Kul fredag med vassa speltips

odds

Den kommande spelhelgen ser härlig ut och vi har redan ringat in en rad spelvärda odds. Först tar vi oss an fredagen och det blir spel i NHL-mötet – i Globen! I övrigt en rolig fotbollskväll där det finns en hel del att lyfta fram: Bra läge att rygga våra speltips och dryga ut kontot inför helgen.

Öppet och målrikt derby i Italien

Sassuolo inledde årets säsong i Serie A positivt med en offensiv fotboll som genererade i några fina trepoängare på framför allt hemmaplan. På senare tid har dock resultaten varit sämre och framför allt släpper man in för många mål. Offensiven ser samtidigt fortsatt bra ut och det är sällan laget går av planen mållösa. En stor anledning är Domenico Berardi som smyger med i toppen på skytteligan i Serie A.

Bologna är inte helt olikt Sassuolo i sin säsongsstart. Man inledde säsongen med tre raka matcher utan förlust men har sedan gått klart tyngre. Även i Bolognas fall är det defensiven som svajat en aning medan man levererat helt ok offensivt. Styrkan i Bolognas offensiv har inte legat hos en enskild spelare utan istället har deras gjorda mål fördelats på många spelare.

Sassuolo mot Bologna är långt ifrån det hetaste derbyt i den italienska fotbollen men visst kommer det bli rejält stämning en fredagskväll när lagen från grannbyarna möts och senaste säsongerna har vi sett en hel del mål i matcherna mellan lagen. Båda lagen prioriterar offensiven före defensiven och när Sassuolo samtidigt saknar avstängda defensiva navet på mittfältet Pedro Obiang så ser vi framför oss en mycket öppen och chansrik match.

Det luktar mål lång väg och vi tycker att över 2,5 mål till 1.71* lockar rejält – det är nog rentav fredagens allra bästa speltips om vi ska välja ett.

Hoffenheims målform fortsätter i Köln

Det råder närmast krisstämpel hos nykomlingarna Köln. Sportchefen avgick nyligen. Endast sju poäng på tio matcher och den eländiga målskillnaden 9-21. De har två raka förluster i ligan. Senast 0-2 borta mot Düsseldorf, ett lag som de hade hoppats kunna hålla under sig i tabellen. Dessförinnan en 2-3 förlust mot division 4 laget Saarbrücken.

Hoffenheim har verkligen funnit momentum. De står med 17 poäng efter tio matcher. Men då ska man komma ihåg att de efter sex matcher hade fem poäng och en målskillnad av 4-10. Därefter så hittad Hoffenheim stilen. Har fem raka vinster varav fyra av dem i ligan, målskillnaden på de matcherna är 12-3. Den största skalpen är givetvis 2-1 vinsten på bortaplan mot självaste Bayern München.

Hoffenheim har vasse anfallaren Ihlas Bebou tillbaka från skada och när då Locadia samt Kramaric är i toppform så blir det ett lyxproblem för tränaren att välja vilka två som ska bilda anfallspar.

När nu Hoffenheim har kanonform med fem raka vinster där de gjort minst två mål per match, ja då tror vi att de fortsätter göra mål mot ett problemfyllt Köln. De gör minst två mål även denna gång och det får vi fint betalt för. Hoffenheim att göra ”Över 1.5 mål” betalar 2.00* i odds.

Jumbomöte med målsnål inledning?

På fredagskvällen drar Premier League-omgången igång med Norwich-Watford och det är ett viktigt möte. Det är nämligen tabellens två nedersta lag och nykomlingen Norwich är onekligen en av de konkurrenter som jumbon Watford behöver passera i jakten på nytt kontrakt. Lagen har skrapat ihop poäng på lite olika sätt då hemmalaget har förlorat hela 8 av 11 matcher medan Watford har tagit sina genom idel kryss: Man står helt utan seger vilket givetvis oroar. Det gör även skadeläget men vi tycker ändå att man har spelat ihop en ganska bra elva nu. Man stod stundtals upp ganska bra mot vassa Chelsea senast medan hemmalaget Norwich var minst en klass sämre än Brighton i förra omgången.

Vi har fastnat för en mycket intressant trend här. På de fem senaste matcherna har Norwich inte gjort ett enda mål före paus medan gästerna bara har släppt in ett enda innan domaren blåsa för halvtid. Då bör man notera att Watford har haft stenhårt motstånd i flera av de nämnda matcherna. Det finns anledning att tro på repris här och skulle Norwich ändå slå till med ett tidigt mål så finns att få insatsen tillbaka: Detta om istället Watford går mållöst ifrån första halvlek, vilket inte alls är långsökt. Det är bara ett lag som har gjort förre mål före paus under denna Premier League-höst (Wolves 2 st mot Watfords 3).

Mycket talar för en inledning där ingen vill riskera baklängesmål. Mycket kamp att räkna med och under 1 (asian) i första halvlek ger fina 2,25* i odds.

Tampa växlar upp i Globen

Dags för NHL-hockey i Globen igen! Alltid lika trevligt och den här gången är det Buffalo och Tampa Bay som gör upp; först på fredagen och sedan på lördagen. Det är en intressant duell mellan två lag som överraskat i olika riktningar den första månaden. Buffalo fick ju en flygande start, inte minst tack vare lagets svenskar med Rasmus Dahlin och Victor Olofsson i spetsen. Fortfarande ligger man bra till i tabellen – men det ska ändå sägas att Buffalo flög över Atlanten med negativ trend. Har torskat fyra av dem senaste och det kan vara värt att påminna om att Buffalo började bra även förra hösten, för att sedan köra fast rätt rejält. Det ska inte behöva bli riktigt samma ras denna säsong – men orkar Buffalo verkligen hålla sig kvar på rätt sida strecket? Tveksamt.

Ett av lagen som ”garanterat” kommer passera är ju Tampa Bay, som med blott 14 inspelade poäng på 13 matcher måste anses vara en rätt rejäl besvikelse. Laget var ju en ruggig attraktion i grundserien förra säsongen men sedan följde en av de värre dikeskörningarna vi skådat: åkte ut direkt mot Columbus med 0-4 i matcher. Det är ingen vågad gissning att Tampa Bay nu pratat om ett annat upplägg på säsongen och det är således ganska väntat att man hackat en del från start. Visst ska man dock kunna bättre än hittills och i enstaka matcher har Tampa visat toppklassen – och truppmässigt är man INTE svagare än förra säsongen. Uppmärksammad match nu och läge att visa upp sig från sin bästa sida.

Vi räknar alltså med ett skarpt Tampa Bay och då blir detta knappast matchen där Buffalo bryter sin negativa trend. Tampa till 2.10* blir Globen-draget.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.