Nadal vinner i London

Nadal vinner i London

Vi fick rätt när vi gick emot Rafael Nadal i ATP-slutspelet i London i måndags: det blev förlust mot en mycket bra Zverev. På onsdagen menar vi att det är läge att byta sida och lita på Nadal, som lär plocka fram sin patenterade skalle och därmed ha bra chans att ta ner en Medvedev som tappat sina allra hetaste form. I övrigt blir det mycket hockey: Modo tar elfte (!) raka och Timrå vinner också, uppehållet bör ha gjort laget gott. I NHL är New Jersey på uppgång och nu ska Ottawa, ligans sämsta lag, smidigt besegras.

Nadal vinner i London

Vi vädrade problem för Rafael Nadal när han i måndags klev in i ATP-slutspelet i London mot Alexander Zverev. Mycket riktigt: Nadal tog stryk med 2-6, 4-6 mot en mycket stark Zverev. Tysken släppte aldrig ens upp Nadal till 40-40 i egen serve och förlusten var absolut ingen skam för Nadal. Att se spanjoren vara så pass svarslös är ju dock ovanligt och ingenting som Nadal är särskilt bekväm med… Lätt att räkna med att Nadal plockar fram den patenterade skallen när han på onsdagen går upp mot Daniil Medvedev. Två möten under hösten och Nadal vann båda: helt överlägsen i finalen i Montreal och sedan 3-2 i set i US Open-finalen, en match som Nadal höll på att tappa men till slut löste.

Medvedev har utan tvekan varit ”höstens spelare”. Hans facit från sensommaren har vi belyst flera gånger och det saknar ju snudd på motstycke, i alla fall för en spelare som inte heter Roger, Rafael eller Novak. I storturneringen i Paris nyligen rök dock Medvedev direkt mot Chardy, klart överraskande förstås, och i måndags inledde han med förlust mot Tsitsipas, en motståndare han tidigare hade 5-0 i matcher på. 6-7, 4-6 i en väldigt tight match men greken kändes lite hetare än Medvedev. Det vore inte direkt konstigt om Medvedev tappat stinget en gnutta här i slutet av säsongen, hans höst har varit väldigt påfrestande.

Detta är absolut inte Nadals favoritturnering men som sagt, vi räknar med att han tänder till fullt ut efter måndagens klara förlust – och en Nadal som vägrar att ge sig är en hemskt jobbig motståndare. Medvedev som ganska tydlig favorit kan vi i alla fall inte köpa – vi ger Nadal bra chans att vinna i London på onsdagseftermiddagen och spelar världsettan till 2.20*.

Elfte raka för Modo!

Modo till SHL igen?! Ja, snacka om att drömmen på allvar har väckts till liv i Örnsköldsvik. De senaste säsongerna har Modo ju inte ens varit nära någon återkomst till finrummet men nu har man alltså satt ihop en segersvit på tio raka. Laget har öst in mål och vunnit enkelt flera gånger om. Den senaste segern var den allra skönaste: 3-1 i derbyt mot Björklöven inför fullsatt hemmahall. Det var sjunde raka hemmasegern och kan Modo nu bara undvika ”baksmälla” efter lördagens partytillställning ska nästa seger ticka in på onsdagen.

Gästande Västerås får det ju inte riktigt att lossna: när laget sett ut att vara på gång har det snabbt kommit någon mindre lyckad prestation. I måndags såg man tidigt ut att ha avgjort hemma mot Karlskrona men 2-0-ledningen försvann. Det blev i alla fall seger i sudden efter avgörande av hemvändande Zetterberg men likväl ett onödigt litet poängtapp. Innan dess klar förlust hemma mot toppkonkurrenten Karlskoga och nu trissas ju svårighetsgraden upp till max.

Västerås är ett typ av lag som ”egentligen” kan passa ganska bra i den här typen av uppgiften – men nej, vi har väldigt svårt att laget sätta stopp för Modos mäktiga svit. Elfte raka tickar in och vi lirar Modo till 1.71*.

Nya krafter hos Timrå

Timrå såg den inledande månaden ut som ett givet topplag i Hockeyallsvenskan – men innan uppehållet var laget inne i en betydligt sämre period. Bara en trepoängare på de sex senaste och då såg schemat ändå ganska ”lätt” ut på pappret. Nej, definitivt en formsvacka och den suveräna förstakedjan med Jonathan Dahlén i spetsen orkade inte riktigt bära laget på samma sätt som i säsongsupptakten. Uppehållet kändes väldigt nyttigt för Timrå och nu räknar vi med nya krafter – det är helt nödvändigt, toppkonkurrenterna går överlag starkt och Timrå får inte låta luckan växa mycket mer.

Nu gästar man ett AIK som var tillbaka i spel i måndags – och då inkasserade nästa förlust. Tog ledningen i Karlskoga men torskade till slut med 1-6. Inte direkt den omstart ett stenhårt prövat AIK behövde… Att det skulle bli en tuff säsong var de flesta överens om på förhand – men att man redan så smått börjar hängas av är ändå betydligt sämre än väntat. Nej, det är svårt att se positivt på dagens AIK som verkligen fastnat i en negativ spiral. En av få ljuspunkter denna höst var faktiskt förra mötet mot Timrå, som AIK lyckades vinna med 4-3 efter att ha fått en drömstart och hållit undan.

Det lär å andra sidan innebära ett extra retat Timrå på onsdagen och visst är revanschen att vänta. Vi spelar Timrå till 2.10*.

Enkelt för Devils

Förväntningarna trissades upp på New Jersey Devils inför säsongen – och det på goda grunder. Förra säsongen blev fulltständigt misslyckad, kunde inte alls spinna vidare på den fina säsongen 17/18, men i somras kryddades rejält. In kom bland andra toppbacken Subban, draftettan Hughes och KHL:s poängkung Gusev. Dessutom var Taylor Hall tillbaka efter tuff skada förra säsongen. Det ”häxade” dock direkt för Devils som började med sex raka förluster. Sedan dess har det börjat se klart bättre ut men fortfarande har man en hel del jobb att göra för att reparera den inledande skadan. Nu kommer man hem från en klart godkänd bortaturné, vann tre av fem, och på onsdagen ska man ses med riktigt bra chans till hemmaseger.

Det är ju Ottawa Senators som gästar, allmänt sett som ligans sämsta lag – ja, man har faktiskt kallats för ett av hela 2000-talets svagaste NHL-lag. Massor med bra spelare har ju lämnat på senare år och Ottawas klubbledning har fått mycket kritik – det kommer att dröja innan man fått ihop en konkurrenskraftig trupp igen. Har ändå haft en hygglig period på sistone och i helgen besegrades Carolina. I måndags var det snabb retur – och då var Ottawa fullständigt chanslöst, förlust med 2-8.

Nej, håller sig New Jersey bara koncentrerat har man jättebra chans till smidig seger. Vi räknar med trygg marginal och spelar New Jersey med -1,5 i hcp till oddset 2.30*.

Porto utmanar Kiel igen

Handbollsbjässen Kiel håller nivån uppe år efter år och är återigen given favorit att ta hem Bundesliga. Man har inlett ligan fint med åtta vinster på de tio första matcherna. Torskade senast på bortaplan mot en av de andra guldfavoriterna Rhein-Neckar med 25-26 i en riktigt dramatisk match. Innan dess så hade man sex raka vinster. Kiel leder även sin grupp i Champions League, därför var det en riktig bomb som briserade när de förlorade på hemmaplan med 27-28 mot portugisiska Porto. Det var 22-år sedan som Porto lyckades att besegra Kiel och det var första gången någonsin på bortaplan.

Porto tränas av svenske legendaren Magnus Andersson. Han har gjort ett fantastiskt jobb med laget och de är väldigt svårslagna. Han manade på sitt lag konstant hela matchen mot Kiel genom att säga till sina spelare att ha tålamod och ej stressa upp sig. Man är obesegrat på hemmaplan i Champions League. Porto har inlett ligaspelet med elva raka segrar. Kiel kommer vara revanschsugna och är givetvis favoriter på ren grundkapacitet då det inte går att jämföra tyska ligan med den portugisiska.

Det kan ändå bli väldigt tufft för Kiel mot svårspelade och hemmastarka Porto – precis som i mötet i Tyskland räknar vi med att Porto utmanar Kiel riktigt rejält igen. Vi spelar Porto hcp +3,5 till oddset 1.88*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.