Fredagens speltips glöder

odds

Helgen som kommer blir onekligen fullspäckad såväl sport- som spelmässigt. Faktum är dock att den rivstartar redan på fredagskvällen. Experterna har hittat massor av heta speltips på såväl gräs om is. Välkända lag som Ajax, Inter och Atlético går i elden och oddsen känns ”skeva” i flera fall.

Fredagsmål i La Liga

Villarreal visar ingen rolig form för tillfället och står nu på fem raka matcher utan seger och dessutom har fyra av dem varit förluster. Spelmässigt hänger man bra med i sina matcher, men det är framför allt defensiven som spökar. Senast borta mot Valencia var precis en sådan match. Första halvlek var jämn och avvaktande men sedan exploderade det i andra halvlek och trots att statistiken talade för Villarreal som både hade mer boll och chanser så släppte man in två mål och föll med 1-2. Hemmaspelet för Villarreal har dock varit godkänt i år och man är svårslagna, där endast Celta Vigo lyckats plocka tre poäng den här säsongen.

Atletico Madrid får det heller inte att stämma för tillfället. Två tunga förluster i Champions Leagues senaste omgångar följdes upp med en 0-1-förlust hemma mot Barcelona efter sent avgöra i senaste ligamatchen. Innan förlusten mot Barcelona var man dock obesegrade i tio raka matcher i ligaspelet. Problemet hos Atletico Madrid har varit offensiven där man levererat för få mål och fått med sig för många oavgjorda resultat i matcher där man spelmässigt varit det bättre laget.

Det finns offensivt kunnande i Atletico Madrid även om man inte helt fått till det och här kommer man ges ytor. Villarreal ska dessutom ha mycket bra chans att göra mål på hemmaplan – men läcker som sagt ofta bakåt. Vi tror hårt på att båda lagen att göra mål till mycket fina 1.95* i odds.

Tredje raka för Karlskrona

Karlskrona har haft en bra vecka i Hockeyallsvenskan och går på fredagen för tredje raka segern – vilket dessutom skulle innebära tredje segern mot Mora. I måndags gick Karlskrona en svängig historia borta mot AIK vilket slutade lyckligt: kapten Johansson avgjorde till 6-5 i sudden. I onsdags steppade sedan kanadickkeepern Jaillet upp: 3-0 hemma mot serieledande Björklöven! En riktigt stark seger även om Björklöven inte var riktigt ”påslaget” den kvällen. Seger även på fredagen och Karlskrona börjar sitta riktigt stabilt på rätt sida topp-8-strecket – och man vet som sagt hur Mora ska besegras. 1-0 och 4-2 i säsongens två tidigare möten.

För Mora fortsätter eländet. Bytte nyligen tränare men det går inte att snacka om någon särskilt positiv effekt: förlusten mot Södertälje i onsdags tog ner Mora på fel sida bottenstrecket. Det är onekligen svårt att föreställa sig att detta Mora spelade SHL-hockey förra säsongen. Jobbig vecka med dubbla bortaförluster (var chanslöst mot Björklöven i måndags) och man kommer nu inte direkt hem till Dalarna med självförtroendet på topp.

Inget snack om att Karlskrona visat sig vara ett bättre lag än Mora – och visst är det gästerna som nu har formen och ”pondusen” på sin sida. Till 2.70* är Karlskrona en prisvärd bortavinnare!

Vita Hästen tar nyckelseger

Åttan Tingsryd tar på fredagen emot sexan Vita Hästen och hemmalaget har chans att passera i tabellen – men nej, det tvivlar vi på. Tingsryd kommer visserligen från skön 3-0-seger i Kristianstad men det var ett av seriens kallare gäng som besegrades. Räckte inte till mot Modo och Västerås dessförinnan och statistiken mot topplagen är dyster. Tingsryd har nu en topp-8-plats med god marginal – definitivt bra gjort men vi har svårt att trissa upp förväntningarna ytterligare.

Då håller vi definitivt gästande Vita Hästen som mer intressant: ni som hängt med oss vet att vi varit imponerande av Hästarna en längre tid och att de figurerat i en rad speltips. Säsongsupptakten var ganska sur där utdelningen flera gånger blev sämre än vad Hästen förtjänade men från mitten av november och framåt har det verkligen lossnat. Lite sämre den senaste veckan men samtidigt är det svårt att prata om fallande form efter uddamålsförluster mot formstarka upplagor av Västerås och Timrå. Nej, Hästen är inte i galopp – vi är trygga med att en vass fredagsprestation väntar.

Tabellen vittnar om jämna lag men vi har inga problem att hålla Vita Hästen som starkare, ”knappt men klart”. Till 2.55* spelar vi gärna med bortalaget.

Ingen Ajax-kross denna gång

Hemmamatch för Ajax på fredagen och det brukar ju innebära enkelriktat värre och klara segersiffror. Denna höst har Ajax vunnit sju av sju hemmamatcher och gjort 28 mål – prick fyra mål per hemmamatch, alltså. Laget ser minst lika starkt ut som förra säsongen, trots försäljningarna av de Ligt och de Jong, och det är bara att låta sig imponeras. På fredagen räknar vi dock med ett aningen mer återhållsamt Ajax: redan på tisdag kommer ju nämligen mycket av säsongens öde att avgöras. Trots ett långa stunder imponerande Champions League-gruppspel har Ajax INTE avancemanget säkrat inför avslutningen hemma mot Valencia och visst finns den matchen i bakhuvudet redan på fredagen.

Dessutom är det formstarkt motstånd som kommer på besök: Willem II gör det strålande och är uppe som fyra i tabellen, blott två poäng bakom bjässen PSV på tredjeplatsen. För en tid sedan besegrades just PSV, en rejäl ”boost”, och förra helgen krossades Sparta Rotterdam med 4-0. På fredagen stegras svårighetsgraden till max men vi måste säga att Willem kommer hit vid rätt tillfälle. Inte mycket att förlora och vi ger Willem bra chans att åtminstone ”måla”.

Nej, knappast någon av säsongens större Ajax-segrar att vänta – lär förstås göra vad som krävs för att vinna matchen men knappast så väldigt mycket mer än så. Bra chans för Willem II att hålla siffrorna nere och vi gillar Willem II med +2,5 i Asian Handicap till 2.00* rejält!

Frankfurt vinner ”krismötet”

Ett Frankfurt med tre raka förluster tar på fredagen emot ett Hertha Berlin som torskat fem raka – den dramatiskt lagde kan definitivt prata om ett ”krismöte”. Gällande Frankfurt tycker vi dock inte att det är så farligt. Laget har även denna säsong lagt en hel del krut på Europa League och där se avancemanget nu ut att lösa sig, efter en del strul. Kämpigare läge i Bundesliga efter tre raka förluster men det kan gå snabbt att klättra i en jämn tabell och kapacitet finns. Senast tog man ledningen borta mot Mainz men ett rött kort förstörde mycket av den dagen. Här hemma har det mestadels sett bra ut och på fredagen räknar vi med att Frankfurt går hårt för trepoängaren.

Gällande Hertha Berlin är krisstämpeln mer befogad. Fem raka förluster som sagt – och några riktigt jobbiga matcher. Näst senast blev det smått förnedrande 0-4 i baken i bottenmötet mot Augsburg. Det följdes av 1-2 hemma mot Dortmund, vilket ju låter som en mer hedersam förlust. Man ska dock veta att Hertha Berlin fick spela hela andra halvlek med en man mer, utan att lyckas kvittera (även om det var nära till slut). Bortaspelet har varit bräckligt mest hela hösten och visst kan Hertha bli kvar i bottenstriden.

Inget snack om att Frankfurt är laget som tydligast står på tur för trendbrott – tung hemmainsats att vänta och vi håller Frankfurt till 1.80* som ett sunt favoritspel.

Offensivlust i Milano

Inter har fått en kanonstart på årets säsong. Man leder ligan en poäng för Juventus och dessa båda har gjort ett litet ryck i toppen. Efter 14 omgångar ståtar Inter med tolv segrar och enda förlusten hittills kom hemma mot just Juventus. Formen är på topp med fem raka segrar och även om det inte varit tal om överkörningar så har det sett stabilt ut. Senast fick man dock slita för poängen då man tog en inte helt övertygande seger med 2-1 hemma mot bottenlaget SPAL och frågan är om en liten formsvacka är på gång för Inter efter en mycket stark period?

Roma kommer också från en helt ok inledning av ligaspelet. Man ligger just nu på femte plats och har gett sig själva slagläge även om man slarvat bort en del viktiga poäng under säsongen. Viktig match väntar här för att inte helt tappa känningen med Inter och Juventus i toppen. Formmässigt kommer Roma från två raka segrar i ligaspelet där man senast visade upp en klinisk effektivitet borta mot Hellas Verona och vann med 3-1 trots en jämn match.

Vi har en viktig match i toppstriden att vänta och det har alla förutsättningar för att bli en underhållande match. Romelu Lukaku och Lautaro Martinez levererar extremt bra offensivt för Inter samtidigt som defensiven inte varit helt perfekt och med en spelare som Edin Dzeko i bortalaget får man inte bjuda på någonting.

Vi är helt inne på att det här blir en öppen historia och att vi kommer få se gott om mål. Med Asian-alternativet över 3 mål får vi insatsen tillbaka vid exakt tre nätkänningar. Finfin vinst med fler än så och det är en given lösning till oddset 2,02*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.