vardy fick jobba upp självförtroendet ytterligare.

På söndagen gästar man Crystal Palace, en annan plusvariant efter tio omgångar. Sjätteplatsen är ju finfin för ett lag som mestadels fått ägna sig åt att lösa kontraktet de senaste säsongerna. Näst senast var man som väntat inte nära Manchester City innan man förra helgen klarade 2-2 borta mot Arsenal. Bra insats av Palace men mest fokus hamnade onekligen på hur pass svagt Arsenal var, precis som när Palace tidigt på säsongen skrällde mot Manchester United.

På söndagen är det däremot brännhett motstånd som gäller och då blir det avsevärt mycket svårare. Leicester ”bara kör” och ska spelas till 2.15*.

Lazio övertygar

Härlig kvällsmatch på San Siro när tabelltian Milan får besök av femman Lazio. Båda lagen höll nollan och vann i veckan men vi har vitt skilda åsikter kring lagens status.

Milan har famlat i flera säsonger nu och är långt ifrån den nivå man haft under stora delar av sin historia. I veckan hade man enklast tänkbara uppgift och Spal besegrades också pliktskyldigt med 1-0 – men det var inget imponerande Milanspel. Bara 1 vinst på 6 omgångar innan dess och tränarbytet som nyligen genomfördes verkar inte ha gett någon större effekt.

Lazio har gjort det bra i höst och förutom ett bottennapp har bortaspelet varit klart godkänt. Riktigt vassa insatser och resultat på slutet: 4-0 mot Genoa följdes upp med 2-2 borta mot klart dugliga Bologna. Därefter kryss mot Champions League-laget Atalanta, bortavinst mot Fiorentina och så i veckan hela 4-0 mot Torino. Riktigt övertygande och man har nu gjort flest mål i hela Serie A.

Inga större truppnyheter att rapportera om och båda lagen har bredden för att hantera det täta spelschemat. Vi menar att det Lazio har kapacitet att blanda sig i kampen om de 3-4 bästa platserna – det kan Milan bara glömma. Vi går på det bättre laget Lazio till 2.35*.

Inget lyft för Udinese

Genoa har haft en besvärlig höst och bytte nyligen tränare, något denna klubb gärna gör. Det har givit snabb effekt den här gången, måste vi säga. Thiago Motta, den tidigare mittfältaren, är ett oprövat kort på posten men i sin debut visade Motta känsla: gjorde tre byten hemma mot Brescia och varenda inhoppare gjorde mål! Det gav 3-1-seger och en perfekt start på jobbet. I onsdags gav Genoa sedan självaste Juventus en bra fight i Turin. Genoa var bara halvminuten från poäng men då föll Ronaldo lätt och avgjorde på straff. Riktigt surt för Genoa men ändå en prestation som bör ha givit råg i ryggen.

Särskilt mycket råg är det dock knappast i Udineses ryggar… Förra helgen blev man fullständigt förnedrat av Atalanta och föll till slut med hemska 1-7. Inte blev det mycket roligare i veckan: 0-4 hemma mot Roma trots att Udinese spelade med en gubbe mer i en timme. Tränare Tudor blev knappast förvånad när han efter den matchen fick kicken och nu hoppas alltså även Udinese på en positiv effekt av ett tränarbyte. Vi tvivlar dock – truppen är begränsad och just nu måste självförtroendet verkligen vara kört i botten.

Vi säger riktigt bra chans för Genoa att spinna vidare på sin trend – Udineses eventuella lyft får vänta… Genoa en sund hemmavinnare till 1.90*.

Sociedad stoppar Granada

När Granada åkte ur La Liga säsongen 16/17 landade man på 20 poäng. Denna höst är man tillbaka i högstadivisionen – och nu har man fått ihop 20 poäng på bara elva omgångar! Stor, stor succé med andra ord och givetvis ska Granada ha en hel del beröm. Vi måste ändå säga att Granada har haft en del marginaler med sig, även här hemma där segrarna mestadels varit knappa. Givetvis var 2-0 mot Barcelona tidigt på säsongen snyggt men Barca var inte alls i skick då. I veckan kom ett bakslag via 1-3-förölust borta mot Getafe och kanske var det starten på en sämre period? Vi har ju onekligen sett nykomlingar starta bra för att sedan svalna ganska många gånger och nu väntar en period med tufft spelprogram.

Då ger vi Real Sociedad betydligt bättre chans att bita sig fast kring de roliga placeringarna. Är ju bara poängen bakom Granada i den tighta toppstriden och visst har Alexander Isaks lag sett lovande ut långa stunder. Näst senast blev just Isak matchhjälte när han hoppade in och avgjorde borta mot Celta Vigo. När Isak fick starta i veckan gick det dock tyngre för både honom och laget: överraskande 1-2-förlust hemma mot Levante. Det bör garantera ett retat, skarpt Sociedad på söndagen och bortaplan skrämmer inte: har tagit ett antal fina bortasegrar och toppar faktiskt bortatabellen.

Vi går på det bättre laget Sociedad här. Granada ska vara på väg att ”avslöjas” och ett revanschsuget Sociedad blir för tufft. Vi tar Sociedad-tvåan till 2.45*

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.