AIK vinner ödesmatchen

Årets sista SHL-omgång

Vi får gratulera er som ryggade söndagens skörd: sex rekar av sex hittade hem. Nu spinner vi vidare med en trevlig måndag där bland annat Hockeyallsvenskans bottenstrid synas. AIK visar äntligen lite bättring och ikväll räknar vi med att AIK vinner ödesmatchen hemma mot Almtuna. Sedan ”måste” vi gå emot Södertälje som har ett mardrömsschema: gör tredje bortamatchen på fyra dagar och får svårt att orka med Västervik. På fotbollsfronten räknar vi med ”tredje gången gillt” för Fredrik Ljungberg: hans älskade Arsenal liras i derbyt mot West Ham.

Tredje gången gillt för ”Freddie”

Nej, det går inte direkt att påstå att Fredrik Ljungberg fått någon flygande start på jobbet som Arsenal-tränare… 2-2 borta mot Norwich följdes av 1-2 hemma mot Brighton, en förlust som faktiskt var svår att ifrågasätta. Defensiven fortsätter att svaja och framåt har inte heller Ljungberg direkt lyckats ”maximera” den kapacitet som ju bevisligen finns. Arsenal är nu nere på undre halvan och vill Ljungberg behålla jobbet fram till jul måste det omgående börjas vinna matcher.

London-derby borta mot West Ham på måndagen, en uppgift vi tycker ser bra ut för Arsenal. Bortsett från den överraskande skrällen mot Chelsea har West Ham varit ett problemlag och coach  Pellegrini har knappast heller sovit kanon de senaste månaderna: bara en seger på de nio senaste. Chelsea-skrällen följdes av förlust mot Wolverhampton i en match där West Ham inte var riktigt nära.

Vi vill ge Arsenal en ny chans här och räknar med tredje gången gillt för ”Freddie” – detta West Ham ska lösas och vi går på Arsenal-tvåan till 2.05*.

AIK vinner ödesmatchen

Sällan har ett lag krisat hårdare än vad AIK gjort i Hockeyallsvenskan denna höst. Visst drogs budgeten och därmed förväntningarna ner inför säsongen men att det skulle gå så här illa kunde ju ingen ändå tro: efter drygt halva serien är AIK avhängd jumbo. Det är elva poäng upp till Almtuna ovanför strecket – ikväll tar man emot just Almtuna och visst är detta en riktig ödesmatch. Nu kommer AIK faktiskt från två lite bättre insatser: mot såväl Karlskrona som Västerås fick AIK med sig en pinne. Framförallt har AIK visat hygglig karaktär och i exempelvis Henrion och Porsberger har AIK spelare som ska kunna steppa upp.

Att Almtuna bottenstrider är mer väntat: laget åkte ju faktiskt ur denna serie i våras men fick en ny chans då Pantern skickades ur via ”skrivbordet”. Mot den bakgrunden har Almtuna stretat på bra men att man nu ändå på allvar dragits in i bottenstriden är föga oväntat. Senast straffades man av BIK Karlskoga och nu tycker vi att man möter AIK vid ett farligt läge.

Lite bättring av AIK som sagt och ikväll känns det som ”nu eller aldrig” – vi räknar med att AIK vinner ödesmatchen och får brista ut i minst sagt efterlängtat jubel. AIK spelas till 2.45*!

Perugia klassen bättre

Perugia inledde säsongen mycket starkt i Serie B och var obesegrade i fem raka matcher i inledningen. Efter det har dock framför allt bortaspelet varit sämre och man har tappat mark till suveräna Benevento i toppen. Hemmaspelet har dock fortsatt varit riktigt starkt och enda förlusten på hemmaplan kom näst senast mot serietvåan Cittadella. Perugia har framför allt haft det tufft i matcherna mot topplagen men man kommer nu från två stabila matcher. Först 3-1 hemma i ligan mot Pescara och det följdes upp med en riktig skalp i cupen där man bortabesegrade Sassuolo från Serie A.

Cosenza har förvisso visat sig vara svårslagna i årets Serie B men man har också otroligt svårt att vinna matcher. Endast två segrar såhär långt har gjort att man ligger i botten av tabellen. För fyra omgångar sedan slog man Cremonese på hemmaplan men man har sedan tre raka matcher utan seger. Senast spelade man 1–1 hemma mot Spezia i en match som man borde ha avgjort på slutet då man spelade med en man mer.

Vi håller Perugia huvudet högre än Cosenza den här säsongen. Formen är stigande och på hemmaplan tycker vi att man ska vara större favorit än oddsen säger så vi spelar Perugia till 2,05*.

Blytungt schema för SSK

Det är ”NHL-schema” för Södertälje SK i Hockeyallsvenskan just nu. I fredags var laget uppe i tuffa Timrå. Där fick man en drömstart men tappade snabbt sin tidiga 2-0-ledning och torskade till slut med 3-6. Sedan var det Karlskrona borta igår. Där klev SSK fram till 3-0 men utvisningar kostade och man tappade till 3-3. SSK avgjorde i alla fall i sudden via hete Bengtsson. Nu är det match ikväll igen, vilket alltså innebär tredje bortamatchen på fyra dagar – ett smått unikt schema i svensk hockey och visst ställer det höga krav på SSK, både fysiskt och mentalt.

Kvällens match är dessutom viktig: gästar ett Västervik som precis som SSK kämpar för att hålla sig undan bottenstrecket. Västervik spelade i lördags och gick då en svängig historia hemma mot Västerås. 0-0 i första perioden följdes av 3-3 i mittperioden, innan Västervik till slut vek sig till förlust med 4-6. Surt men ändå en hyggligt pigg insats långa stunder. Innan dess vann Västervik superläckert borta mot Modo (4-1) och en hög toppnivå finns, inget snack om den saken.

Tabellen vittnar om två väldigt jämna lag – men vi kan inte blunda för schemat här. Ett småtrögt SSK vore klart ”mänskligt” och vi räknar med att SSK straffas för det programmet. Västervik spelas till 2.10*!

Mål att vänta i Serie C

Sambenedettese parkerar i mitten av tabellen och kommer från en höstsäsong som är ganska typisk för ett mittenlag. Riktigt bra insatser, framför allt på hemmaplan, har varvats med rejäla bottennapp. Näst senast gjorde man en kanoninsats hemma mot FeralpiSalo och vann med 2-0 men senast svarade man istället för en svag insats då man endast fick 1-1 borta mot bottenlaget Imolese.

Gubbio har inte helt fått till det i år. Man är på allvar inblandade i bottenstriden efter endast två segrar på 17 försök under säsongen. Gubbios stora problem har varit oförmågan att vinna matcher. Man har spelmässigt hängt med bra men nio oavgjorda matcher hittills i år har gett för lite poäng. Näst senast var det öppna spjäll åt båda håll när man spelade 3-3 borta mot Ravenna. Senast spelade man 0-0 hemma mot topplaget Calcio Padova.

Vi har två lag som behöver ta tre poäng. Sambenedettese ligger precis ovanför strecket för uppflyttningskval och Gubbio behöver börja ta trepoängare för att lämna bottenskicket. Vi räknar med en match där båda lagen kommer ge det ett försök och då blir överlinan på 2,25 lockande.

Vi spelar till Ö 2,25 mål till 1,92* och får därmed halva insatsen tillbaka om det blir exakt 2 mål – och vinst på spelet om det blir 3 mål eller fler.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.