Spelexperterna älskar söndagen

Klara Premier League-segrar

En fullspäckad sport- och spelhelg ska avslutas på söndagen och vi på Dagens Spel gläds åt att spelexperterna återigen har fyndat, i såväl hockeyn som fotbollen. Bra träffar de senaste dagarna och nu hoppas vi på nya vinnare – flera lyfts dessutom fram till höga odds. Håll tillgodo!

Två offensiva gäng = målkalas

Sassuolo har spelat precis som det mittenlag man förväntas vara. Man står ofta upp bra mot starkt motstånd men har samtidigt svårt att få med sig poäng i de matcherna. Samtidigt slår man de sämre lagen och gör det ofta övertygande. Sassuolo har utan tvekan sin styrka i offensiven och det var också den som var avgörande när Bologna besegrades senast på hemmaplan med 3-1. Nyförvärvet inför säsongen Francesco Caputo gjorde då två mål och har helt klart spetsat till Sassuolos offensiv.

Lazio visar kanonform i ligaspelet. Man står just nu på fyra raka segrar och sju matcher utan förlust. Detta trots att man haft ett tufft spelschema med såväl Serie A- som Europa League-spel. Men Lazio förfogar över en riktigt stark trupp i år där framför allt offensiven utmärker sig och man är ett av de lagen som gjort flest mål hittills i årets Serie A. Defensiven får dock ta lite stryk på deras offensiva sätt att spela och man har varit inblandade i flera matcher som varit riktiga målfester. En sån var senaste matchen där man på hemmaplan besegrade Lecce med 4-2 och man slog aldrig av på takten vilket skapade chanser åt båda håll.

Det här är en match som spelexperterna hos oss på Dagens Spel har gått och väntat på. Det här är nämligen två av våra favoritlag när det kommer till underhållande och målrika matcher. Båda lagen öser på offensivt och ofta med en bortprioriterad defensiv. Det finns massor av offensiv kvalitet i båda lagen. Sassuolos Francesco Caputo ligger med strax bakom toppen i skytteligan som just nu leds i överlägsen stil av Lazios Ciro Immobile på 14 gjorda mål.

Det finns alla förutsättningar för att detta ska bli en galen match och vi spelar över 3 mål (asian = insatsen tillbaka vid exakt tre mål) till oddset 1.86 utan att tveka.

Ingen galopprisk för Hästen

Vi tackar Vita Hästen för senast: avgjorde sent borta mot Kristianstad och även om det var så marginaler var segern rättvis: 32-19 i skott sade en hel del. Innan dess blev Hästen laget som satte stopp för Modos supersvit då man gick fram till 4-0 och sedan höll undan, 4-3 till slut. Efter en lång period av ganska snöpliga resultat är det ”inte mer än rätt” att laget från Norrköping nu har marginalerna på rätt sida. Är på väg att etablera sig på rätt sida topp-8-strecket och när man nu på söndagen åker vidare till Västervik ser vi ingen större galopprisk för Hästen: det är enkelt att ladda om i medgång och som sagt, denna islossning är ingen slump.

För hemmalaget Västervik är det tuffare just nu. I fredags kämpade man sig tillbaka från flera underlägen i Karlskrona och löste en poäng till slut – men mer än så förtjänade man inte. Det var sjätte raka utan trepoängare och nu är det närmare till bottenstrecket än till topp-8-strecket. Den utvecklingen förvånar inte oss nämnvärt och bara fyra trepoängare på 22 omgångar vittnar om problem att ”få ihop det”. Högstanivån finns där men kommer fram alldeles för sällan.

Vi gillar läget för Vita Hästen att vinna vidare – stor ”humörskillnad” hos dessa lag just nu och vi har svårt att se Hästen dippa på söndagen. Bortasegern spelas till 2.50*!

Målrikt toppmöte att vänta

Viktigt, viktigt när Timrå tar emot BIK Karlskoga i Hockeyallsvenskan på söndagen. Timrå är ju fyra i tabellen och har en småjobbig lucka upp till Löven, Modo och söndagens motståndare BIK Karlskoga. Timrå drällde ju bort en bunt poäng innan uppehållet men är nu tillbaka på banan: elva pinnar av tolv möjliga sedan återkomsten. I fredags blev det ”bara” två poäng hemma mot Mora men ändå skönt jubel till slut: firma Dahlén/Lökke fixade såväl sen kvittering som suddenavgörande. Jätteviktigt att dessa börjar producera fullt ut igen.

BIK Karlskoga dundrar på! I onsdags var det underläge med 1-2 inför slutperioden hemma mot Södertälje – men 20 minuter senare stod man som segrare med 7-3. Målsnittet hoppade upp ytterligare något och 94 gjorda mål på 22 omgångar är rent ruggigt. Om Timrå är klart beroende av sina stjärnor är bredden vapnet för Karlskoga: har åtta gubbar topp-25 i poängligan. Karlskogas problem har dock varit toppmatcherna: tre matcher mot norrlänningarna i toppen har bara givit en poäng. Det behöver man ändra på och visst finns kapaciteten.

Ett nytänt, toppjagande Timrå hemma mot ett BIK Karlskoga som mer eller mindre lämnar ”målgaranti” i bägge riktningar – lätt att spekulera i en häftig och underhållande toppmatch! Vi plockar Ö 5,5 mål till 1.96*!

Nyckelseger för Mora

Att Mora för ett år sedan spelade i SHL – och stundtals skötte sig helt okej – är onekligen svårt att föreställa sig. Nu är ju laget nästjumbo i Hockeyallsvenskan efter en helt bedrövlig höst. Det stod tidigt klart att årets truppbygge skulle få stora problem att hävda sig och klimatet kring klubben har inte direkt känts behagligt. Riktigt så här illa ska det naturligtvis inte behöva gå och i fredags kom en mer positiv insats än på länge. Mora tog en poäng borta mot Timrå och var ju bara minuten från alla poäng. Det var andra matchen sedan tränarbytet och även om nye coachen Valtonen knappast är någon frälsare såg Mora nytänt ut i den matchen.

På söndagen väntar nyckelmatch borta mot Almtuna, ett av de lag som Mora ”bara ska” ha bakom sig i tabellen – och vid tre poäng för Mora byter lagen plats i tabellen. Trots att Almtuna stridit bra utifrån förutsättningarna har man ju nu ändå sugits in i bottenstriden. I fredags kvitterade man sent borta mot Tingsryd, bara för att minuten senare släppa in förlustmålet. Ganska typiskt för ett lag i uppförsbacke och vi har klart svårt att se Almtuna hitta något större stopp på denna negativa trend.

Visst har Mora massor att bevisa men spinner man vidare på fredagens insats, ja då är det fin chans att lösa nyckelsegern på söndagen. Oddset 2.70* på Mora ser högt ut och vi testar gärna!

Fortsatt uppåt för Cagliari

Det vore fel att klanka ner på Lecce för det var väldigt väntat att laget skulle få det tufft i Serie A som nykomling. Man har lyckats skapa lägen även mot ligans bättre lag men problemet är att man är minst sagt darrigt bakåt. Det ska noteras att man ställts mot en rad lag som helt uppenbart har sina

bästa matcher framför sig. Det lär inte Lecce ha och nu ser det jobbigt ut med skadeläget. En tunn trupp försvagas snabbt med startspelare borta och nu väntar en svår uppgift.

Ja, Cagliari har verkligen visat framfötterna så här långt. Man är rentav med och slåss uppe i toppen och tittar man på truppen så är det inte jättekonstigt. Knappast någon het kandidat till en Champions League-plats men någon bluff är man sannerligen inte. Cagliari har bortabesegrat Atalanta och Napoli samt fått med sig poäng ifrån bortamötet med Roma. Helt annat motstånd nut och den här bortatrippen skrämmer inte. Gästerna visade toppform innan uppehållet och med en normal insats ska man ha en hyfsad chans här.

Vi är glatt överraskade över bortaoddset och spelar utan tvekan tvåan till goda 2.25*.

Augsburg torskar ej

Det blev en 1-0-vinst senast för Augsburg på bortaplan mot jumbolaget Paderborn – detta i en väldigt jämn match. Ett mycket efterlängtat resultat då man inte lyckats kamma hem en vinst på de sex matcherna dessförinnan. Senaste hemmamatchen så förlorade man mot Schalke med 2-3. Det var Schalke som styrde spelet men det var Augsburg som stod för de flesta målchanserna. Det såg även fint ut när man gjorde 2-1 på straff med 30 minuter kvar av speltiden. Men sen kom kollapsen sista 20 minuterna och en ny förlust var ett faktum. Augsburg ligger på en 15:e plats i tabellen och är farligt nära plats 16 som innebär kvalplats neråt. Förra säsongen så öste islänningen Alfred Finnbogason in mål för laget. Nu är han skadad och blir borta hela året. En spelare som man har haft svårt att ersätta.

Hertha Berlin står utan vinst på sina fyra senaste matcher och de tre sista har varit förluster. Försvaret har uppträtt osäkert och utan stabilitet. Särskilt i de två senaste hemmamatcherna när man förlorat med 2-4 mot Leipzig och 2-3 mot Hoffenheim. Laget ligger på en 12:e plats och är säkert nöjda med en poäng i denna match så man kan hålla Augsburg bakom sig i tabellen. Tyvärr för laget så har mittbacken Karim Rekik dragit på sig en influensa och följer inte med laget på resan till södra Tyskland. Han är en av lagets stöttespelare så det är ett stort avbräck. Anfallarna i laget måste börja produceras om laget ska klättra i tabellen, de har sett bleka ut. Vid 2-4 förlusten mot Leipzig så gjordes båda målen av försvarare.

Augsburg bör göra mål mot Herthas virriga försvar, speciellt när Hertha saknar mittbacks-kuggen Karim Rekik. Det ska räcka till minst en poäng och förhoppningsvis alla tre. Spelet blir Augsburg seger med pengarna tillbaka vid oavgjort. ”Oavgjort inget vad” till 1.95* i odds.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.