Magisk söndag med Liverpool-Manchester City

Premier League

Det finns otroligt många spellägen under söndagen och vi slickar oss verkligen om munnen. Det är en fotbollsfest utan dess like och vi har gjort allt för att gräva fram de allra bästa speldragen. Russinet i kakan är onekligen Liverpool-Manchester City och vi tror på en superjämn seriefinal. 

Mittenmöte med bra chans för mål i Spanien 

Getafe kommer från en hektisk vecka med tre matcher på en vecka och då inkluderar det en bortaresa till Basel i Europa League. Getafe föll där med 1-2 men man gjorde där en del förändringar och vilade bland annat bästa målskytten Angel som endast fick 10 minuters speltid. Getafe har trots tufft spelschema, där man varit inblandad i Europaspel, gjort det bra i ligaspelet. Framför allt har man spelat bra hemma där offensiven imponerat. 

Osasuna parkerar på en nionde plats i ligan. En poäng efter Getafe. Osasuna har varit riktigt svårspelade under hela säsongen och har trots niondeplatsen endast två förluster. Problemet har istället varit allt för många oavgjorda matcher i början av säsongen. Man har dock förändrats allt efter som säsongen gått och de tre senaste matcherna har varit rejäla målfester där man gjort nio mål på tre matcher. Tyvärr är forwarden Avila avstängd här men offensiven står absolut inte och faller med honom. 

Lätt att se framför sig ett mittenmöte där båda lagen är intresserade av tre poäng för att hänga på i jakten på Europaplatser. Det finns ingen stor anledning att spara på krutet då lagen efter den här rundan får vila i nästan två veckor då det är landslagsuppehåll. 

Vi tycker oss hittat ett riktigt bra spel i över 2 mål asian till fina 1.90*. (Vi får således pengarna tillbaka om det blir exakt 2 mål i matchen och blir det fler vinner vi.) 

Sprakande derby att vänta 

Många har förstås blicken på Liverpool-Manchester City på söndagen – men ”förmatchen” är verkligen inte dum den heller. Wolverhampton tar emot Aston Villa i en het derbymatch och vi förväntar oss en sprakande tillställning. Wolverhamptons positiva trend fortsätter. I Premier League har man sex raka utan förluster och insatsen i 1-1-matchen borta mot Arsenal förra helgen var stark, kunde mycket väl ha vunnit där. I veckan säkrade man sedan avancemanget i Europa League (i praktiken, åtminstone) genom att besegra Slovan Bratislava. Nu vill man ha revansch på Aston Villa efter förlust i Ligacupen nyligen – i den matchen ställde dock Wolves upp klart B-betonat, nu blir det annat tryck i elvan. 

Aston Villa kommer från två raka förluster – men det har ju varit mot Manchester City och Liverpool… Var på vippen att hålla undan till skräll mot Liverpool senast och överlag tycker vi att nykomlingen gjort det bra hittills. Några större marginaler i bottenstriden har man inte men fortsätter Aston Villa så här kommer kontraktet att lösas utan problem, det är vi övertygade om. Framförallt har Aston Villa en offensiv som producerar – det är faktiskt bara fem lag som gjort fler mål än Villa. Defensiven är dock mindre konkurrenskraftig: bara de tre lagen under strecken har släppt in fler mål. 

Detta blir intensivt och händelserikt och vi gillar Ö 2,5 mål till oddset 1.80*. Aston Villas åtta senaste tävlingsmatcher har faktiskt innehållit minst tre mål och den målrika trenden fortsätter i derbyt! 

Status quo efter supermatchen 

Liverpool-Manchester City på söndagen – det blir ju faktiskt inte mycket fetare. Duon gick en grym fight om Premier League-titeln förra säsongen och nu är det ju uppenbart att lagen gör upp om det även denna säsong, som väntat. Liverpool har sex poäng tillgodo inför söndagens duell på Anfield Road och vi är inne på att avståndet kommer vara oförändrat när domaren blåser av. 

Liverpool har överlag fått slita hårt för poängen en längre tid nu, inte minst borta mot Aston Villa förra helgen. Kvitterade ju sent och i 94:e avgjorde Mané. Givetvis var det ingen ”slump” och Manés avgörande höll absolut världsklass men fortsätter Liverpool att jobba med så här pass små marginaler kommer det bli en del poängtapp framöver, den saken är klar. Har som sagt sex poäng tillgodo på City och även om det inte direkt är Liverpools stil att ”nöja sig” med oavgjort kan både vi och Klopp nog konstatera att huvudsaken är att INTE torska på söndagen. 

Det tänket kan nog även appliceras på Manchester City. Givetvis vore det suveränt att vinna och krypa närmare – men det återstår trots allt 26 omgångar efter söndagen… Allra viktigast är onekligen att inte torska och låta luckan växa till nio poäng, ett sådant avstånd vore faktiskt ganska alarmerande för City. Inte den allra läckraste City-formen heller just nu och även om City smått alltid gör sin grej och utstrålar självförtroende tvivlar vi ändå en aning på att man har modet för att gå fullt ut för tre poäng på Anfield. 

Vi ser en match mellan två lag som givetvis vill vinna – men som framförallt inte vill torska. Vi landar i delad pott och spelar gärna krysset till 3.40*. 

Båda lagen nätar i jämn match 

Cagliari ligger sexa i ligan med 21 poäng inspelade på elva matcher. Vem hade trott det när säsongen startade? Tja, vi hade i alla fall ett gott öga till laget. Obesegrade på de nio senaste ligamatcherna – och därav hela sex vinster. Robin Olsen trivs säkerligen fenomenalt med miljöombytet, från kritiken i Roma till framgången i Cagliari. Vinst senast med 2-0 på bortaplan mot Atalanta och matchen dessförinnan en 3-2-vinst hemma mot Bologna. 

Fiorentina har saknat förmågan att avgöra en del av de jämna matcherna hittills. Ja, jämnt har det verkligen varit då alla matcher – med undantag för 3-1-vinsten borta mot Milan – har slutat oavgjort eller med uddamålsvinst åt ena hållet. Laget står på 16 poäng efter sina elva ligamatcher och formen är ett litet frågetecken. Senast blev det 1-1 hemma mot Parma i en match man borde ha vunnit om man vill vara med och slåss strax bakom topplagen. 

Även om Cagliari är det laget som har gått bäst av de två så är det Fiorentina som på papperet ska ha en lite starkare trupp. Vi förväntar oss en väldigt jämn match. Tar man båda lagens 22 spelade matcher och ser hur ofta de gör mål så får vi fram att 15 av 22 matcher slutat med att båda lagen gör mål. Det finns mycket som talar för att den trenden kommer att fortsätta, med ”träff” på i snitt 2 av 3. 

Ja, ”Båda lagen gör mål” känns klockrent i en match där båda lagen vill hänga med i tabellen och där hemmalaget kommer in med stort självförtroende – kanske för stort, så att säga. Oddset är i Speedybets sportbok goda 1.74* på att båda lagen hittar nätet. 

Lyon på uppgång 

Flera fina matcher på söndagen. Frankrikes bidrag är kvällsmatchen Marseille-Lyon där vi gillar läget för bortalaget. Det är väldigt tätt i klungan bakom det tråkigt överlägsna PSG och där hakar Marseille på helt okej, inte helt oväntat. Vi är dock måttligt imponerande av den senaste tidens framfart och formen var bättre tidigt på säsongen. Att esset Thauvin går skadad är riktigt tufft för Marseille, lagets absolute nyckelspelare, och på söndagskvällen väntar mardrömsmotstånd. 

Lyon har piskat Marseille fem gånger i rad – och på de 18 senaste möten har Lyon bara en förlust! Förra säsongen kom man hit till Stade Vélodrome och 3-0-vann och visst kan Lyon hitta styrka i den inbördes statistiken. Efter en kall period är Lyon nu dessutom på tydlig uppgång. Förra helgen avgjorde Memphis Depay sent och störtskönt borta mot Toulouse och trots att man bara ligger på elfte plats har Lyon nu skaffat sig bra kontakt uppåt. I veckan besegrades sedan Benfica med 3-1 i Champions League och därmed sitter Lyon strålande till för avancemang där. Att nyss nämnde Memphis utgick och nu är ett frågetecken var en liten smolk i glädjebägaren men hur som helst konstaterar vi medvind för Lyon. 

Inget snack om att vi rankar Lyon som det bättre laget och när man nu kliver in i denna ”favorituppgift” med starkt självförtroendet blir bortasegern till 2.70* vårt givna val! 

Roma går som tåget i ligaspelet 

Parma står på 14 poäng medan Roma har skrapat ihop 22 poäng i ligatabellen. Det är svårt att bli klok på Parma då man blandar fina insatser med rena bottennapp. Senast fick mn dock 1-1 borta mot Fiorentina vilket imponerar. Matchen innan blev det hemmaförlust med 1-0 mot Hellas Verona. Parma har drabbats av en tung skada då Inter-lånet Yann Karamoh har åkt på en knäskada. Det underlättar givetvis inte när man ska upp mot ett lag som är lite av en skräckmotståndare. Parmatränaren Roberto D’Aversa har aldrig varit med om att besegra Roma, som har 5-1-0 i matcher på de sex senaste inbördes mötena. Förra säsongen vann man med stabila 2-0 i bortamatchen. 

Det blev förlust för Roma i Europa League-spelet i veckan mot tyska Borussia Mönchengladbach. Det har hackat rejält i Europaspelet men däremot så går man finfint i ligan. Roma har vunnit sina tre senaste matcher och i senaste bortamatchen blev det en klar 4-0-seger mot Udinese. Notera att man är obesegrat på bortaplan hittills. 

Vi tror att Roma fortsätter segertåget i ligan och spelar tvåan till generösa 1.90* i odds. 

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.