Toppfotboll och guldodds

odds

Wow, vilken lördag det här blir! Det spelas en rad heta matcher i såväl ishockeyn som fotbollen. Vi har fastnat för lag som Barcelona och Juventus men lyfter även fram spel i Manchesterderbyt och i Bundesliga där roliga Leipzig och Dortmund är i farten. Det finns massor att klicka och jobba in under lördagen – kanske du hittar egna fynd bland all toppfotboll? Lycka till!

Barcelona överlägset

Barcelona inledde säsongen på ett sätt vi inte är helt vana att se dem. Bortaspelet svagt och man vann faktiskt inte någon av sina tre första bortamatcher i ligaspelet. Men man har verkligen steppat upp och har åtta segrar på sina nio senaste ligamatcher. Dessutom har hemmaspelet varit prickfritt där man ståtar med sex segrar på lika många försök. Det är precis som tidigare Messi som levererar för Barcelona offensivt och det var också han som avgjorde senaste matchen borta mot Atletico Madrid med matchens enda mål. Barcelona spelar visserligen Champions League till veckan men är där redan klara gruppsegrare så vi räknar med fullt fokus här.

Mallorca har det tufft i ligan. Man har visserligen sprattlat till några gånger under säsongen men det har framför allt varit på hemmaplan. Mest anmärkningsvärt var när man hemmaslog Real Madrid med 1–0 i mitten av oktober. Men sedan har det gått sämre och framför allt har bortaspelet varit riktigt uselt. Sex bortamatcher har renderat i lika många förluster.

Vi har seriens bästa hemmalag mot seriens sämsta bortalag. Lägg där till att Mallorca har haft det extremt tufft mot Barcelona historiskt och vi är helt inne på att det rinner iväg här. Barcelona -2,25, asiatiskt handicap, till oddset 1,80* känns riktigt bra.

Målfest i Dortmund

Det är svårt att bli klok på Dortmund då de aldrig lyckas hitta den rätta stabiliteten. För tre matcher sedan så åkte man till bortamatch mot Bayern München. Denna gången så skulle man ej vika ner sig som man så ofta gör på Allianz Arena. Det blev 4-0 till Bayern München och det var total utskåpning. Sen skulle man revanschera sig i hemmamatchen mot jumbolaget Paderborn. Det blev 3-3 efter att man varit 0-3 efter i halvlek. Marco Reus räddade en del av lagets ära genom att kvittera i 92:a minuten. Senast så hittade man tillbaka in på vinnarspåret när man bortabesegrade Hertha Berlin med 2-1. Men slutsiffrorna talar inte om hela sanningen då de hade stora försvarsproblem och Hertha vann skottstatistiken med 13-6 och var det bättre laget. Dortmund gör alltid mål hemma och man har gjort 2 mål eller mer i 22 av sina senaste 23 hemmamatcher.

Düsseldorf är som vanligt tippade att få jobba rejält för att hänga kvar i serien. Man ligger nuvarande på en femtondeplats precis ovanför de förhatliga tre sistaplatserna som kan leda till nedflyttning. Efter en jobbig september och början på oktober så har det sen sett lite bättre ut med åtta poäng på de sex senaste matcherna. Poäng i de två senaste bortamatcherna med ett 1-1-resultat mot Hoffenheim och 3-3 mot Schalke. Däremellan en 0-4 förlust på hemmaplan mot giganten Bayern München. Anfallaren Hennings har toppform och har gjort 8 av lagets 9 senaste mål. Man åkte på en skada på vänsterbacken senast och en mittback är avstängd så det blir en verklig utmaning defensivt. Düsseldorf har gjort mål i 6 av lagets 7 bortamatcher så man kan mycket väl göra mål mot Dortmunds skakiga defensiv.

Här kan mycket väl Dortmund släppa in mål. Samtidigt så bör de göra flera själv. Vi gillar specialspelet ”Dortmund vinner och över 2.5 mål” till 1.60* i odds.

Leipzig vinner men båda målar

Leipzig har kanonform och man bara öser in mål. Den 30:e oktober så mötte man Wolfsburg på bortaplan i cupen och vann med 6-1. Det var den berömda ketchup-effekten. Efter att ha haft lite svårt att göra mål så lossnade allt och man följde upp det genom att besegra Mainz i ligan med 8-0. Sen har offensiven bara flutit på och man har 15-7 i målskillnad på de efterföljande 6 matcherna. Senast vann man på bortaplan mot jumbolaget Paderborn med 3-2. Man staratade i högsta växel och efter 23 minuter så var man i en 3-0 ledning. Och är det nåt man ska klaga på så är det att försvarsspelet inte håller samma klass som anfallsspelet. Man ligger tvåa i serien endast en poäng efter ledande Borussia Mönchengladbach.

Hoffenheim besegrade självaste Bayern München på bortaplan med 2-1 den 5:e oktober. Det var den första vinsten av vad som skulle bli en räcka på fem raka segrar. Sen var det dags för hemmamatch mot bottenlaget Mainz. Det bullades upp för en jättefest när det skulle sättas nytt klubbrekord med sex raka segrar, något som aldrig uppnåts och motståndet var av den beskedligare karaktären. Matchen slutade 1-1 och besvikelsen var stor. Det efterföljdes av ett nytt 1-1 resultat på hemmaplan mot ett annat bottenlag, denna gång Düsseldorf. Nu har laget tappat momentum och vi har svårt att se Hoffenheim ta poäng på bortaplan mot formstarka Leipzig. Laget ligger på en åttondeplats i tabellen.

Leipzig vinner detta men de är sårbara bakåt och Hoffenheim är ett bra lag. Då är det perfekta spelet Leipzig ”Matchvinnare och Båda lagen att göra mål” till 2.40* i odds.

Crystal Palace förlorar ej

Watford ligger sist i Premier League och har endast tagit åtta poäng på 14 matcher. När nu även laget i helgen åkte på sin tredje raka förlust borta mot Leicester med 2-0. Då blev det helt enkelt för mycket för styrelsen. De sparkade huvudtränaren Quique Sanchez Flores efter att han fått mindre än tre månader på sin post. Han var ersättare till Javi Gracia som även han fick sparken. Det är framförallt poängen på hemmaplan som har uteblivit. Endast tre poäng tagna med den förfärliga raden 0-3-4 och 4-13 i målskillnad. Man gör klart minst mål i ligan och med sina 9 gjorda mål så har man bara gjort lite mer än drygt hälften så många som det näst sämsta lag som står på 16 gjorda mål. Lagets U23-tränare Hayden Mullins tar tillfälligt över laget tills man kan hitta nån mer permanent lösning.

Crystal Palace ligger på en sjundeplats i tabellen. Tränas av 72-årige legenden Roy Hodgson och han gör ett alldeles ypperligt jobb. Några planer på att trappa ner har han ej. Laget har två raka vinster. Senast 1-0 hemma mot Bournemouth och dessförinnan en 2-0-seger på bortaplan mot Burnley. Palace är ett väldigt stabilt lag och man har fin statistik när man möter lag från den nedre halvan av tabellen. Här ser vi ingen anledning till att ett krisdrabbat Watford ska vara så klara favoriter i ett Londonderby.

Att få pengarna tillbaka vid ett oavgjort resultat känns riktigt bra. Vi spelar Crystal Palace ”Oavgjort inget vad” till oddset 2.20*.

Juventus steppar upp

Efter en lite tyngre start på säsongen där Lazio framför allt hade problem med bortaspelet har det lossnat rejält. Man är obesegrade i nio raka ligamatcher och har sex raka segrar. Offensiven har varit imponerande och den stora anledningen är Ciro Immobile. Skyttekungen i Serie A har gjort mål i nio raka ligamatcher och gjort totalt 17 mål hittills i årets seriespel. I senaste matchen hemma mot Udinese gjorde Immobile två mål i första halvlek och Lazio kunde ta en stabil 3–0-seger.

Juventus vet fortfarande inte hur det känns att förlora i år. Senast var man dock illa ute då man hamnade i underläge med 1-2 hemma mot Sassuolo men kunde reda upp det och fick till sist med sig en poäng via 2-2. Poängen Juventus tappat i år via oavgjorda matcher har ofta varit mot lag från nedre halvan. När man mött förväntade topplag har man istället spelat mycket stabilt och vunnit. Det verkar krävas en rejäl utmaning för Juventus för att de ska steppa upp och så blir garanterat fallet här.

Vilken match vi har att se fram emot på lördagskvällen. Trean mot tvåan i Serie A och två lag som visar kanonform. Vi håller Juventus som det bättre laget och man vann båda matcherna mot Lazio förra säsongen. Båda lagen ska ut i Europaspel under veckan, men Juventus som redan vunnit sin grupp behöver inte lägga något fokus där.

Vi förväntar oss toppfotboll här även ifrån hemmalaget men att gästerna har blott 1 förlust på de 28 senaste mötena skojar man inte bort. Troligt med en tillställning där det väger över till gästernas fördel i slutändan. Juventus spelas med ”Asian fulltid 0” vilket ger insatsen tillbaka vid oavgjort. Fint alternativ till oddset 1.81*!

Mål i Manchester

Manchester City besegrade Burnley senast med 4-1 på bortaplan. Och det var egentligen inget snack om var poängen skulle hamna. ”Entaktaren” Burnley är ett lag som sällan skapar problem för City då de har ett spel som passar City väldigt väl. Annars har det inte gått som på räls för Guardiolas mannar. Matchen innan tappade man poäng genom att endast få 2-2 på bortaplan mot Newcastle. Man ligger på en tredjeplats i tabellen och är hela elva poäng efter serieledande Liverpool. Och det är närmast katastrof för ett lag av Citys kaliber. Man har åkt på flera försvarsskador under säsongen och det är just försvarsspelet som har kärvat. Vilket 17 insläppta mål på 15 matcher talar om. Förra säsongen så släppte man in 23 mål på 38 matcher. Fortsätter man i samma takt så lär man släppa in 43 mål denna säsong – alltså nästan det dubbla. Framåt så flyter det på och man har gjort mål i 22/23 tävlingsmatcher den här säsongen.

Manchester United förlorade båda Manchesterderbyna förra säsongen. Men det är nog ändå med viss optimism som laget ser fram emot denna match. Man besegrade Tottenham senast med 2-1 och anfallsspelet var stundtals bland det bästa som vi sett från laget denna säsongen. Anfallaren Marcus Rashford var briljant och gjorde lagets båda mål. 1-0-målet kom redan efter sex minuters spel på ett långskott som på hans patenterade sätt får bollen att ”vobbla” fram i luften. Hans andra mål kom i början av andra halvlek på en straffspark. Laget har svårt att hitta riktig kontinuitet men högsta nivån är rejält hög. Och ska man vinna denna match så måste man våga anfalla då det inte går att backa hem en hel match mot Citys bolltrollare. Man ligger i nuläget på en sjätteplats i serien men det är poängmässigt långt upp till topplagen.

Vi spelar att ”Båda lagen gör mål” till 1.83* i odds. City gör i princip alltid mål och United har definitivt de offensiva kvaliteter som krävs för att såra City.

Stabilt för Frölunda

Det höll på att bli rejält frustrerat hos Frölunda i torsdags. Kom ju från förlust borta mot Färjestad och en kämpig CHL-duell mot Biel, där man trots 52-16 i skott torskade med 2-3. När man sedan hamnade i 0-1-underläge hemma mot Djurgården kändes det lite stressat och grinigt – men i slutperioden hittade man ändå vändningen till 2-1, efter att poängmaskin Lasch avgjort. Bra prestation mot ett rätt starkt Djurgården och vi har inga planer på att ifrågasätta Frölunda-formen, den finns fortfarande där.

Då är vi lite mer tveksamma till HV-statusen. Laget har gjort det jättebra en längre tid men de senaste veckorna har varit mer beskedliga. Har fått kämpa hårt för ett par segrar och torskat mot Örebro och framförallt mot Luleå i torsdags. Visst är dagens Luleå ruskigt svårt att rubba men HV var tidigt slaget och föll till slut med 0-4, inga roliga siffror på hemmaisen. Att nu direkt åka vidare till Scandinavium låter onekligen besvärligt.

Frölunda går för sjunde raka trepoängaren på hemmais och vi blir klart förvånade om sviten spricker. Bra hemmavinnare till 1.76*!

Nytänt Leksand utmanar i norr

Vi har sagt det förr och säger det igen: när Leksand har motvind är det i regel ruskigt jobbigt – men när Leksand har medvind brukar man kunna hitta riktigt fina perioder. Nu är det uppenbart uppåt igen. Vände och vann mot Rögle förra lördagen och fick därmed stopp på raset – och ”av bara farten” vann man sedan bottenmötet hemma mot Oskarshamn i torsdags, klara 4-1 till slut. Vi hade lirat med Leksand där och visst var det tre jätteviktiga poäng för att hålla kontakten med Linköping och övriga lag som finns inom räckhåll. På lördagen ska Leksand upp till Skellefteå och visst stiger svårighetsgraden – men återigen: ett Leksand i medgång respekteras.

Dessutom är vi skeptiska till dagens Skellefteå. Kommer närmast från förlust i Linköping och bortaspelet är smått alarmerande. Förlusten skrevs till 3-5 och visst släpper Skellefteå in för många mål för dagen, småtungt för Armalis i kassen sedan comebacken. Lite bättre här hemma men förra helgens seger mot Malmö var måttligt imponerande och det börjar bli länge sedan Skellefteå verkligen imponerande. Fortfarande tycker vi att Skellefteå är lite väl beroende av firma Lindström/Möller och vi saknar en del ”ledarskap” i laget.

Vi gillar läget för ett nytänt Leksand att utmana ett bräckligt Skellefteå fullt ut på lördagen. Vi testar gärna Leksand inklusive övertid/straffar till oddset 3.05* – kul skrällspel!

*Oddsen är semifasta och kan ändras

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.