Fina Premier League-drag

Klara Premier League-segrar

Vi gillar verkligen Premier League-lördagen och släpper fram flera spel därifrån. Bournemouth är ett fint Premier League-drag borta mot ett Newcastle som inte ska överskattats på de senaste resultaten. Tottenham får slita mot Sheffield United-maskinen och där blir det målsnålt – mer action att vänta i kvällsmatchen mellan Leicester och Arsenal! I Italien räknar vi med att Inter studsar upp efter veckans sura tapp medan Der Klassiker mellan Bayern München och Dortmund ger mål åt bägge håll.

Tottenham får slita för målen

Det har verkligen inte varit Tottenhams höst. Champions League-finalisten ligger bara på elfte plats i Premier League och det har varit svårt att skylla på ”otur” – vi tycker att Tottenham fått ungefär vad man förtjänat. Förra helgen släppte man sent in 1-1 borta mot Everton nu är mönsterbrytaren Son avstängd. Liten framgång i veckan då man åkte till Belgrad och bortaslog Röda Stjärnan med 3-0, en seger som snydd på säkrade avancemanget i Champions League. Det behövs dock betydligt mer innan vi kan slå fast att Tottenham är på rätt nivå – och på lördagen väntar en läskig uppgift.

Sheffield United gör ju succé. Nykomlingen satsar brittiskt och det är ganska mycket ”old school” över laget – och det funkar ju! Laget tippades i botten av en unison expertkår men ligger nu på en strålande sjätteplats. Blott åtta insläppta mål är strålande och senast tog man ner Burnley med imponerande 3-0. Även i de svårare uppgifterna har Sheffield stått upp bra. Torskade med 0-1 mot Liverpool – och det målet kom efter en fet målvaktstavla. Nej, Sheffield United fungerar perfekt och ser ut som en väldigt jobbig motståndare att möta.

Sheffield United kommer göra sin grej även på lördagen och då får dagens Tottenham verkligen slita för utdelningen. Vi lockas definitivt av U 2,5 mål till oddset 2.00*.

Bournemouth ett fint Premier League-drag

Det har för ovanlighetens skull varit ganska positivt kring Newcastle den senaste tiden. Sju poäng på de fyra senaste har tagit laget över strecket och givit viss arbetsro. Senast fick man en drömstart borta mot West Ham och höll undan till 3-2-seger. Viktigt och givetvis också starkt även om West Hams matchinledning onekligen gick att ifrågasätta. Newcastle slog även Manchester United för en tid sedan men det var i ärlighetens namn inte heller någon seger att ”tokhylla”, United var då inne i sin allra tyngsta period.

På lördagen är det ett mer välmående motstånd som väntar. Bournemouth har svarat för en stark höst och hakar på fint kring de trevliga tabellplaceringarna. Laget har främst gjort sig känt som ”frejdigt” och brukar vara bättre framåt än bakåt. Den senaste tiden har man dock täppt till rejält: Bournemouth har hållit nollan i tre raka! Senast klev norrmannen King fram och gjorde matchens enda mål när Manchester United besegrades.

Vi är mycket tydliga med att Bournemouth är det bättre laget och när vi bjuds 2.85* på bortasegern slår vi gärna till! Ett av flera fina drag i Premier League denna lördag!

Leicester-Arsenal i målkalas

Riktigt trevlig kvällsmatch i Premier League på lördagen då ett ytterst välmående Leicester tar emot ett betydligt mer pressat Arsenal. Leicester fortsätter ju att flyga fram och behöver inte alls be om ursäkt för tredjeplatsen. 9-0 mot Southampton var märkligt men mäktigt och följdes av 2-0 i den svåra bortamatchen mot Crystal Palace. Vardy slog till igen och blev därmed först att nå tvåsiffrigt denna Premier League-säsong. Det är uppenbar harmoni i detta Leicester och att nu ta emot Arsenal är inte direkt någonting som skrämmer: 3-0 i våras, 3-1 i säsongen innan.

Arsenal mår betydligt sämre och visst hänger Emery löst, konstigt vore annars. Förra helgen fick man vara nöjt med 1-1 hemma mot Wolverhampton och innan dess torskade man ju superbittert i Ligacupen mot ett hårt reservbetonat Liverpool. Det kändes ganska typiskt. I Europa League kommer man i alla fall gå vidare (1-1 borta mot Guimaraes i veckan) men det är en klen tröst. Arsenal har haft problem i favoritrollen och får inte alls ut den potential som ju definitivt finns.

Att nu gästa ett Leicester som ”bara kör” blir förstås tufft för Arsenal – men på sätt och vis kan det nog ändå passa ganska bra. Inte samma risk att köra fast i den här typen av match och för flera Arsenal-spelare ska detta kunna passa ganska bra. Vi räknar med underhållning och en bunt mål – valet blir Ö 3,5 mål till 2.40*.

Starkt spel i Der Klassiker

Lördagens hetaste match? Der Klassiker mellan Bayern München och Dortmund! 1-5-förlusten mot Frankfurt i ligan blev droppen för klubbledningen i Bayern München. Tränaren Nico Kovac fick foten och är tillfälligt ersatt av Hansi Flick. Man ligger fyra i tabellen med 18 poäng, vilket är fyra poäng från serieledning – givetvis underkänt för att vara Bayern. Laget svarade upp med en 2-0-vinst på hemmaplan mot grekiska Olympiakos i Champions League. Det är ett lag som de enkelt ska kunna avfärda hemma på Allianz Arena, så något riktigt kvitto var det ju inte.

Dortmund har en mer stabil ligastart med 19 poäng efter tio matcher. Även Dortmund har snubblat bort några poäng men kommer nu från tre snygga segrar i tre olika turneringar: 2-1 mot Gladbach i cupen, 3-0 mot Wolfsburg i ligan och framförallt 3-2 mot Inter i Champions League. En match där Dortmund visade fantastiskt fin karaktär efter att ha befunnit sig i ett 0-2-underläge i paus – en rejäl ”boost” inför Der Klassiker.

Bayern München har en hel del problem i försvaret då de har skador på Niklas Süle och Lucas Hernandez. Boateng drog på sig rött kort i senaste ligamatchen och är därmed avstängd här. Långt ifrån optimalt med skador på defensiva nyckelspelare, och att utnyttja det kan vara Dortmunds stora chans till poäng. Bayern München har gjort mål i samtliga tävlingsmatcher på hemmaplan de senaste tretton månaderna, och det är 24 stycken.

Dortmund kommer med fin målform och med Bayerns försvarsproblem så ska även de ha bra chans att få in minst en boll i nätet. ”Båda lagen gör mål” ser ut som ett väldigt starkt spel till oddset 1.50* och det blir vårt spel i Der Klassiker.

Inter slår tillbaka

Ajdå, Inter! I tisdags gick man ju till pausvila borta mot Dortmund med till synes trygg 2-0-ledning – men 45 minuter senare hade Inter förlorat matchen med 2-3. Att hamna under press borta mot Dortmund är sannerligen ingen skam men visst var tappet ändå ett hårt slag för Antonio Contes Inter, som ju annars jobbat upp en bra vinnarskalle under hösten. Nu kommer man verkligen få slita för avancemnaget i Champions League – men det är ändå Serie A som är lagets huvudfokus. Har ju fått en kanonstart och utmanar än så länge Juventus fullt ut. Efter tisdagens missöde blir det nu väldigt enkelt att räkna med ett retat Inter på lördagen!

Taskig tajming för Verona, med andra ord. Nykomlingen har klarat sig riktigt, riktigt bra hittills och efter segern i nykomlingsmötet hemma mot Brescia senast är man rentav uppe på den övre halvan. Det är faktiskt sensationellt men Verona har fått det att funka riktigt bra utifrån resurserna. Mot storlagen har det ändå trots allt blivit förluster – och när ”allt” talar för ett vasst Inter får Verona naturligtvis ohyggligt svårt att bryta den trenden.

Nej, vi räknar kallt med att Inter visar upp sig från sin bästa sida på lördagen och då får Verona vika sig. Vi plockar Inter med -1,5 i Asian Handicap till 2.03*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.