Ny superkväll i Champions League

Premier League

Under tisdagen bjöds vi på en rad toppfighter i Champions League och underhållningsvärdet lär bli stort även på onsdagskvällen. Vi tar tydlig ställning för en storfavorit men går gärna emot en ännu större – det här bör ni hänga med på… Kvällens allra bästa? Målrik lösning i Moskva när vassa Juventus gästar ett Lokomotiv som behöver vinna. Lycka till!

Atletico Madrid ”får matchen”

Efter halva Champions League-gruppspelet står Bayer Leverkusen på noll poäng och det är givetvis ridå. Hade behövt skrällen borta mot Atletico Madrid för två veckor sedan för att tända ett litet hopp men icke, förlust med 0-1 trots ett hyggligt försök. I Bundesliga har Leverkusen också halkat efter. Helgens hemmaförlust mot Gladbach var kostsamt och efter att ha känts spännande i säsongsupptakten måste vi säga att Leverkusen börjar se ut som en besvikelse. Viktig match mot Wolfsburg till helgen.

Atletico Madrid sitter alltså strålande till och visst blir det avancemang. Tre poäng på onsdagen och saken är biff – och det stärker också möjligheterna till gruppseger, gör ju som väntat upp med Juventus om den. I ligaspelet har Atletico Madrid haft vissa problem att stänga matcher och kryssen är lite för många. I helgen kunde Diego Costa avgöra borta mot Sevilla men nej, straffen brändes. Atletico har ju dock sin stabilitet att falla tillbaka på. Faller snudd på aldrig ur ramen och det ska man absolut inte behöva göra på onsdagen heller.

Vi tvivlar på att Leverkusen verkligen ”tror på det” och mot detta Atletico Madrid får man inte mycket gratis. Vi säger bra chans för Atletico Madrid att tråka ut Leverkusen och till slut få goda möjligheter att hugga alla tre poäng. Vi gillar Atletico-tvåan till 2,60*.

Upplagt för stora ytor i Moskva

Lokomotiv Moskva är väl inget av de riktigt stora ”namnlagen”. Men de smyger även i år med i toppen på den tuffa ryska Premier League och även i gruppspelet i Champions League har man spelat positivt. Inledande segern borta mot Bayern Leverkusen har visserligen följts upp av två förluster men där man helt klart varit med i matcherna mot såväl Atletico Madrid som Juventus. Nu vänder gruppspelet och det drar ihop sig till avgörande. Lokomotiv Moskva har fyra poäng upp till Juventus och vi förväntar oss ett Lokomotiv som inser att man måste gå för tre poäng.

Juventus är ännu obesegrade i såväl årets seriespel som i Champions League. Man säkrar en plats i nästa omgång vid seger här. Juventus har i årets Serie A-spel varit experter på att stänga sina matcher vid ledning men det är ett annat Juventus vi sett i Champions League. Där har offensiven getts mer utrymme och truppen kryllar då av offensiva kvaliteter.

Vi förväntar oss en match där Lokomotiv Moskva kommer försöka spela fotboll och inte bara parkera bussen. Det ger förutsättningar för en böljande och målrik match. Vi tycker att över 2,5 mål lockar till fina 1.95*.

Bayern på tok för stor favorit

Bayern München har haft svårt att imponera under hösten. Visst har det funnits guldkorn men överlag krävs mer. Nu har man sparkat tränaren Kovac och det återstår att se vem som ersätter. I helgen åkte man på en stjärnsmäll av stora mått när Eintracht Frankfurt vann med hela 5-1. Det har släppts in mycket mål även innan dess och det ligger nära tillhands att man först och främst vill täppa till defensiven framöver. Lämpligt att påbörja det arbetet på onsdagskvällen när Olympiakos kommer på besök – en match som ju definitivt ska vinnas.

Något strykgäng är dock inte Olympiakos och i hemmamötet så hängde man med utmärkt. Bayern vann till slut med 3-2 och det behöver inte bli någon ”walk in the park” för Bayern här heller. Hemma i grekiska ligan imponerar Olympiakos så smått och man lär ha haft det här mötet i tankarna ett bra tag. Man lär inte behöva lägga så stort fokus på kommande ligauppgifter medan Bayern har jättematchen mot Borussia Dortmund redan på lördag. Ett kryss här kan vara ett superresultat för Olympiakos, som först och främst får sikta in sig på tredjeplatsen och Europa League-spel. Med en pinne kan det räcka med vinst hemma mot bortasvaga Röda Stjärnan sedan.

Vi tror inte att Bayern springer hem det här hur som helst och det finns som sagt anledning att tro på en tämligen defensivt balanserad elva. Olympiakos +2 (asian) innebär att man får insatsen tillbaka vid tvåmålsförlust. Tar man rentav poäng eller förlorar med ett mål så blir det full utdelning. Oddset 2.20* är riktigt bra betalt!

Retat PSG studsar tillbaka

Paris SG kommer ifrån en mycket sällsynt förlust i Ligue 1, där Dijon lyckades ställa till med en sensation i helgen. Det var verkligen inte i en sådan match man trodde bottennappet skulle komma men man saknade flera tongivande spelare. Nu är några av dessa tillbaka och vi vet att PSG alltid tänder till på alla cylindrar när det vankas Champions League. Belgiska Club Brugge har inte mycket till motstånd i sin liga men här i Champions League har laget nollats i 5 av 6 möjliga halvlekar. Skrällpoängen i Madrid sätter vi först och främst på Reals minuskonto då man inte alls levererade den dagen.

Här i Champions League har PSG kopplat greppet om gruppsegern genom att vinna rubbet. Tre raka segrar med sammanlagt 9-0 och det är viktigt att inte tappa någon poäng innan det avslutande mötet med Real. I så fall spelar utfallet där ingen roll i kampen om gruppens förstaplats. För Club Brugges del finns chansen till avancemang med Real Madrid har börjat ”steppa upp” och i första hand lär man få sikta in sig på tredjeplatsen. Vi tror varken belgarna eller konkurrenten Galatasaray tar någon mer poäng innan avgörandet i Istanbul. Där räcker en pinne för att ta sig till Europa League så det är knappast ikväll Club Brugges öde avgörs.

Klasskillnad på varje position och på hemmagräs lär PSG nöta ner hästerna allt eftersom. PSG -2 (asian) innebär pengarna tillbaka vid tvåmålsseger och vinner man med ännu större siffror blir det vinst på spelet till goda 1.78*.

Tottenham följer upp krossen

Det har inte varit någon rolig höst för Tottenham och vi och ”alla andra” har varit kritiska, med all rätt. Ligger bara elva i Premier League och har ärligt talat inte förtjänat mycket mer. Det har sällan sett harmoniskt ut och Spurs har bara glimtvis kommit upp i nivån som tog laget till Champions League-final i våras. Även i denna turnering har det hackat denna höst och 2-7-förnedringen hemma mot Bayern München var ju inte vacker. För två veckor sedan fick dock Tottenham det att stämma: klev ifrån till 5-0 hemma mot Röda Stjärnan. Kane satte två och efter att ha saknats i helgen är han nu redo för returmötet borta mot serberna.

Vi är väl medvetna om att Röda Stjärnan är ”ett annat lag” på hemmaplan. Det visade man ju i denna turnering förr hösten, då man i hemmaspelet kryssade mot Napoli och rentav besegrade Liverpool. I hittills enda hemmamatchen denna höst vann Röda Stjärnan mot Olympiakos, en seger som gör att serberna är med i racet. Skräll på onsdagen och man kliver förbi Tottenham. Vi har dock svårt att se det ske, hemmastödet till trots.

Nivåskillnaden var ju påtaglig i förra mötet och dagens Tottenham är inte direkt i position att slarva bort någonting – vi räknar med att man kommer hit med rätt fokus och då har riktigt fin chans att vinna matchen och ta ett jättekliv mot avancemang. Vi håller Tottenham som en sund favorit till 1.74*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.