Åttonde raka för Leicester

Premier League

Att lita på Leicester har minst sagt varit en vinnande affär – på söndagen gästar man ett bräckligt Aston Villa och vi räknar kallt med åttonde raka för Leicester! I Premier League litar vi även på att Sheffield United studsar tillbaka efter veckans frustrerande förlust. Storfotbollen ger även andra fina spel, exempelvis Milan som börjar se förbättrat ut och som brukar trivas fint mot Bologna. På hockeyfronten är det lugnare på söndagen – men målmaskinen Karlskoga trummar på och vinner enkelt.

Sheffield United studsar tillbaka

Nykomlingsmöte mellan Norwich och Sheffield United på söndagen, två lag som givit helt olika intryck under hösten. Norwich började säsongen frejdigt men det visade sig ganska snabbt att laget är för bräckligt och att det kanske var lite naivt. På sistone har det blivit något tryggare men förlusten mot Southampton i veckan var kostsam och det känns tämligen riskfritt att slå fast att Norwich kommer bli kvar i den absoluta bottenstriden. 32 insläppta mål är inte kul.

Det ska jämföras med Sheffield United, som bara släppt in 15. Laget har ju tack vare stenhårt jobb, stark organisation och ett par överraskande individuella genombrott gjort en kanonsäsong hittills. Det ska sägas att tabellen är väldigt jämn och att avståndet till bottenstriden inte är så stort som det kanske ser ut – men fortsätter Sheffield United på detta vis, ja då ska man verkligen inte behöva oroa sig för kontraktet. Nu kommer man dock från ett bakslag: 0-2 hemma mot Newcastle i en frustrerande tillställning.

Det tar vi som en garanti för ett heltänt Sheffield på söndagen och då har man mycket bra chans att trycka ner ett betydligt tunnare Norwich. Sheffield United studsar tillbaka och maler till sig tre sköna poäng – bra bortavinnare till 2.40*.

Åttonde raka för Leicester!

Ja, superlativen börjar ta slut gällande Leicester City. Det är ju nästan synd att Liverpool går så ruskigt starkt – Leicester har ju en tabellrad som ”egentligen” borde innebära en bra position i guldstriden. Nåja, att man ska kunna upprepa bragden från säsongen 15/16 är det förstås ändå ingen som begär – nuvarande andraplats är på sätt och vis minst lika imponerande, sett till konkurrens och förhandstips. I veckan fick man slita en del hemma mot Watford innan utdelningen kom men det kändes aldrig riktigt oroligt. 2-0 till slut och därmed sjunde raka segern! Vardy målade igen och har ryckt i toppen av skytteligan.

På söndagen är det Aston Villa borta som gäller och vi måste återigen gilla Leicesters segerchans. Aston Villa fick springa mycket borta mot Chelsea till veckan. Var faktiskt nära att stjäla en poäng i slutet men

att Villa torskade matchen (1-2) var svårt att klaga på. Det har blivit rätt många ”hedersamma förluster” för Villa den senaste tiden – det finns absolut saker att gilla med Villa men vi kan tycka att det saknas såväl en stark försvarscgef som en pålitlig matchvinnare.

Visst är det enkelt att återigen lita på Leicester, ett lag som alltid går för segern och som med vinthunden Vardy längst fram kommer att jaga trepoängaren in på stopptid, om så krävs. Aston Villa kan inte freda sig och visst blir det åttonde raka för Leicester: bortasegern liras till 1.80*.

Karlskoga öser vidare

BIK Karlskoga är på väg mot en offensiv rekordsäsong i Hockeyallsvenskan: det är ju målfest nästan hela tiden och på 27 omgångar har laget skickat in 115 mål. Håller laget detta snitt kommer man att landa på 221 mål – förra säsongen gjorde laget 146 mål, vilket säger en hel del om höstens mäktiga produktion. Sensationella 7-0 mot Modo följdes av trygga 5-3 borta mot Almtuna och i de ”enkla” uppgifterna har Karlskoga varit snudd på prickfritt. Karlskoga är en seriös utmanare till norrlänningarna i toppen och på söndagen säger budgeten tre nya poäng, när Kristianstad gästar.

Nykomlingen har det ju tufft nu. 0-3 hemma mot Tingsryd i veckan var åttonde förlusten på de nio senaste och i rak motsats till Karlskoga är det måltorka: bara två gjorda mål på de tre senaste matcherna. Kristianstad saknar spelartyperna som verkligen ”gör skillnad” i offensiv zon. Bottenstriden är nu farligt nära och frågan är om Kristianstad kan få stopp på raset?

Knappast på söndagen, i alla fall. Vi räknar kallt med att BIK Karlskoga dunkar vidare och då återigen får bra utdelning. Karlskoga -1,5 till 1.86* är ett stadigt lir.

Full fart framåt

Real Betis har verkligen hittat formen på slutet. Två raka segrar och endast en förlust på de senaste fem matcherna. Men det var också behövligt efter en svag start på säsongen. Poängen i de senaste omgångarna har gjort att Real Betis klättrat mot säkrare mark i mitten av tabellen. Hemmaspelet har varit riktigt stabilt hela säsongen och framför allt har offensiven fungerat fint här hemma.

Athletic Bilbao smyger med i toppen men säsongen har varit som en berg-och-dalbana hittills. Man inledde med sju raka matcher utan förlust för att sedan gå in i en period med tre förluster på fyra matcher. Nu har dock spelet återfunnits och man har fem raka matcher utan förlust, varav fyra segrar.

När Real Betis spelar på hemmaplan så är det alltid full fart framåt. I samtliga hemmamatcher den här säsongen så har man både gjort och släppt in minst ett mål. Athletic Bilbao är inget lag som huvudlöst går på offensiven men samtidigt har man levererat bra offensivt nu när formen åter infunnit sig.

Bra chans till minst tre mål i matchen och oddset 2.17* på över 2,5 mål gillas skarpt.

Offensiven prioriteras

Det fortsätter verkligen svänga om Sassuolo den här säsongen. Oavsett motstånd så går man in med en offensiv inställning och det leder till mål både framåt och bakåt. I senaste ligamatchen spelade man mycket respektlöst borta mot Juventus och vände ett 0-1-underläge till ledning 2-1 innan Juventus till sist kunde fastställa slutresultatet till 2-2. Det här spelsättet har varit både Sassuolos styrka och svaghet. Man pressar i stort sett vilket motstånd som helst i ligan men blir aningen naiva bakåt och släpper in för mycket mål vilket gör att poängen ibland uteblir.

Finns det något lag som kan mäta sig med Sassuolo vad gäller att gå på offensiven i årets Serie A så är det Cagliari. I senaste ligamatchen blev det än mer extremt än vad det brukar vara när Cagliari vände 0-2 och 1-3 till 4-3 hemma mot Sampdoria efter att ha gjort tre mål sista kvarten. Cagliari saknar fortsatt förstemålvakten Robin Olsen som är avstängd och ersättaren mot Sampdoria, Rafael, såg tveksam ut i flera ingripanden.

Vi har alltså två lag som har prioriterat offensiven framför defensiven och ofta varit inblandade i rejäla målfester. Att Cagliari dessutom saknar under hösten storspelande målvakten Robin Olsen skadar förstås inte heller när vi går på ”måljakt” på söndagen!

Över 2,75 mål till oddset 1,87* är det som gäller (dvs vi får halv vinst vid exakt tre mål och full vinst vid fyra mål eller mer) – en riktigt vass lösning!

Milan på rätt väg

Hösten har varit tuff för Milan – men det är ju inte direkt någonting nytt… Att laget halkat efter och inte längre ska räknas som något ”givet topplag” har ju varit uppenbart i många säsonger nu och det gäller nog att både klubbledning, fans och spelare ”accepterar” det. Nåja, sedan tränarbytet har Milan ändå tagit hyggligt positiva kliv och nu radat upp ett antal vettiga prestationer. Senast gav det också segerjubel: avgjorde sent men rättvist borta mot Parma. Där köpte sig Milan en del nyttig arbetsro – och att Zlatan verkar vara på väg in kan nog också kittla en del. Milan har massor att bevisa men nu sätter vi ändå ”smygpositiv” prognos.

På söndagen gästar man Bologna, som skrällde snyggt förra helgen: 2-1 borta mot Napoli. Riktigt vasst, inget snack om saken – samtidigt bör det ju betonas att Napoli varit något av en krisklubb den senaste tiden. Ändå välförtjänt för Bologna, som långa stunder spelat fin fotboll denna höst men som inte riktigt fått resultaten med sig. En del otur – men inte bara det. Laget saknar en pålitlig målskytt och det har man fått lida för.

Mot Milan brukar Bologna ha det ruskigt tufft och när det nu är ett Milan med hygglig trend som gästar, ja då spekulerar vi i nya problem för Bologna. Milan löste alltså Parma borta med 1-0 senast – något liknande ser troligt ut på söndagen. Milan spelas till 2.40*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.