Styrkebesked av Björklöven

NHL-spel

Sex av sju rekar satt igår och nu kliver vi in på ett trevligt fredagsutbud! Framförallt står hockeyn i fokus och det bådar gott för vår del: stark form på hockeytipsen en längre tid. Stark form visar även Björklöven – på fredagen räknar vi med nästa styrkebesked av Löven, i prestigemötet i Timrå. I samma serie är vi övertygade om att Modo studsar upp och gör en klassinsats efter veckans bottennapp. Tidiga nedsläpp i NHL gillas också. Torontos uppryckning fortsätter medan Tampa visar klassen i stormatchen i Washington.

Nästa styrkebesked av Björklöven

Det ser allt bättre ut för Björklöven i Hockeyallsvenskans toppstrid och vi måste få upprepa oss: vi är INTE förvånade. I onsdags plockade laget en av höstens mest imponerande segrar då man bortaslog toppkonkurrenten BIK Karlskoga med 5-2. Löven tappade lite surt 2-0 till 2-2 men studsade tillbaka mycket starkt i slutperioden. Löven börjar nu få fin lucka i toppen med snart halva serien spelade – och på fredagen kan man sticka undan rejält från ytterligare en av konkurrenterna.

Timrå ligger ju fyra i tabellen men är nu tio poäng bakom Björklöven. Sedan landslagsuppehållet har Timrå sett bättre ut och framförallt imponerande man i söndagens seger mot nyss nämnda Karlskoga. I onsdags kom dock bakslaget: räckte inte till borta mot ett laddat Västerås. Det var en tydlig missräkning och de kvällar Jonathan Dahlén skjuter blankt blir Timrå snabbt sårbart. Nu ställs han och Timrå mot seriens bästa defensiv och det blir kämpigt.

Att gå på Löven under hösten har minst sagt varit vinnande under hösten – vi räknar med nästa styrkebesked av Björklöven och plockar bortasegern till 2.45*.

Modo slår tillbaka rejält

Modo har varit en segermaskin av sällan skådat slag under en längre tid – nyligen var man ju uppe i tolv raka trepoängare! Sviten sprack mot formlaget Vita Hästen men Modo svarade upp med nya segrar. I tisdags kom dock ett riktigt bottennapp, egentligen säsongens första riktiga djupdykning: det Modo som öst in mål blev plötsligt nollat av bottenlaget Almtuna! Den 0-2-förlusten var inte snygg men borde samtidigt fungera som en nyttig väckarklocka. Det blir sannerligen enkelt att räkna med ett retat Modo på fredagen och hemma i Övik har man ju tio raka trepoängare!

Det är ett Tingsryd i plötslig form som gästar! Hade nyligen en period med nio raka utan trepoängare men plötsligt har laget plockat elva pinnar av tolv möjliga på de fyra senaste. Stark uppryckning, inget snack om saken – samtidigt konstaterar vi att de tre trepoängare på slutet kommit mot bottengängen Almtuna, AIK och Mora. Bra leverans men svårt att verkligen hylla segersviten i och med motståndet. På fredagen kliver man upp både två och tre snäpp i svårighetsgrad – och att Modo kommer från höstens största dikeskörning gör knappast uppgiften enklare för gästerna…

Nej, vi är övertygade om att Modo slår tillbaka med en stark fredagsprestation inför hemmapubliken – då ska Tingsryd inte kunna freda sig. Vi sitter väldigt nöjda med Modo -1,5 till 2.03*.

Torontos lyft fortsätter

Det har stormat kring Toronto Maple Leafs och förra veckans beslut att kicka den minst sagt välmeriterade coachen Mike Babcock förvånade många. Snabbanalysen är dock tydlig: det var ett klokt beslut. Sedan tränarbytet har ju Toronto plockat tre raka bortasegrar i övertygande stil och av kommentarerna att döma har spelarna uppskattat förändringen. Fortfarande har Toronto mycket jobb att göra i tabellen men spinner man vidare på denna nytändning, ja då kommer Toronto så småningom vara ett topplag. Rejäl överkörning senast: 6-0 i Detroit.

Nu har man rest vidare till Buffalo för ett möte med ett Sabres med betydligt tristare trend. Laget fick ju en flygande start men har svalnat snabbt och rejält: de 15 senaste har givit blott tre segrar och hastigt och mindre lustigt är Buffalo på fel sida strecket. Den här utvecklingen känns igen från förra säsongen och det är väl bara att konstatera att ett ganska ungt och talangfullt Buffalo fortfarande inte riktigt har vad som krävs. Superstjärnan Eichel öser in poäng men är för ensam. Skadelistan ska också noteras – exempelvis åkte Rasmus Dahlin nyligen på en ond hjärnskakning.

Vi har alltså ett Buffalo på nedgång mot ett Toronto på uppgång – vi räknar med att detta är ”lika enkelt som det ser ut”. Toronto-tvåan spelas gärna till 1.90*.

Tampa trycker till i prestigemötet

Häftig NHL-kväll med tidiga nedsläpp på flera håll – och det allra tyngsta mötet spelas i huvudstaden. Washington får besök av Tampa Bay i en riktig prestigeduell där vi menar att hemmalaget lever farligt. Washington slog Florida med 4-3 senast men levde farligt i den matchen och har överlag fått slita hårdare den senaste tiden. Fick väldigt bra utdelning den inledande månaden men nu är det inte samma form och att Bäckström går skadad är förstås ett avbräck.

Tampa Bay ligger fortfarande under strecket och det kan förstås ses som smått sensationellt: förra säsongen var ju Tampa helt överlägset i grundserien. Det slutade ju dock med dunderfiasko i slutspelet och att Tampa planerar en senare formtopp denna säsong är ingen vågad gissning. På sistone har dock Tampa absolut spelat upp sig, trots skadan på Stamkos, och vunnit matcher i snygg stil. Bakslag senast, dock: sur 3-4-förlust mot mästarna St Louis. Här väntar direkt nästa prestigematch och det blir lätt att räkna med ett retat Tampa – ytterligare en smäll mot en topprival skulle svida.

Att Washington är tydligt före Tampa Bay i tabellen tar vi faktiskt ganska lätt på: vi rankar fortfarande Tampa som ett i grunden starkare lag och på fredagen räknar vi med att få det bekräftat. Tampa trycker till i prestigemötet och spelas till 2.65*!

Offensiv duo bäddar för överspel

Den franska andraligan brukar inte vara synonym med målrika matcher men på fredagen hittar vi ett lockande undantag när Guingamp tar emot Caen. Guingamp föll med hela 0–4 borta mot Le Havre senast men de stora sifforna speglar inte helt matchen. Den var jämn och avvaktande i den första halvleken men öppnades upp rejält i den andra. Guingamp föll än en gång på svag defensiv och trots att man inte gjorde något mål så skapade man fortsatt en hel del chanser. Detta har varit systematiskt för Guingamp hela säsongen med rejält öppna matcher där det varit mycket mål såväl offensivt som defensivt.

Caen har hittat storform efter en svag inledning på ligan och man är nu obesegrade i sex raka matcher. Den svaga starten tillsammans med för många oavgjorda matcher har dock gjort att poängen inte trillat in och Caen ligger strax ovanför botten. Senast tappade man en 3-1-ledning hemma mot ett ganska svagt Le Mans och fick bara 3-3. Positivt var dock att Jessy Deminguet visade storform och gjorde alla tre målen.

Guingamp har verkligen försökt spela offensiv fotboll hela säsongen och Caen har nu när formen infunnit sig också sett riktigt livliga ut. Vi tycker att det finns alla möjligheter att detta ska bli en öppen historia med två lag som visat tidigare att de gärna går framåt och samtidigt inte helt fått till defensiven.

Över 2,25 (där vi får halva insatsen tillbaka vid exakt två mål) är i våra ögon riktigt generöst och vi tvekar inte när vi klickar till oddset 2.03*.

Hallby hänger med halvvägs

Alingsås har kanonform och leder Handbollsligan. Målet denna säsong är guld då det ju blev en neslig finalförlust i fjol. Formen är mycket bra med totalt sju raka vinstmatcher sett till ligan och Europaspelet. Senast så vann man borta mot Sävehof med fem bollar. Sävehof höll emot bra i första halvlek men sen tog Alingsås höga tempo ut sin rätt och man gick ganska lätt upp till en stabil ledning som man sen på ett säkert sätt behöll till slutsignalen. Innan dess ett dubbelmöte mot holländska laget Hurry-Up i EHF-cupen, där Alingsås var överlägset och bättrade på självförtroendet ytterligare. I en bred och stark trupp sticker Andreas Lang, Samuel Lindberg och Felix Claar ut lite extra.

Hallby är nykomlingar som gillar att springa mycket. Man ligger näst sist i serien men det är inte långt upp till platsen ovanför kvalstrecket. Senast torsk med 24-31 borta mot Ystads IF men Hallby var med bra i första halvlek. Vid 25 spelade minuter så var man endast ett mål ifrån Ystad. Tyvärr så gjorde Ystad två mål till innan halvleksvisslan och då dog förhoppningarna om poäng. Innan dess klarade Hallby 30-30 hemma mot fjolårsmästarna Sävehof och bevisade att man i sina ljusaste stunder kan man utmana de bästa. Laget har ofta varit med fint i första halvlek för att sen få soppatorsk och då kan siffrorna rinna iväg. Hallby har faktiskt inte varit mer än tre mål efter motståndarna vid halvlek i en enda av de senast åtta matcherna. Charles Hugoson, Adam Tumba och speluppläggaren Olle Ek är lagets tre bästa målskyttar.

Vi räknar med att Hallby hänger med bra från start även i denna jättesvåra uppgift. Att stå emot i 60 minuter ska vara ”omöjligt” men Alingsås-rycket dröjer, det är vår tydliga prognos. Vi spelar gärna Hallby med +3.5 i hcp i första halvlek till oddset 1.86*!

Målsnålt i viktig drabbning

Celta Vigo har haft en tung säsong hittills och ligger just nu på nedflyttningsplats. Man kom inför förra matchen mot Villarreal med fem raka förluster i bagaget – men gjorde då en riktigt bra match. Celta vann med 3–1 och stor matchhjälte var klubbikonen Iago Aspas som gjorde såväl 2-1 som 3-1. Offensiven har annars varit ett problem för Celta Vigo som spelmässigt varit med bra i många matcher men man har inte lyckats göra mål.

Valladolid kämpar på mellan mitten och botten av tabellen och gör det ganska bra. Man är svårslagna med en stark defensiv. Framför allt har man gjort några riktigt bra matcher på hemmaplan med fyndigt spel. Även borta har man gnetat till sig en del poäng men där har det framför allt varit en fråga om att spela snålt och att hålla tätt bakåt.

Ett stukat Celta Vigo borde fått tillbaka lite självförtroende efter en stark seger senast. Det lär behövas här, då man garanterat kommer att få lov att föra spelet mot ett Valladolid som kommer spela defensivt och hoppas på omställningar. Det är viktiga poäng på spel för båda lagen. I Celta Vigos fall för att lämna bottenstriden och för Valladolid att undvika att bli indragen i den samma.

Vi tror alltså på en tight och tuff match med få målchanser och spelar U 2.25 mål till oddset 1.88*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.