Vassa NHL-spel inleder veckan

NHL-spel

Många bra vinklar har lyfts fram av vår NHL-expert på slutet och när en fullmatad spelvecka inleds får han chansen att briljera. Tre NHL-spel lyfts fram och nog känns det spelvärt igen. I fotbollen har vi grävt fram ett fynd ifrån franska Ligue 2 och därtill är det läge att ta Serie A-ställning. Ny vecka – nu kör vi!

Fördel Genoa i bottenmötet

SPAL var innan säsongen ett tippat bottenlag och man ligger också i bottenskiktet av tabellen när tolv omgångar har spelats. Ett mycket svagt bortaspel med fem förluster på sex matcher har varvats med ett överraskade positivt hemmaspel. Hemma på Paolo Mazza har SPAL slagit såväl Lazio som Parma och spelat oavgjort mot Napoli. Spelmässigt ska vi dock säga att det inte har slagit gnistor om laget på hemmagräs heller och nämnda facit är snarast tacksamt då vi nu kan få dugliga odds på att gå emot. Senast fick man 0-0 borta mot Udinese i match med massor av gula kort och SPAL drog där på sig två avstängningar till denna match.

Genoa överraskade många med två mycket fina resultat i inledningen av säsongen då man spelade oavgjort mot Roma och hemmabesegrade Fiorentina. Men sen har det gått betydligt tyngre. Endast en seger till på tio matcher och den kom hemma mot jumbon Brescia. Framför allt är det defensiven som sviktat och Genoa är det laget som släppt in flest mål hittills i Serie A. Senaste matchen var dock ett litet fall framåt då man krigade till sig en poäng via 0-0 borta mot topplaget Napoli.

En oerhört viktig match i bottenstriden där inget av lagen fått spelet att stämma. Vi håller Genoa som det något bättre laget och man såg förbättrade ut defensivt senast mot Napoli. När SPAL samtidigt har tunga defensiva avstängningar i båda backarna Cionek och Tomovic tycker vi det väger över för Genoa i måstematchen.

Vi väljer att spela Genoa dnb till oddset 2.03* och får således insatsen tillbaka om det skulle sluta oavgjort.

Generöst odds på överspelet i franska tvåan

Le Havre inledde säsongen på ett förträffligt sätt. Man var obesegrade i åtta raka matcher och tog klara segrar mot flera av de förväntade topplagen, bland annat 3-1 borta mot Lens som nu leder ligan. Men under höstmånaderna har det gått sämre för Le Havre som nu inte vunnit på åtta raka ligamatcher och trots att man fortfarande varit svårslagna så har man kryssat för mycket och när poängen inte har ramlat in har man också tappat mark i tabellen.

Guingamp parkerar strax ovanför mitten i tabellen och man har agerat som ett typiskt mittenlag där man blandat och gett resultatmässigt. Imponerande segrar har följts upp av lika oväntade förluster. Dessutom har det inte funnits någon logik i om de bra respektive dåliga insatserna har kommit på hemma- eller bortaplan. Så trots att Guingamp är ett lag som är svårt att få grepp om resultatmässigt så är man enklare att förutspå spelmässigt där man spelar en attraktiv fotboll där målen trillar in såväl framåt som bakåt.

Le Havre har väldigt dunkel form och man måste börja ta trepoängare om man ska hänga på i jakten på i första hand en kvalplats uppåt. Nyckeln blir att få igång ligans skytteligaledare Tino Kadewere som just nu gjort 12 mål men de flesta av dem kom i inledningen av säsongen. Mot Guingamp som spelar en offensiv fotboll tror vi på ytor för Le Havre och vi ser framför oss en mycket öppen matchbild.

Vi spelar över 2,25 mål (asian) där man till skillnad ifrån 2,5-linan får tillbaka halva insatsen om det blir exakt två mål. Mycket generöst i våra ögon till oddset 1.93*.

Retat Nashville slår mästarna igen

Efter en vass start på säsongen har Nashville Predators överraskande nog varit inne i en blytung period de senaste veckorna. Noterades nyligen för sex raka förluster och det var några rätt rejäla smällar efter många baklängesmål. I lördags studsade dock Nashville äntligen upp – och det med besked. Bortaseger mot mästarna St Louis, en av Nashvilles huvudkonkurrenter, med 4-2 efter en toppinsats. Filip Forsberg gav Nashville ledningen efter bara 20 sekunder, Mattias Ekholm fyllde på en stund senare och Calle Järnkrok stängde butiken i tom bur. Det var dock Viktor Arvidsson, lagets fjärde svensk, som tyvärr fick störst rubriker: åkte på en tjuvsmäll och blir borta resten av 2019, åtminstone.

Nu möts lagen igen och uppretade av Arvidsson-incidenten och stärkta av den vassa lördagsprestationen räknar vi med att Nashville kommer vara skarpt på nytt. För St Louis har hösten varit stabil och någon ”Stanley Cup-baksmälla” har inte märkts av: är med i toppstriden och är ju ett typ av lagbygge som snudd på alltid tar jobbet. De senaste veckorna har dock varit föga imponerande och i lördags var man helt enkelt det sämre laget.

Vi är smått övertygade om att få se ett riktigt bra Nashville i natt igen – då gillar vi segerchansen och lirar till 2.15*.

Vi minns Globen: Tampa vinner igen

För ett par veckor sedan möttes som bekant Tampa Bay och Buffalo i ett dubbelmöte i Globen. Det blev, utan större snack, dubbla Tampa Bay-segrar och sedan dess har fjolårets seriesuverän spunnit vidare: flera bra prestationer och efter den trötta, oskarpa säsongsupptakten börjar Tampa blicka uppåt i tabellen. 4-2 borta mot Chicago följdes av 6-2 hemma mot Anaheim efter att Kucherovs toppkedja haft en kanonkväll. Fortfarande är Tampa på fel sida strecket men det är faktiskt stört omöjligt att se laget bli kvar där särskilt länge till.

Motsatt säsongsutveckling för Buffalo. Fick ju en rent flygande start men redan innan Sverige-resan var formen vikande. Lyckades alltså inte vända trenden i Globen och har sedan hemkomsten torskat fyra av sex. Buffalo är nu under strecket och till skillnad Tampa kan Sabres vara på fel sida för att stanna. Nu kommer Buffalo i alla fall från en framgång, då Florida bortabesegrades med 5-2. Linus Ullmark fick dock jobba hårt (43 räddningar) och den matchen spelades så sent som igår – att nu direkt åka vidare till Tampa ser ut som en väldigt tuff dubblering.

Tampa Bay – som för övrigt har tre matcher tillgodo på Buffalo – kan inatt passera i tabellen och det vore mycket ”logiskt”. Precis som i Globen räknar vi med att Tampa vinner smidigt och detta är ett osedvanligt fint NHL-spel – favoriten klickas till 1.75*.

Vancouver uppåt igen

Den första månaden var väldigt lovande för Vancouver Canucks. Laget har ju haft flera tuffa säsonger: avslutningen av ”Sedin-eran” var tuff och man har varit ett lag under ombyggnad. Det kan dröja ytterligare ett par säsonger innan Vancouver verkligen blir en faktor för absolut toppstrid – men inledningen av denna säsong lovande alltså gott. Sedan kom en svacka men förra veckan studsade Canucks upp: 6-3 i Nashville var kanon och sedan bortabesegrades serieledande Washington efter straffar. Elias Pettersson målskytt i bägge matcherna och visst är han den klarast lysande stjärnan – men han är långtifrån ensam stortalang i detta Vancouver. Vi sätter bra status nu igen.

Gästar nu ett Philadelphia Flyers med mer att bevisa. Poängmässigt har man gått snudd på likvärdigt som Vancouver men ”som vanligt” är det för ojämnt kring Flyers – och att lagets fleråriga stjärnor Giroux och Voraceck ligger på plats 88 respektive 139 i poängligan är högst alarmerande. Det går att hävda att Flyers har sparkapital där men det går givetvis också att hävda att man har problem med bygget. Senast tog man en sen ledning hemma mot Calgary men lyckades inte knyta ihop säcken, släppte in kvitteringen och torskade sedan på straffar. Nej, det är inget riktigt ”stäm” hos Philadelphia.

Vi har verkligen gillat Vancouvers senaste prestationer och kan inte direkt påstå att man kliver upp i svårighetsgrad i natt. En liknande prestation och man har bra chans att slå Philadelphia: vi lirar Vancouver-tvåan till 2.95*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.