Målfest i Sydeuropa

speltips

Efter Visst ska hockeyn synas under lördagen då SHL är i farten igen. Där har ju speldragen suttit fint på slutet och nu gillas tre lag, varav två till höga odds! I fotbollen vänder vi oss till de södra delarna av Europa där vi både tror och hoppas på målfest. I Serie A kan offensiva Lecce bidra trots en svår uppgift och i La Liga talar allt för en sevärd tillställning i Valencia.

Vi är trygga med Luleå igen

Att lita på Luleå har varit vinnande en längre tid nu: laget är i det närmaste en segermaskin som ytterst sällan gör en dålig match. Senast tog man emot succélaget Örebro och klev till slut ifrån till 4-1. Fick något billigt mål men framförallt var man ju återigen väldigt snålt. I sex av de sju senaste matcherna har Luleå stannat på 0 eller 1 baklängesmål – då är det svårt att förlora matcher… Är uppe på samma poäng som Frölunda i toppen av tabellen och att den duon toppar är svårt att ifrågasätta.

Gästar nu Linköping och ett LHC som dippat igen. Tog några jätteviktiga segrar innan landslagsuppehållet och fyllde på med nya vinster direkt efter vilan – men nej, nu har man torskat tre raka igen. Inga rena bottennapp men samtidigt det sämre laget i varje match. Senast fick man jaga i uppförsbacke borta mot Brynäs och det bet dåligt. Nej, som det ser ut nu är det svårt för Linköping att ha någon högre målsättning än att hålla två lag bakom sig.

Som sagt, Luleå faller ytterst sällan ur ramen. Kommer nu till Linköping och håller sig till systemet, i vanlig ordning – att Linköping då på allvar ska komma åt Luleå är svårt att se. ”Knappt men klart” för Luleå ser återigen mycket gångbart ut: Luleå spelas till 2.05*.

Mentalt övertag för Frölunda

Lördagens hetaste SHL-match spelas i Karlstad, där Färjestad tar emot Frölunda. Alltid bra hetta mellan dessa lag och knappast något undantag denna gång, knappt två veckor efter lagens minst sagt spektakulära CHL-uppgörelse. Färjestad gick ju fram till 5-0 här hemma, vilket tilll slut blev 6-3. Det såg förstås ut som ett stadigt försprång inför returen – men nej, nej… Frölunda vann hemmamötet med 8-2 och det var förstås en rejält käftsmäll för Färjestad. Hyggliga insatser sedan dess men inget toppslag. Slog ett blekt Skellefteå senast.

Frölunda kommer alltså till Karlstad med det mentala övertaget på lördagen – och med snygg formrad. Efter CHL-vändningen har Frölunda plockat in full pott på tre matcher, med 15-3 i målskillnad. Inte direkt det blodigaste schemat men likväl en leverans att imponeras av. Bredden fortsätter att betala sig och Frölunda har nya matchvinnare mest hela tiden. Bredden gör också att Frölunda nästan aldrig gör en dålig match, finns väldigt mycket klass att falla tillbaka på.

Vi är trygga med att Frölunda återigen är bra på lördagen – då måste Färjestad upp på riktigt hög nivå och det tvivlar vi på, fortfarande märkta av CHL-smällen… 2.60* på Frölunda är inte varje dag – vi spelar gärna bortasegern!

Djurgården skräller?!

Det har varit lätt att hacka på Djurgården en längre tid – men det börjar ordna upp sig. Svackan innan landslagsuppehållet var riktigt blodig men sedan dess har det definitivt sett bättre ut. Förra lördagen höll man undan till 3-2 hemma mot Växjö och tog därmed första trepoängaren på över en månad – där sjönk Djurgårdens axlar några snäpp. Följde sedan upp med 2-0 hemma mot Leksand i torsdags. Det var ingen stor insats av Djurgården men likväl tre sköna poäng – och en nyttig nolla för Svedberg i målet. Har nu truppen i bättre ordning och visst går det att snacka om en Dick Axelsson-effekt, profilen har kommit in och bidragit direkt.

Här blir det upp till bevis för Djurgården då man gästar Örebro, sensationslaget som badat i helt andra typer av rubriker än Djurgården denna höst. I torsdags räckte man dock inte till: som vi trodde var Luleå borta för tufft. Tog ledningen i mittperioden men tappade den snabbt och kunde inte svara. Absolut inget bottennapp av Örebro men att möta Luleå brukar ta på krafterna. Örebro matchade dessutom i tisdags (då Djurgården vilade) och det har alltså varit tätt schema och mycket flängande i veckan – orkar man verkligen topprestera på lördagen? Vi vågar tvivla ganska bestämt på det.

För några veckor sedan hade vi nog landat i en annan slutsats men nu tycker vi att det är klart intressant att kika på skrällen. Djurgården är på uppgång – och Örebro på viss nedgång?! Till 3.05* ger vi Djurgården chansen att spinna vidare!

Mål att vänta i Florens

Fiorentina får inte helt till det. Efter en svag säsongsinledning ryckte man upp sig i slutet av september men nu har formen återigen pekat neråt och man står på två raka förluster i ligaspelet. Näst senast var det totalt kaos i försvarsspelet när man förlorade borta mot Cagliari med 2-5. Senast föll man borta mot Hellas Verona med 0-1 och då var istället offensiven problemet.

Lecce tillhör bottenskiktet i Serie A och ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket. Visst har laget inte helt räckt till men man har faktiskt varit värda någon mer poäng än de 11 som man skrapat ihop. På slutet har man spelat oavgjort i fyra av de fem senaste matcherna och 1-1 hemma mot Juventus för fem matcher sedan var imponerande och likaså moralen senast, då man hämtade upp 0-2 till 2-2 hemma mot Cagliari i en galen match. Framför allt har offensiven varit helt ok men Lecce är samtidigt det lag som släppt in flest mål i Serie A.

Fiorentina får inte tappa poäng i matcher mot lag som Lecce på hemmaplan om säsongen inte ska räknas som ett fiasko. Samtidigt har Lecce visat sig vara en svår nöt att knäcka då man spelar respektlöst mot alla lag.

Det är sällan Lecce går mållöst av planen och samtidigt ska det vassare Fiorentina ha en bra chans att skapa en hel del här. Vi har fastnat för att båda lagen gör mål till oddset 1.71*.

Offensiv duo i underhållande möte

Valencia kommer från en vecka med ett mycket tufft spelschema. Först förlorade man borta mot Betis med 1-2 i ligaspelet efter ett avgörande i matchens sista spark. Efter detta tog man sig på onsdagen an Chelsea i Champions League och spelade där 2-2. Trots två matcher utan seger har Valencia spelat bra och man har även innan det visat fin form. Framför allt har man spelat riktigt bra hemma där anfallsspelet fungerat väl.

Villarreal visar svag form och kommer från två raka 1-3-förluster i ligaspelet. Först borta mot Mallorca och sen hemma mot Celta Vigo senast. Villarreal har varit riktigt svängiga hela säsongen och är ett av de lagen som gjort flest mål i La Liga men samtidigt släppt in allt för många för att ligga bättre till än den mittenplacering man nu besitter.

Valencia borde vara slitna efter en tuff vecka och man dras dessutom med skador. Samtidigt är det svårt att lita på Villarreal efter två svaga defensiva insatser på slutet.

Detta bör absolut bli en öppen match, då det är två lag som har sina absoluta styrkor i offensiven. Vi hoppas på målfest och tycker att över 2.5 mål ska spelas till oddset 1.80*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.