Chelsea och Ajax kopplar grepp

odds

En av de absolut mest rafflande Champions League-grupperna går i elden på onsdagskvällen. Ajax har en fin uppgift och vi gillar laget skarpt. För Chelsea har hösten varit mycket positiv men nu kan en förlust bli ödesdiger. Det händer dock inte om Dagens Spels experter är rätt ute. Övriga analyser hämtas ifrån svenska hockeyn där formtoppade duon Timrå och Vita Hästen är spelvärda precis som kapabla Björklöven. Häng med!

Löven starkast i toppmötet

Det har varit enkelt att gilla BIK Karlskoga under hösten: laget har öst in mål och vunnit det mesta. Att värmlänningarna är bra med i toppen av tabellen är logiskt och heller ingen större skräll – men det finns ändå oroväckande siffror för laget. Totalt fyra matcher mot toppkonkurrenterna Modo, Björklöven och Timrå har givit blott en poäng av tolv möjliga. Var ovanligt oskarpt och torskade borta mot Timrå i söndags och visst kan dessa siffror antyda att Karlskoga kanske inte riktigt kommer räcka till i toppstriden?

Vi förväntar oss nästa kvitto på det på onsdagen: Björklöven kommer till Nobelhallen. Vi måste ju tjata vidare om Löven, som helt enligt vår prognos går urstarkt och börjar sätta rejäl fart på SHL-drömmen uppe i Umeå. Om Karlskogas offensiv ska hyllas är det defensiven som lägger grunden till Lövens framfart: 35 insläppta mål på 23 omgångar är en supernotering i denna serie. Jänkarmålvakten Cannata, en av sex nordamerikaner i truppen, är en jättesuccé. Löven är dock INTE något ”tight och tråkigt” lag. Hög offensiv skicklighet finns ju också, det visade man om inte annat i oktobermötet mot BIK Karlskoga: 6-3 den gången.

Hemmais för Karlskoga denna gång men vi är mycket tveksamma till att det räcker för att ta revansch. Ett stabilt Björklöven liras till 2.55*.

Hästen travar vidare

Vi har lyft fram Vita Hästen flera gånger och det har sannerligen varit befogat: Hästen går strålande! Hade en period där man tenderande att landa på fel sida i flera jämna matcher men på sistone har man fått ”retroaktiv” utdelning och istället själva dragit längst. Helgen gav bortasegrar mot Kristianstad och Karlskrona och innan dess blev man ju laget som stoppade Modos monstersvit. Hästen har nu tagit poäng i tio av de elva senaste och börjar etablera sig som ett topp-8-lag. Bara att lyfta på hatten för laget som ju förra säsongen blev tydlig jumbo i denna serie.

Södertälje såg nyligen förbättrat ut och plockade tre raka segrar som borde gjort gott för självförtroendet – men nej, nu är det kämpigt igen. Raset i Karlskoga med sex insläppta i slutperioden följdes i helgen av hemmaförluster mot Björklöven och Västerås. Insatsen mot Löven var okej (och gav ju också en poäng) men mot Västerås var det blekt igen. Nej, de som väntar på Lyftet med stort L för SSK denna säsong väntar nog förgäves – absolut bottenstrid ska till slut kunna undvikas men mycket högre än så ska förväntningarna inte ställas.

Vi räknar med att Hästen ”sätter travet” även på onsdagen – då kommer sjätte raka segern! Sund hemmavinnare till 2.00*.

Timrå rejält på gång

När Västerås tar emot Timrå är det ett möte mellan två lag som inför säsongen gick för seriös toppstrid – när vi närmar oss halvtid kan vi konstatera att det bara är Timrå som är tillräckligt bra för att lyckas med det. Västerås har blandat och gett alldeles för mycket. Har förlorat ”lite här och där” – och dessutom har man tagit stryk av samtliga fyra topplag. Förra veckan gav bortasegrar mot Kristianstad och Södertälje men VIK behöver visa mer för att vi på allvar ska kunna slå fast att laget är på gång. På onsdagen kliver man upp rejält i svårighetsgrad och då ska det vara ”förlustdags” igen.

Timrå ser ju bra ut igen. Hade en tuff och kostsam svacka innan uppehållet för en tid sedan men det är uppenbart att Timrå använde uppehållet på bästa sätt: 14 poäng av 15 möjliga efter omstarten. Ett par av segrarna kom ärligt talat i tacksamma uppgifter men i söndags levererade Timrå ett av sina tyngre klasskvitton hittills denna höst: 3-1 hemma mot toppkonkurrenten BIK Karlskoga efter en övertygande prestation. Starkt att bara släppa ett mål mot målmaskinen Karlskoga och framåt var det Jonathan Dahlén som visade vägen med 1-0 efter bara en minut. Seriens störste stjärna är precis som hela Timrå rejält på gång igen.

Timrå körde över Västerås i oktober och trots bortais denna gång är vi skeptiska till att Västerås står som matchens favorit. Timrås trend tas på stort allvar och bortasegern liras till 2.55*.

Formstarkt Chelsea är klassen bättre

Valencia föll på övertid borta mot Betis senast och man sackar efter topplagen i La Liga. I Champions League har det dock gått klart bättre och man är på allvar med och slåss om en plats i åttondelsfinalen. Man har dock två tuffa matcher kvar och ett stort steg tas genom att besegra Chelsea här. Hemma på Mestalla har man ännu inte förlorat i ligaspelet. Man har dessutom ett litet psykologiskt övertag på Chelsea då man slog dem på bortaplan i årets Champions League. Det var dock på gränsen till ett rån där Chelsea var det klart bättre laget men där Valencia gjorde matchens enda mål.

Chelsea kommer från en tuff förlust i helgen där man gjorde en riktigt bra match borta mot Manchester City men förlorade med 1-2. Chelsea har innan det visat riktig kanonform med sex raka segrar i ligan och även i Champions League har man gjort det bra. Där enda förlusten kom mot just Valencia på hemmaplan men där man dominerade stora delar av matchen. Chelseas senaste match i Champions League var en riktigt galen historia där man låg under mot Ajax med 1-4 och bara 25 minuter kvar att spela men hämtade upp till 4-4 genom tre mål på 10 minuter i andra halvlek.

Vi har en extremt viktig och spännande match att se fram emot där vinnaren sätter sig själv i en riktigt bra sits inför slutrundan att nypa en plats i åttondelsfinalen. Vi har på ena sidan ett riktigt starkt hemmalag i Valencia och ett på andra sidan ett lag med mycket fin form i Chelsea. Båda lagen kommer från tunga förluster i helgens ligaspel.

Vi håller Chelsea som klassen bättre i grunden och man visar kanonform. Då dessutom Valencia har en lång skadelista tar vi ställning för Chelsea och spelar -0.25 till oddset 1.84*.

Motivationen avgör

Lille står på endast en poäng i gruppspelet av årets Champions League och chanserna till avancemang är borta. Även i ligaspelet har det gått trögt för förra säsongens ligatvåa och man ligger nu i mitten av tabellen. Formen är tämligen dunkel utan seger på de tre senaste ligamatcherna och storstryk av Valencia borta i senaste omgången av Champions League.

Ajax toppar just nu såväl holländska ligan som Champions Leagues kvalgrupp H. I Champions League är det dock ett riktigt getingbo där man står på samma poäng som såväl Chelsea som Valencia.  Men Ajax offensiv har imponerat stort och man har satt sig i en bra sits med fin målskillnad. I senaste Champions League-matchen fick man 4-4 borta mot Chelsea efter att ha haft ledningen med 4-1. Efter det har man två raka storsegrar i ligaspelet och formen är på topp. Noterbart är att Ajax har gjort fyra mål i samtliga av sina fem senaste matcher.

Lille har ingenting att spela för och man möter ett Ajax med full motivation för en plats i åttondelsfinalen av Champions League. Lägg dessutom till svag form på hemmalaget och riktigt stark form på Ajax. Det kommer ändå inte bli någon lätt match för Ajax då Lille är ett riktigt starkt hemmalag som har fem segrar på sju spelade matcher i ligan och är på hemmaplan ännu obesegrade. Men vi har imponerats av Ajax sätt att spela offensiv fotboll.

När all motivation ligger hos bortalaget spelar vi utan tvekan Ajaxseger till oddset 1.86*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.