Fyra fyndodds i SHL

Årets sista SHL-omgång

Som oddsen sitter i torsdagens matcher i SHL har vi inga problem att ta ställning. Höga odds klickas på flera arenor medan Frölunda utan större problem avfärdar svaga Leksand. Kul med tätt matchande i hockeyn men vi slänger även en blick på Mikael Lustigs Gent som har en passande uppgift till lockande odds.

Växjö spinner vidare

Jodå, nu har Växjö kommit igång. Var ju ett tag nere som jumbo i SHL-tabellen men vi var inte direkt ensamma om att spekulera i starkare tider. Så har det kvickt blivit och Växjö är uppe som tia i tabellen – nästa lag som ska passeras är således nian Malmö och på torsdagen har Växjö chansen att lägga sig blott en poäng bakom dessa. Sedan uppehållet har Växjö vunnit övertygande i Skellefteå och plockat två poäng mot Färjestad. Vi ser tydligt en ökad Växjö-pondus och heta spelare finns – och där vill vi dessutom slå fast att det finns ytterligare sparkapital. Svårt att se annat än en fortsatt stark Växjö-period.

Då är det större frågetecken kring dagens Malmö. Någon usel formrad visar laget sannerligen inte upp men vi saknar ändå den ”självklarhet” som Malmö utstrålat de senaste säsongerna. Etablerade sig som en jobbig motståndare förra säsongen men nu svänger det mer om prestationerna och vi gillar inte direkt det Malmö mönstrar i spetsväg. Ska Malmö nå framgång måste grunderna sitta och jobbet hela tiden tas – och det har vi svårare att lita på denna säsong, hittills åtminstone.

Inget snack om att Växjö står för klassen ”på pappret” – och nu börjar det alltså märkas även på isen. Vi räknar med att Växjö spinner vidare och plockar bortasegern till 2.45*.

Wow, Frölunda!

Vi uteslöt det verkligen inte – men Frölundas vändning mot Färjestad i tisdagens CHL-åttondel var sannerligen femstjärnig. Hade ju förlorat det första mötet med jobbiga 3-6 – efter att rentav legat under med 0-5 – och de flesta lag hade sett slaget förlorat inför returen. CHL-experterna Frölunda visade dock direkt att man tänkte ge det en chans. Fick också tidig utdelning och det märktes tidigt vartåt det barkade. Till slut stod Frölunda som segrare med 8-2 och det är bara att låta sig imponeras av klassen, på flera sätt. Efter en något sämre period törs vi bestämt slå fast att Frölunda är tillbaka på banan och en stark torsdagsinsats är att vänta.

Då blir det naturligtvis inte lätt för Leksand, ett Leksand som gick på uppehåll med vind i seglen – men nu har medvinden mojnat igen. I omstarten förlorade man nyckelmatchen i Linköping för att sedan svara för säsongens kanske sämsta insats hemma mot HV i lördags. 0-4 i en match som var körd direkt – coach Melin var INTE nöjd och mycket sämre kan det i alla fall inte bli på torsdagen. Att Leksand ska höja sig tillräckligt för att utmana om poäng i säsongens kanske svåraste uppgift har vi dock väldigt svårt att se.

Nej, ett Frölunda på fortsatt spelhumör ska kunna räkna in tre enkla poäng här. Vi tar Frölunda -1,5 i hcp till oddset 1.62* och sitter trygga med den lösningen.

Linköpings odds lockar

En dryg tredjedel spelad av säsongen och Örebro toppar tabellen i SHL – hand upp den som hade förutspått det scenariot… En ruskigt imponerande prestation och i lördags tog vi betalt på succélaget då Malmö hemmabesegrades. Den insatsen var dock inte höstens vassaste och vi måste vara lite småtrista: detta kan väl inte hålla särskilt länge till..? Det är extremt jämnt i tabelltoppen och enligt ”all rimlighet” ska Örebro har en sämre period runt hörnet, allt annat vore ytterst anmärkningsvärt. Örebro har fått ut max, det måste vi kunna slå fast, och maxprestationer är i regel svåra att hålla i.

Oavsett vilken typ av prestation Örebro hittar på torsdagen måste laget se upp: det är ett hårt nytänt Linköping som gästar. För några veckor sedan var det fullt befogat att prata om Linköping som ett krislag. Hittade dock några jätteviktiga segrar innan uppehållet, vilket sedan följts upp av hemmasegrar mot Leksand och Djurgården. Bra insatser och de truppåtgärder LHC vidtagit ser hittills lyckade ut. Coach Robertsson jobbar mycket med känslor och i medgång kan han verkligen bygga upp ett lag – dagens Linköping ser plötsligt ut som en betydligt jobbigare motståndare än för bara fem-sex omgångar sedan.

Visst är uppgiften jättesvår men 3.45* på dagens Linköping mot ett Örebro som (väl?) har förlusten runt hörnet – vi testar gärna skrällen!

Tufft för knäckt Färjestad

Efter den smått briljanta säsongsstarten har Rögle definitivt hamnat i tuffare tider. Uppehållet kändes lägligt men i omstarten var Rögle inte alls med, 0-5 i baken borta mot HV var höstens första riktiga dikeskörning. Därför blev vi klart imponerade när Rögle i lördags samlade ihop sig och löste två pinnar hemma mot Frölunda. Började matchen med pondus och gjorde en samlad, koncentrerad prestation rätt igenom. 2-1-seger efter sudden och det kändes ytterst välbehövligt för Rögle. Vi har överlag varit jättepositiva till laget och svackor måste alla lag få ha, speciellt då skador stör – vi räknar med att Rögle snart är tillbaka på banan ”fullt ut” och lördagens insats var alltså med råge ett skär i den riktningen.

Även Färjestad kommer närmast från match mot Frölunda – men det slutade ju mindre lyckligt… Lyckades ju i tisdags sumpa bort försprånget i CHL-åttondelen och åkte ut på ett smått förnedrande sätt. Hade 6-3 med sig från hemmamötet – efter att ha haft 5-0 där – men det räckte alltså inte när Frölunda gasade. Frölunda förtjänade hyllningar, absolut – men givetvis ändå uselt av Färjestad att krascha på det viset. SHL-formen har varit stadig en längre men lite svalare produktion på sistone och att nu, 48 timmar efter CHL-förnedringen, gästa Rögle i ett alltid hett Ängelholm… Nej, det låter tufft.

Rögle är förstås medvetna om att det är ett Färjestad i gungning som gästar – vi räknar med att Rögle tar chansen, kommer ut stenhårt och till slut vinner detta. Dags att hoppa på Rögle-skutan igen: ettan liras till 2.40*.

Bra läge för Lustigs Gent

Mikael Lustig kunde förra veckan jubla över EM-biljetten – och även i sitt klubblag har Lustig fått jubla en hel del under hösten. Gent går ju riktigt starkt i den belgiska ligan och övertygade rejält innan uppehållet. Champions League-laget Genk bortabesegrades med 2-0 och dessförinnan besegrades Standard Liege, en annan av toppkonkurrenterna, med 3-1. Gent ligger tvåa i tabellen och ser definitivt ut att vara i toppstriden för att stanna – och dessutom har laget övertygat i Europa League. Klassresultatet 3-1 borta mot Wolfsburg säkrade snudd på avancemnaget där. Flera intressanta spelare finns, kanske med Yaremchuk i spetsen, och Gent är definitivt bättre än på längre.

Svår uppgift även på torsdagen då man gästar tabellsexan Antwerp, en klubb på frammarsch. Efter att ha varit borta i ett drygt decennium var Antwerp tillbaka i högstaligan säsongen 17/18 – och förra säsongen nådde man överraskande mästerskapsserien (topp-6). Nu är man alltså bra med i racet igen och innan uppehållet besegrades serieledande Club Brugge här hemma, 2-1. Vände matchen via en straff och ett självmål men likväl en stark bedrift.

Här räknar vi ändå med att Antwerp får ge sig. Har Gent konserverat formen under landslagsuppehållet blir laget mycket svårstoppat – vi plockar Lustigs gäng till 2.50*!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.