Lockande odds på Inter

City visar klassen

Champions League-dags igen! Gruppspelet går in i andra halvlek och det finns gott om intressanta lägen att analysera. I tisdagens kanske häftigaste match får vi ett lockande odds på Inter – vi gillar läget att straffa ett Dortmund som inte riktigt övertygat den senaste tiden. Däremot räknar vi med tyskseger i form av Leipzig. Liverpool gasar direkt hemma mot Genk medan det återigen ”stinker” mål mellan Napoli och Salzburg.

Lockande odds på Inter

Returmötet mellan Dortmund och Inter tillhör Champions League-tisdagens höjdare. På San Siro för två veckor sedan hade Inter tämligen bra koll på läget och vann med 2-0. Rättvis och jätteviktig seger för ett Inter som ju sett bra ut mest hela hösten. Kommer nu närmast från 2-1-seger i den luriga bortamatchen mot Bologna. Avgörandet kom sent men det är också en styrka – det är definitivt ny ”skalle” i Inter denna höst. Nu sitter Inter bra till i jakten på slutspel. Krysset funkar bra på tisdagen – men vi är övertygade om att Inter kommer få sina lägen att kliva fram.

För Dortmund är ju läget mer pressat. Visst kommer hoppet att leva vid oavgjort men då kommer det krävas minst en poäng borta mot Barcelona. Nej, för att Dortmund ska sitta i bra position är det tre poäng som gäller på tisdagen – men har tyskarna den formen? Vi tvivlar på det. I helgen klev man visserligen till slut ifrån till 3-0 mot Wolfsburg men stjärnan Reus klev av och överlag har hösten innehållit lite väl många bortsumpade poäng. Scemat har varit tätt den senaste veckorna och Dortmund har inte riktigt fått upp sin karaktäristiska fart.

Givetvis är Dortmund borta hög svårighetsgrad men vi ger ett slugt, stabilt Inter spännande chans att få bra kontroll och förr eller senare ”stjäla” detta. 3.75* är ett lockande odds på Inter och vi testar gärna.

Salzburg i ny målfest

Två förluster på tre matcher och det kommer bli tufft att gå vidare – men Salzburgs debuthöst i Champions League måste ändå beskrivas som något av en succé. Laget har ju gått tre raka fotbollsfester och målskillnaden 11-9 säger det mesta… Lagets tre matcher har alltså innehållit 20 mål! På tisdagen gästar man Napoli för returmöte och efter den sura 2-3-förlusten på hemmaplan har Salzburg inte mycket till val: ska man kunna ha en realistiskt chans att gå vidare behöver man skrällen. Offensiv laddning att vänta igen med andra ord – och detta lag verkar ju inte kunna spela fotboll på något annat sätt.

Napoli sitter bra till i jakten på slutspel. 0-0 mot Genk var en missräkning men bortasegern mot Salzburg betydde ju massor – och framförallt, i premiären besegrades Liverpool. Napoli gjorde ett starkt gruppspel även ifjol men missade ändå slutspelet i tuff konkurrens. Nu ska det mycket till för att Napoli ska vika ner sig – och då man halkat efter i den absoluta Serie A-toppen blir Champions League ännu viktigare. Kommer närmast från sur förlust mot Roma i lördags, i en match där Napoli brände stora chanser.

Det blev alltså fem mål i förra mötet och det kunde blivit fler. Vi har nu mycket enkelt att spekulera i nya mål. Förutsättningarna talar inte direkt för någon låst och trist historia – vi plockar gärna Ö 3,5 mål till 1.86*!

Leipzig sticker undan

Grupp G är inte helt oväntat en tämligen öppen historia – men det är Leipzig som sitter i förarsätet och på tisdagen åker man till St Petersburg och Zenit för att snudd på säkra avancemanget. I mötet i Tyskland för två veckor sedan vände Leipzig och vann, 0-1 blev 2-1, och det var helt i sin ordning – det bättre laget vann. Sedan den matchen har Leipzig levererat några rent brutala insatser: 6-1 borta mot Wolfsburg i cupen och sedan helgens 8-0 hemma mot Mainz i Bundesliga! Vi kan lugnt slå fast att Leipzigs lilla svacka är över och visst är detta Leipzig en fröjd att skåda när det flyter. Man har definitivt tagit ytterligare ett kliv under Nagelsmanns spännande ledning denna höst.

Zenit får alltså besök av stekhett klassmotstånd – fixar man verkligen det? Zenit gör en stabil höst, helt klart. Sitter bra till för avancemang här och toppar den ryska ligan. Det är dock knallhårt i den toppstriden och i ett Europa-perspektiv måste vi säga att respekten för de ryska lagen har gått ner något. De ryska lagen har numera svårt att verkligen locka till sig tyngre namn och det har också märkts på resultaten.

Inget snack om att Leipzig vann rättvist för två veckor sedan och nu har man alltså trissat upp formen till max. Oavgjort vore definitivt okej för Leipzig men känner vi detta lag rätt kommer man gärna försöka ta sina chanser att avgöra matchen – och därmed snudd på säkra avancemang. Vi gillar formlaget Leipzig till 2.35*.

Krysset gillas på Stamford Bridge

Ajax resa i Champions League förra säsongen var häftig att följa. I somras lämnade föga oväntat ett par blytunga pjäser men sådant är Ajax vant vid – och höstens Campions League började med vassa 3-0-segrar mot både Lille och Valencia. Dessutom har man kört på i sedvanlig stil i den holländska ligan, där Ajax snudd på redan har avgjort. Höstens enda riktiga bakslag kom dock mot tisdagens motståndare Chelsea, för två veckor sedan.

Där visade Chelsea rätt rejäl styrka genom att tygla Ajax på ett bra sätt och till slut även avgöra matchen. Kanske var tre poäng lite turligt men likväl en stark prestation av Chelsea, som dessförinnan även bortaslog Lille och därmed har reparerat bra efter den inledande förlusten mot Valencia. Även i Premier League går Chelsea starkt för dagen och visst har Lampard fått ordning på sin älskade klubb, efter en något oroväckande start.

Båda dessa lag står nu på sex poäng, medan Valencia har fyra och Lille bara en. Det ser med andra ord lovande ut för duon och vi landar i att krysset ligger nära till hands. Det funkar bra för båda lagen – och precis som för två veckor sedan talar mycket för en jämn historia. Krysset gillas till 3.80*.

Liverpool avgör direkt

Svettigt värre för Liverpool borta mot Aston Villa i lördags – men till slut hittade man ju den sena vändningen och visst måste man imponeras av ”skallen” i Klopps bygge. Därmed håller man avståndet ner till Manchester City i Premier League-toppen – och till helgen möts lagen. En riktig höjdare och definitivt ”höstens match” för Liverpool. Först skall dock Genk klaras av i Champions League och vi har bilden klar för oss: Liverpool går på knock för att sedan kunna ”slå av” och spara kraft.

Genk torskade hemmamötet för två veckor sedan med 1-4 efter att ha hamnat i underläge direkt. Gjorde sedan en helt okej insats men utan att räcka till. I den belgiska ligan har Genk gått och blivit ett problemlag. Kommer närmast från förlust mot lilla Eupen och ligger bara på åttonde plats där. Champions League är givetvis stimulerande men  dessa stora matcher kostar samtidigt kraft och rent krasst borde Genk nog lägga krutet på att reda upp läget i ligan…

Vi räknar alltså med att Liverpool kör hårt direkt och då är detta tidigt avgjort. Vi tar Liverpool med -1,5 i Asian Handicap redan i första halvlek till oddset 2.36*. Ser klockrent ut!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.