Lill-lördag med heta speltips

odds

Underbart med veckoomgång i Premier League och Tottenham är vårt bästa speltips därifrån, i Mourinhos återkomst till Old Trafford. Även Frankrike matchar tätt och där finns givna speldrag precis som i Hockeyallsvenskan, där vi som vanligt fyndar duktigt. Rolig onsdagskväll – häng med!

Mourinho vinner på Old Trafford

Det är ganska precis ett år sedan José Mourinho fick sparken av Manchester United. På onsdagen återvänder han till Old Trafford med sin nya klubb Tottenham – givetvis riktigt häftigt och vi ger Mourinho goda möjligheter att lösa tre poäng. Manchester United går ju tungt. 3-3 borta mot Sheffield United och 2-2 hemma mot Aston Villa på sistone var kryssresultat som United snudd på fick vara nöjda över och defensiven ser allt annat än bra ut just nu. Jobbig lucka upp till topp-4 men ärligt talat: United är inte tillräckligt bra för att vara med i det racet denna säsong. Solskjaer som för ett år sedan kom in som en frälsare hänger nu själv löst och att han i detta läge ska vinna ”coachkampen” mot Mourinho… Nej, det tvivlar vi på.

Mourinho har ju fått en bra start på sitt nya jobb: 3-2-segrar mot både West Ham och Bournemouth i Premier League samt rätt imponerande vändning från 0-2 till 4-2 hemma mot Olympiakos i Champions League. Visst går det att hävda att det inledande schemat varit tacksamt och det går också att påpeka att sex insläppta på tre matcher inte direkt är klassiska Mourinho-siffror. Vi tycker ändå att det är uppenbart att tränarbytet skjutit in ny energi i Tottenham – och visst var segrarna mot West Ham och Bournemouth tryggare än vad slutresultaten antydde. Spurs är nu uppe som femma i tabellen och till skillnad från United ska man ju ses med klart realistisk chans att blanda sig i topp-4-striden.

Vi måste säga att vi gillar Mourinhos inträde i Tottenham och gissa om han vill vinna på Old Trafford på onsdagen… Ett United i gungning och utan givna ledarfigurer får stora problem mot ett nytänt Tottenham, uppumpat till max av Mourinho. Tottenham spelas till 2.60*!

Formsvagt Amiens skräller ej

Slovaken Luka Elsner är ligans yngsta tränare och han har verkligen en tuff uppgift framför sig då han ska försöka få Amiens på rätt spår. Försvaret läcker som ett såll och med 28 insläppta mål på 15 matcher så är det bara ligajumbon Toulouse som har sämre försvar. Senast så förlorade man med 2-4 på bortaplan mot Montpellier. Det positiva ur svensk synpunkt är att deras nyförvärv från Brommapojkarna Jack Lahne gjorde debut. Och det blev ett mål från hans sida redan i första matchen, och det tog bara fyra minuter från att han hoppade in i 82:e minuten till att bollen låg i mål. De åkte på ett nytt avbräck i matchen då deras Colombianska anfallare Juan Otero blev utvisad och får stå över matchen mot Reims. De två matcherna dessförinnan så föll man med 0-4 och 1-3. Man ligger på en sextonde plats i tabellen med endast en poäng ner till kvalstrecket.

Reims ser väldigt stabila ut med ett bergsäkert försvar. Endast åtta insläppta mål på femton matcher är osannolikt bra och det är bäst i serien. Men då leder de väl serien överlägset eller det finns nån hake? Jo det gör det och det är anfallsspelet. Man har samtidigt bara gjort elva mål och det är näst lägst i serien. Och med så lågt målsnitt så spelar man mycket oavgjorda matcher och då blir man endast ett mittenlag. Senast fick man 1-1 hemma mot Bordeaux och dessförinnan en 1-1 och 0-0 match. Laget är byggt på en stabil grund då man som nykomling förra säsongen ändå lyckades knipa en åttondeplats i ligan. Tyvärr så finns inte ekonomin för att behålla de bästa spelarna så man fick börja om och bygga på nytt igen.

Reims ser alldeles för stabila ut för att förlora mot ett ostabilt Amiens. Krysset lurar alltid runt hörnet när Reims spelar vilket manar oss att ta Reims 0 ”Asian Handicap Fulltid” till oddset 1.91*. Det innebär insatsen tillbaka vid oavgjort – perfekt.

Kors i taket: Björklöven liras

I mitten av september möttes Karlskrona och Björklöven i premiären av Hockeyallsvenskan. Löven vann med klara 5-1 och vi hade lirat – och det har vi ju fortsatt med. Löven har levererat gång på gång, senast enkla 3-0 hemma mot Mora, och när halva serien är spelad har man skapat lucka i toppen. På onsdagen inleds ”andra halvlek” och kan de svenska mästarna från 1987 hålla uppe nivån kommer man bli mycket farliga i jakten på SHL till våren, det är bara att konstatera. Framförallt imponerar ju 38 insläppta mål på 26 omgångar: det är ju ”fotbollssiffror”.

Exempelvis har onsdagens motståndare Karlskrona släppt in 84 mål. Tio av dessa har kommit mot Löven: förutom 1-5 i premiären tog man även stryk med klara siffror uppe i Umeå, 2-5. Fem baklängesmål även i måndags men där slutade det ändå lyckligt: i en minst sagt svängig match besegrade man till slut AIK med 6-5 efter sudden. Fem insläppta mot seriens tydliga jumbo var ju ändå inget styrkebesked och överlag har formen varit fallande den senaste tiden – bådar inte gott när den tydliga serieledaren kommer på besök.

Kalla oss tjatiga men jodå, visst blir Björklöven ett av våra speltips igen. Det har sett ordentligt koncentrerat ut en längre tid och till 1.75* tickar nästa seger in.

Målmaskinen igång igen

Almtuna kommer från en positiv vecka som gav andrum i bottenstriden – men när man på onsdagen får besök av målmaskinen BIK Karlskoga blir det värre. Almtuna slog visserligen till med snygg skräll för en dryg vecka sedan då Modo hemmabesegrades med 2-0 – men den stora frågan efter den matchen var ändå vad Modo sysslade med? Almtuna fick sedan för ovanlighetens skull vinna enkelt mot ett formlöst Kristianstad och löste även en stark poäng borta mot formlaget Vita Hästen. Viktiga poäng men som sagt, på onsdagen kan man räkna med någonting annat.

BIK Karlskoga är ju igång igen. Förlusterna mot Timrå och Björklöven nyligen var kostsamma. Dels givetvis poängmässigt, men dels också för ”tron”: har haft problem i toppmatcherna hela hösten. 6-3 borta mot Karlskrona tog dock tillbaka på BIK Karlskoga på banan – och sedan levererade man i söndags något av ”årets resultat” i hela Hockeyallsvenskan. Det var ny toppmatch vilket alltså inte bådade särskilt gott – men BIK Karlskoga slog alltså till med 7-0 hemma mot Modo! Visst kunde man återigen fråga sig vad Modo sysslade med och det förstås också hävdas att ”allt gick in” för Karlskoga – men 7-0 är ändå 7-0… Laget är nu uppe på 110 gjorda mål på 26 omgångar – ett ruggigt snitt som ger en bra bild av vad detta är för typ av lag.

Mot de ”sämre lagen” har BIK Karlskoga varit smått kliniskt och när man nu med råge fått igång målmaskinen igen blir det enkelt att räkna med leverans mot ett begränsat Almtuna. BIK Karlskoga en stark bortavinnare till 1.76*!

Nyckelseger för SSK

Det har varit en tuff höst för Södertälje SK men i fredags gav man sig själva någonting att spinna vidare på: 5-0 i krisderbyt hemma mot AIK. På onsdagen får man besök av Mora, ytterligare ett av seriens problemlag, och vid ny seger klättrar SSK över strecket. Vi har länge menat att SSK ska kunna få ihop det tillräckligt bra för att åtminstone lämna den värsta bottenstriden bakom sig och spinner man nu vidare på fredagens insats ska det inte dröja särskilt länge innan SSK skaffat sig andrum. Visst var det ett klent AIK man mötte men SSK såg faktiskt ut som ett lag med självförtroende. Nye, välmeriterade keepern Pogge fick hålla nollan (27 räddningar) i sin blott andra match för klubben och visst kan man göra gott för Södertäljes trygghet.

Mora är en annan ”storklubb” som ju normalt sett inte ska behöva oroa sig för bottenstrid i Hockeyallsvenskan – spelade ju rentav i SHL förra säsongen. Kom dock helt snett in i denna säsong och har trots tränarbyte och diverse truppförändringar inte hittat in på vinnarspåret. Viss bättring de senaste veckorna, det kan ändå sägas, men fortfarande ett bräckligt intryck. Matchade så sent som i måndags och fick bränna mycket kraft för att hålla siffrorna nere borta mot Björklöven: keepern Wallin var Moras bäste spelare i 0-3-förlusten.

Rimligtvis fräschare ben hos SSK och vi tycker definitivt att det är hemmalaget som är tydligast ”på gång” av dessa båda lag. Är SSK kvar på nivån från AIK-matchen, ja då vinner man även detta: vi lirar Södertälje till 2.10*.

Saint Etienne gör som man brukar

Saint Etienne slutade fyra i ligan förra säsongen och med spel i denna säsongens Europa League så har laget fått blodad tand. De vill till varje pris spela i Europa även nästa säsong. Senast i ligan så blev det en sur förlust på bortaplan mot Reims då man åkte på 1-2-målet i den 94:e minuten. Man är väldigt svårslagna på hemmaplan men de två senaste matcherna så har de inte haft rätt skärpa i avslutningarna och har fått nöja sig med två 0-0-resultat. En i Europa League mot belgiska Gent samt i ligan mot Montpellier. Man ligger på en nionde plats i ligan men det är väldigt jämnt och man har bara två poäng upp till tredjeplatsen.

Nice tränas av den gamle franske legenden Patrick Vieira. Laget ligger på en tolfte plats i tabellen och är två poäng efter Saint Etienne. Man tillhör ett av de mer målrika lagen i serien och 22 insläppta mål är alldeles för mycket för att kunna hänga med på övre halvan. Det är fjärde sämst i serien. Senast vann man med 3-1 hemma mot Angers efter att dansken Kasper Dolberg punkterat matchen med sitt mål i 90:e minuten. Hemmaspelet har funkat fint och där han man tagit 14 poäng, det är värre med bortaspelet där man endast samlat ihop 6 poäng. Man har förlorat de fyra sista matcherna på bortagräs mot Lyon, Strasbourg, Nantes och Monaco.

Saint Etienne är ett mer komplett lag och måste gå för tre poäng om man ska hänga med topplagen. Man har vunnit hemmamatchen mot Nice de två senaste säsongerna och gör det igen. Hemmaseger spelas till 2.40* i odds.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.