Generöst hemmaodds i Premier League

Premier League

Vi skördar vidare i CHL där det har funnits en hel del fina fynd under hösten. Den här gången är det läge att ta ställning för svensklagen! I fotbollen har vi grävt djupt i franska andraligan där vi har bra koll på Le Havre och mot ett svajigt Le Mans är överspelet givet. Betydligt högre nivå i London där Crystal Palace tar emot Bournemouth i Premier League. Där känns nivåskillnaden faktiskt tydlig för dagen – och lägg därtill en tung hemmafördel.

Formsvagt Bompey illa ute

Crystal Palace har haft ett ruskigt svårt spelschema på sistone med idel namnkunniga eller tabellmässigt heta lag. När svårighetsgraden sedan gick ner så bortabesegrades Burnley med 2-0. Det kan följa fler segrar framöver och Palace har helt klart kapacitet att klättra upp på övre halvan om man slipper skador. Apropå tabellhalvor så har Palace hållit nollan mot samtliga tre ”botten 10”-lag som kommit på besök, vilket är fallet nu.

Bournemouths form är ytterst tveksam och man kommer nu från tre raka förluster. Truppläget är inte alls bra då ett koppel spelare står på skadelistan, varav flera får ses som viktiga kuggar. Man har släppt in alldeles för många mål på slutet och bortaspelet oroar. Fyra raka ligaförluster på resande fot inför detta och det är bara fyra lag i hela Premier League som har släppt in förre hemmamål än Crystal Palace.

Här på Selhurst Park föll Bournemouth ifjol med 5-3 och det har ofta varit målrika drabbningar mellan de här lagen. Den här gången tror vi dock framförallt att det är Crystal Palace som skapar och sätter chanserna. Bra chans för Londonlaget och ettan spelas till vassa 2.15* i odds.

Defensiv svaghet utnyttjas

Det har svängt rejält om Le Havre den här säsongen. En kanonstart i ligaspelet följdes upp av en mycket tyngre period med åtta raka ligamatcher utan seger. Men nu har Le Havre åter hittat tillbaka till vinnarspåret och kommer från två raka segrar. Näst senast visade man upp en effektiv offensiv och slog tillbaka Guingamp med 4-0 och detta följdes upp med en vändning borta mot Rodez från tidigt underläge 0-1 till seger 2-1. Framför allt är det lagets skyttekung Tino Kadewere som levererat och det var också han som gjorde båda målen senast men han saknas dock här.

Le Mans kommer från en mycket tung första halva av säsongen med 14 inspelade poäng på 16 matcher. Det är framför allt bortaspelet som spökat där man ståtar med fem förluster på sju försök. Defensiven har varit det stora problemet där man släppt in allt för många enkla mål, 28 stycken, vilket är överlägset flest i ligan. Offensiven har samtidigt varit helt ok och lagets skyttekung de senaste åren Vincent Crehin har fortsatt leverera även i år.

Vi räknar med att Le Havre kommer till matchen fullt av självförtroende efter två raka segrar och det kommer bli full fart framåt. Le Mans defensiv har som sagt inte sett stabil ut och den kommer få svårt att stå emot Le Havre.

Inte heller Le Havres defensiv är att lita på och det finns goda chanser för Le Mans att göra mål. Vi tycker att linan för övermål är allt för låg här och spelar över 2.25 till oddset 1.78* utan att tveka.

Djurgården redo att koppla grepp

Vi har läst Djurgården rätt: under svackan gick med framgång emot – men på sistone har det varit läge att byta sida. I lördags gladde Djurgården som skrälldrag borta mot Örebro och 5-2-segern var ett av lagets starkare resultat denna hittills ganska stökiga säsong. Helt klart är att Djurgården är tillbaka på banan och när det på tisdagen handlar om CHL är prognosen god. Litegrann av vändningen för DIF kom ju just i CHL, då man i förra rundan slog ut Skellefteå. Där bekräftade Djurgården att turneringen tas på allvar och med stigande självförtroende och arbetsro räknar vi med ett bra Djurgården även på tisdagen.

För motståndet står tyska EHC München, som dominerat den tyska hockeyn hårt i ganska många säsonger nu. Brände visserligen guldet förra säsongen men har slagit tillbaka med full kraft denna höst: leder serien med tio poängs marginal. Den senaste tiden har dock formen varit något fallande – och visst ska det också understrykas att den tyska ligan fortfarande har en bra bit upp till SHL-nivå. Nu är München en ovanligt stark tysk representant, inget snack om det – och förra CHL-säsongen spelade man ju final. Fick där ge sig mot Frölunda och även om denna gång blir det svenska motståndet svårrubbat.

Djurgården går förstås för att skapa försprång inför den svåra returen och vi ger DIF bra chans att spinna vidare och nå ytterligare ett positivt resultat. Djurgården kopplar greppet: vi lirar hemmasegern till 2.00*.

Nästa Schweiz-offer för Luleå

Att lita på Luleå har minst sagt varit vinnande under en lång tid nu. I helgen gjorde man 3-1 i Linköping, ganska typiska Luleå-siffror – och att Linköping endast tilläts skjuta 13 (!) skott på mål var väldigt talande. Att Luleå nu toppar SHL är svårt att ”ifrågasätta”. Nu handlar det om CHL mot schweiziskt motstånd vilket ju bådar gott: i förra rundan hade ju Luleå järnkoll på storlaget Bern. Inledde med 3-0 på bortais och sedan var den duellen förstås stängd. Att Luleå tar CHL på allvar är uppenbart och även på tisdagen har vi svårt att se någonting annat än ett stabilt, koncentrerat Luleå.

Lausanne har alltså en rejäl utmaning här. I förra rundan gick man en rysare mot tjeckiska Plzen och kunde till slut avgöra i sudden. Bra gjort men inget snack om att Lausanne nu steppar upp ytterligare i svårighetsgrad nu. I den jämna schweiziska ligan ligger Lausanne femma. Dagsformen är stabil men inte glänsande och man är lite väl beroende av topplinan, ledd av klasskanadicken Jeffrey. Den är vass och svenskbacken Junland är ett annat starkt namn att lyfta fram – men breddmässigt står sig de schweiziska lagen i regel slätt mot SHL-motstånd. Detta Lausanne är inget undantag.

Luleå har ett hemmamöte på sig att avgöra denna duell – men visst går man för ett liknande scenario som i förra rundan. Vi har svårt att se Lausanne vålla Luleå några större problem och när vi får 2.40* fortsätter vi gärna att lira Luleå-maskinen.

Frölunda går på knock

Frölundas historik i Champions Hockey League är mäktig: förra vintern lyfte man ju bucklan för tredje gången på fyra år och nu har man kommit en bra bit på vägen igen. Vändningen mot Färjestad i förra rundan var ju oerhört häftig: låg just faktiskt under med 0-5 i bortamötet men till slut stod man som totalsegrare med 11-8! Den som såg Frölundas laddning i hemmareturen tvivlar knappast på att laget går hårt för ytterligare en CHL-titel. Nu kommer man från SHL-förlust mot nyss nämnda Färjestad men något större formtvivel behöver absolut inte sättas och när man nu inleder kvartsfinalen mot schweiziska Biel på hemmais går man förstås hårt för att direkt stänga detta.

Svårast möjliga uppdrag för Biel, alltså. Tillhör inte de största klubbarna i Schweiz men har tagit positiva kliv ett par säsonger i rad. Ligger nu tvåa i den schweiziska ligan och visst finns klasspelare: SHL-bekanta finnarna Salmela och Rajala samt gamle NHL-keepern Hiller, för att nämna några. En stomme av schweiziska spelare gör det ju ändå lite tunt när ”helheten” ska bedömas – just bredden är den stora fördelen för svensklagen i denna turnering. Biel behövde i förra rundan sudden för att slå ut tyska Augsburger, vilket inte direkt sände några skrämmande signaler.

Vi har sett Frölunda mangla många motståndare i den här turneringen. Respekt åt Biel men det blir faktiskt inte svårare än Frölunda borta i denna turnering. Bra hemmaleverans på gång och vi tar Frölunda med 0-1 i hcp till 2.30*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.