Malmö FF slår Lugano

Klara Premier League-segrar

Efter två Champions League-kvällar handlar torsdagen om Europa League och ett jätteutbud av roliga och spelvänliga matcher. För Malmö FF krävs tre poäng för att det ska se riktigt bra ut och vi räknar med att man slår Lugano igen. I gruppens andra match ”stinker” det kryss mellan FC Köpenhamn och Dynamo Kiev. Wolves har toppchans och vi räknar också med leverans av Rom-lagen: Lazio är en stark favorit, Roma en rolig ”oddsare”.

Malmö FF slår Lugano igen

Nej, det blev inget SM-guld för Malmö FF. Avslutade ju mäktigt med 5-0 i Örebro och hade handen på bucklan i dryga timmen – men när Djurgården kom tillbaka i Norrköping fanns ju helt enkelt inte att göra för MFF. Visst sved det för vinnarklubben MFF men lagets höst har verkligen inte gått att klaga på – och fortfarande lever ju säsongen. Är trea i denna småluriga grupp och fortfarande finns alla möjligheter att passera FC Köpenhamn och/eller Dynamo Kiev. För att det ska kunna vägen är tre poäng borta mot Lugano på torsdagen snudd på en nödvändighet – och det ska MFF ses med bra chans att greja.

Lugano är ju snudd på avsågat. Visst finns det gott och väl en teoretisk chans att blanda sig i striden – men i praktiken är det väldigt svårt att tro på. Lugano har sett klart ofarligt ut och har dessutom haft rätt rejäla problem i det schweiziska ligaspelet under hösten. Där är laget indraget i bottenstriden och Lugano behöver lägga krutet där.

För att ha minsta chans att väcka liv i Europa League måste Lugano förr eller senare gå fullt ut för trepoängaren här – det ska ett kyligt, rutinerat Malmö FF kunna dra nytta av. Vi gillar läget för Malmö FF att slå Lugano igen och lösa tre jätteviktiga poäng mot detta bleka motstånd – tvåan spelas till 2.50*.

En taktisk match i Köpenhamn

FCK tar emot Dynamo Kiev i Europa Leagues grupp B, där ju även Malmö FF är med i racet. När lagen möttes i Ukraina så slutade det 1-1 i en väldigt jämn tillställning. Normalt så hade FCK varit det givna valet att spela på hemmaplan. Men nu finns det en hel del som talar för att ett oavgjort resultat kan passa dem båda riktigt fint. Båda lagen har Lugano kvar att möta och då Lugano sett svaga ut så kan de kalkylera med tre poäng i den matchen. FCK har även Malmö FF på hemmaplan där det kan räcka med en poäng för att de ska hamna på topp 2-placering i gruppen.

FCK tränaren Ståle Solbakken är specialist på att spela efter resultat. De är inne i ett väldigt hårt spelschema och då de har seriefinal till helgen så kan säkert en del av de bästa spelarna vila. Dynamo Kiev har ett starkt försvar och har bara släppt in tre mål på de senaste elva matcherna.

Ett oavgjort resultat till det fina oddset 3.10* ser ut som det det givna valet med rådande förutsättningar!

Lazio tar revansch på hemmaplan

Lazio har bara tre poäng efter tre matcher i Europa Leagues Grupp E. Italienarna börade med bortaförlust mot rumänska Cluj hc för två veckor sedan förlorade man även bortamatchen mot Celtic med 1-2. För skottarna så har det gått fint i gruppen då man leder den med sju poäng efter sina tre matcher och man har bäddat finfint för avancemang – ännu är det dock för tidigt att ropa hej.

Lazio går riktigt fint i ligan och vann senast på bortaplan mot Milan. De är obesegrade denna säsongen hemma i Rom. Inställningen till Europa League har ibland känts ”sådär” men när Lazio bestämmer sig brukar det bli och denna hemmamatch har vi svårt att se Lazio ta lätt på. Celtic går som vanligt bra i den skotska ligan men det säger ju ärligt talat inte jättemycket. Av tradition så vet vi att de skotska lagen är något helt annat när de spelar på hemmaplan inför sina eldiga fans – Celtics tunga bortasegrar ute i Europa är lätträknade.

Inget snack om att Lazio är det bättre laget och med revanschlusten som extra morot ska det bli säker hemmaseger på Olimpico. Lazio är en bra favorit till 1.62*!

Alla poäng nu, Roma

Roma var på väg mot seger hemma mot Gladbach för två veckor sedan – men på stopptid kunde tyskarna kvittera på en klart tveksamt dömd straff. Surt för Roma men man leder ändå gruppen och vid tre poäng på torsdagen ska man kunna räkna hem avancemanget. Roma har verkligen imponerat senaste tiden, då man trots skador visat både stabilitet och spets. I helgen drog man längst i en skön match mot det farliga Napoli, 2-1.

För Gladbach är Europa League-prognosen sämre: är gruppens jumbo med bara två inspelade poäng. Fortfarande finns alla möjligheter att reda ut situationen – men vi tror nog att fansen kan ha överseende med ett misslyckande i Europa League… Gladbach toppar ju nämligen Bundesliga och fortsätter att göra bra resultat där: 2-1 borta mot Leverkusen senast. Visst gör man nu ett försök att väcka liv i Europa League – men huvudfokus är Bundesliga, knappast något snack om den saken.

Vi räknar med att Roma får goda möjligheter att avgöra detta och med nuvarande form testas gärna italienarna till 3.40*.

Wolves rycker undan

I sitt första Europa-deltagande sedan 80-talet började Wolverhampton med förlust hemma mot Braga och hamnade i tidig brygga. Sedan dess har man dock rett upp situationen bra. Avgjorde viktigt och starkt på stopptid borta mot Besiktas innan man för två veckor sedan vände och vann borta mot Slovan Bratislava. Därmed sitter Wolves riktigt bra till: seger på torsdagen och avancemanget ser faktiskt snudd på klart ut. I Premier League har hösten bara varit sådär. Bra form nu (sex raka utan förlust) men mycekt talar för att Wolves kommer husera i mittenriket – ska kunna gå hårt för en fin resa i Europa League.

Slovan Bratislava är bäst i Slovakien: har gjort ett bra ryck i toppen och visar upp en stark rad. Det säger ju dock i ärlighetens namn inte jättemycket och på Europa-nivå har man det tufft att göra resultat. Nu har laget ändå gjort det bra som skrapat ihop fyra poäng på de tre inledande omgångarna – men tappet hemma mot Wolves var verkligen kostsamt. Har nu två av de tre avslutande avslutande matcherna på bortaplan och att nu göra resultat på Molineux… Nej, det blir sannerligen inte lätt.

Det har blivit tydligt att Wolves tar Europa League på allvar och då ska man blåsa bort Slovan här hemma. Vi tar Wolves med -1,5 i Asian Handicap till 2.19*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.