Ljungberg-effekt för Arsenal

City visar klassen

Visst, det kanske bara är en tillfällig lösning – men visst är det kittlande att Arsenal numera tränas av Fredrik Ljungberg! Vi tycker att ”Freddie” kommer in i ett tacksamt läge – sämre kan det ju knappast bli – och räknar med en skarp insats mot ett ihåligt Norwich på söndagen! I Premier League tror vi även hårt på ett mycket imponerande Leicester hemma mot ett betydligt mindre imponerande Everton. I stormötet i Spanien räknar vi med en tight historia medan en klart ”roligare” match är hittad i Serie A.

Ljungberg-effekten!

Detta är ju faktiskt riktigt, riktigt stort: Arsenal tränas numera av Fredrik Ljungberg. Emery fick ju föga oväntat lämna i veckan och då var det naturligt att skicka upp Ljungberg i hierarkin. Visserligen är Ljungberg en ganska uttalat ”tillfällig lösning” men kan han och Arsenal direkt göra positiva resultat kan det bli svårt att hitta skäl att flytta på Ljungberg, vars historik som tidigare stjärnspelare i klubben absolut inte ska underskattas. Arsenals niondeplats är förstås en skuffelse men det kan gå ganska kvickt att klättra i en jämn tabell – och vi kan absolut tycka att Ljungberg kommer in i ett tacksamt läge. Att laget underpresterat är uppenbart och mycket sämre kan det ju i alla fall inte bli…

Arsenals nystart börjar nu borta mot Norwich, bottenlaget som sprattlade till senast: 2-0 borta mot Everton var första segern sedan mitten av september. En rätt bra prestation men ärligt talat tyckte vi att segern handlade mest om ett kallt Everton, snarare än ett hett Norwich. Innan dess har det sett såväl trubbigt som bräckligt ut och även om det än så länge inte är några större avstånd i bottenträsket måste vi erkänna att vi har jättesvårt att se Norwich ha tre lag bakom sig till våren.

Vi tycker att detta är en perfekt premiäruppgift för Ljungberg: bortaplan tar ner pressen några snäpp och ett ihåligt Norwich ska kunna passa finfint för ett säkerligen inspirerat Arsenal. Vi räknar med ”Ljungberg-effekten” och plockar gärna Arsenal med 0-1 i hcp till oddset 2.70*!

Leicester kör vidare

Visst, det kommer för all framtid gå att referera till säsongen 2015/2016 – men frågan är om inte Leicester är bättre än nånsin just nu?! Guldsäsongen hade Leicester poängsnittet 2,13 – denna höst är snittet 2,23 och man har ju dessutom tagit merparten av poängen i grym stil. 2-0 hemma mot Arsenal följdes av samma segersiffror borta mot ett lurigt Brighton senast. Det var sjunde segern på de åtta senaste – enda bakslaget kom borta mot seriesuveränen Liverpool, där Leicester åkte dit på stopptid… Nej, det ser ruskigt bra ut och efter att både Manchester City och Chelsea bränt på lördagen kan Leicester nu stärka andraplatsen på söndagen.

Det har man mycket bra chans att lyckas med när problemlaget Everton gästar. Som så många gånger förr fanns höga förväntningar på Everton på förhand – men som så många gånger förr är laget på väg att svika. 17:e-platsen är en jätteflopp och det har sällan gått att säga att Everton förtjänat mer. I omstarten senast kom höstens allra största missräkning: 0-2 hemma mot Norwich. Det händer på tok för lite kring laget och vi Everton ger intrycket av att vara ett lag i rätt rejäl gungning.

Nej, som dessa lag uppträder för dagen är det inget att snacka om: Leicester måste ses med mycket bra chans! Sund favoritvinnare till 1.64*.

Målsnålt mellan slitna lag i Madrid

Atletico Madrid kommer från en tung vecka där man först tappade ledning borta mot Granada och fick 1-1. Man åkte sedan till Turin och förlorade i Champions League mot Juventus med 0-1. Det blir nu viktigt för Atletico att studsa tillbaka här då viktiga poäng står på spel i toppstriden. Atletico ligger just nu fyra men endast tre poäng bakom serieledande Barcelona.

Barcelona har gjort det bra i stort sett hela säsongen med några få undantag. Man kommer från en stark vecka där man först pliktskyldigt besegrade Leganes på bortaplan med 2-1 i ligaspelet. Man tog sedan emot Borussia Dortmund i en viktig match i Champions League. Där gjorde man processen kort med tyskarna och vann rättvist med 3-1 och säkrade därmed gruppsegern – skönt, Champions League har inte varit helt bekvämt för Barca denna höst.

Vi har en viktig match i toppstriden att vänta. Atletico går vid seger upp på samma poäng som Barcelona samtidigt som Barcelona gör ett litet ryck i toppen om de vinner – men viktigast för båda lagen är trots allt att INTE förlora.

Vi kan förvänta oss två något slitna lag som matchats tufft under senaste veckan och då matcherna mellan lagen brukar vara tuffa och målsnåla ser vi ett värde i underspelet: vi spelar under 2,5 mål till oddset 2.00*.

Mål att vänta i Turin

Juventus vet fortfarande inte hur det känns att förlora i varken ligaspel eller Champions League den här säsongen. Senaste veckan har man tagit två stabila segrar. Först 3-1 borta mot Atalanta i ligaspelet och det följdes sedan upp av 1-0 hemma mot Atletico Madrid i Champions League. Det är fortsatt ett mycket stabilt defensivt Juventus medan såväl Higuain som Dybala visat kanonform när Ronaldo har haft det lite tyngre.

Sassuolo har spelmässigt sett bättre ut än vad poängskörden visar. Man är ofta bra med i matcherna men släpper in för många enkla mål. Så var även fallet senast då man föll hemma mot Lazio med 1-2 efter ett mycket sent avgörande. Sassuolo spelar en attraktiv fotboll, där man gör många mål men det sker på bekostnad av defensiven. Med stora offensiva stjärnan Berardi skadad har istället Caputo levererat och det var också han som gjorde målet mot Lazio.

Juventus kommer visserligen från en tuff vecka med Champions League-spel men truppen är bred och Higuain spelade bara en kvart under veckan. Sassuolo är ett roligt lag att titta på men det blir ofta för naivt. Juventus har varit experter på att stänga matcher men nu möter man ett lag som kommer bjuda upp till dans och vi blir inte förvånade om Sassuolo gör mål här.

Framförallt kommer ju dock Juventus få stora ytor för sin mäktiga offensiv och vi är helt inne på att vi får se mål här: vi spelar över 3 mål till oddset 1.84*. 

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.