West Bromwich upp i topp

odds

En ganska lugn fotbollsmåndag men i tuffa The Championship kan West Bromwich kliva upp i topp – så räknar vi med att det blir, via seger mot problemlaget i Stoke. På tal om problemlag: Sampdoria är jumbo i Serie A. Borta mot Spal ikväll ser vi dock bra chans till trendbrott. Sedan lyfter vi fram två starka bud i NHL-hockeyn. Nashville kommer från sura förluster och det får Detroit nu sota för, medan ett New York Rangers på uppgång ska spinna vidare mot ligans sämsta lag Ottawa.

West Bromwich upp i topp

Det är knallhårt i toppen av The Championship och ikväll går West Bromwich för att återta serieledningen. Konkurrenterna vann i helgen men tre pinnar borta mot Stoke ikväll och West Bromwich toppar igen. Att man är med i racet är inte ett dugg oväntat. Åkte ur Premier League våren 2018 men ”landade mjukt” i The Championship redan förra säsongen och nosade rätt rejält på uppflyttning. Denna höst har det sett väldigt stabilt ut och enda förlusten hittills kom borta mot seriefavoriten Leeds, med uddamålet. 2-2-matcherna på sistone har dock svidit – senast släppte man in kvitteringen mot Charlton på en stopptidsstraff – och det borgar för segersug ikväll.

Gästar ett Stoke som också åkte ur Premier League våren 2018 men som har en betydligt längre väg tillbaka. Landade i mitten av The Championship förra säsongen – och nu är man jumbo! Har torskat tio av 14 matcher och har bara vunnit en av sju här hemma. Den segern kom mot Fulham nyligen men Stoke har inte kunnat spinna vidare, dubbla förluster i bortamatcherna sedan dess. Gör för lite mål och Stoke har är en klubb som tappat mycket av sin identitet de senaste säsongerna. Det finns verkligen inga garantier för att man orkar klättra bort från bottenträsket.

Serieledningen hägrar för West Bromwich och efter poängtappen på slutet nöjer man sig bara med ”trean” ikväll. West Bromwich upp i topp – tvåan spelas till 2.40*.

Sampdoria jagar trendbrott

Jumbofinal i Serie A på måndagen: Spal på 19:e plats tar emot Sampdoria som ligger på 20:e och sista plats. Att Spal bottenstrider är ingen jätteskräll. Laget gör tredje raka säsongen i högstadivisionen och har klarat sig kvar med ganska små marginaler de senaste vårarna. Har ett ganska erfaret och rejält lag och trots den trista tabellplaceringen har Spal gjort ett antal bra matcher. Förra veckan förlorade man hedersamt borta mot Milan och i senaste hemmamatchen tog man poäng av Napoli, höll 1-1 med ett nödrop. Spal ska kunna klättra uppåt i tabellen framöver.

Det ska ju sannerligen också Sampdoria kunna göra. Jumboplatsen är smått sensationell: förra säsongen var ju Sampdoria ett charmigt gäng som länge hade hugg på en Europa-plats och truppen är ju nästan oförändrad denna säsong. Däremot har det varit rörigt utanför planen och fjolårets skyttekung Quagliarella har blivit ett år äldre – men riktigt så här illa ska det naturligtvis inte behöva gå. Nyligen plockades räven Ranieri in som tränare men han väntar ännu på första vinsten. Samp har i alla fall gjort några hyggliga prestationer sedan han tog över och senast fick man ett sent och skönt jubel då man på stopptid kvitterade hemma mot Lecce.

Albin Ekdals Sampdoria ska rankas som det i grunden bättre laget och man börjar samla ihop till en trepoängare. Jumbomötet kan förstås bli hårt och tight men vi tror åtminstone inte att Sampdoria torskar. Vi väljer Sampdoria under kategorin ”Oavgjort inget val” till oddset 2.00*.

Nashville slår tillbaka

Det är än så länge stenhårt i toppen av Western Conference och som väntat är Nashville Predators med i racet. Har ju de senaste säsongerna etablerat sig som ett givet topplag och man är även denna säsong ett av lagen som tydligast ”ligger i fas” för att kunna drömma om bucklan. Har visat hög nivå och imponerat med sin bredd under hösten men nu kommer man från några surare matcher. Slarvade bort segern mot Calgary innan man i lördags brände mycket och förlorade med 1-2 hemma mot Rangers. Således blir det enkelt att räkna med att det är ett segerfokuserat Nashville kommer till Detroit på måndagen.

Om Nashville etablerat sig som ett topplag har det ju varit raka motsatsen för Detroit Red Wings de senaste säsongerna. Fallet från topplag till bottenlag gick snabbt och eran med såna som Lidström, Zetterberg och Datsyuk känns nu väldigt avlägsen. Inget som helst trendbrott i positiv väg hittills denna säsong, snarare tvärtom. I helgen tog man storstryk av både Carolina (3-7) och Florida (0-4) och det blir inte mycket enklare här.

Detroit slog faktiskt Nashville tidigt på säsongen men nu kommer Nashville med dubbel revanschlust – dels för den förlusten, dels för de sura förlusterna på slutet. Nashville slår tillbaka till 1.80*!

Bra uppgift för Rangers

Säsongen är ung men har redan hunnit gå i vågor för New York Rangers. Förväntningarna har trissats upp på laget denna säsong efter ett par tunga värvningar i somras. Klassbacken Trouba och spelgeniet Panarin kom ju in – och draftvåan Kakko har ju också tagit plats direkt. Än så länge har det varit lite för ojämnt men nu kommer Rangers från starka segrar som absolut lär ha ”boostat” laget. Först besegrades Tampa Bay med 4-1, sedan höll man undan till 2-1 borta mot Nashville. Georgiyev i målet har varit grymt bra – Henrik Lundqvist kommer få svårt att hålla positionen som förstemålvakt.

Inatt kommer Ottawa Senators på besök, ett Ottawa som är unisont bottentippat denna säsong och som mycket riktigt också är jumbo i den tidiga tabellen. Har bara vunnit tre matcher och det har varit mot lag som mer eller mindre varit i svackor. Senast stod man emot i två perioder borta mot Boston men till slut fick man ge sig, förlust med 2-5 til slut.

Tar Rangers med sig inställningen och ”känslan” från de senaste klassegrarna har man kanonchans att spinna vidare och besegra ligans sämsta lag. Vi tar Rangers med -1,5 i Puck Line till oddset 2.34*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.