Klara Premier League-segrar

Klara Premier League-segrar

Bra tryck i storfotbollen på lördagen, förstås! Vi hittar bland annat ett par klara Premier League-segrar: Chelsea och Leicester har vassa prestationer på gång och tar enkla segrar i tacksamma uppgifter. I Spanien räknar vi med fin underhållning och nätrassel när Sociedad gästas av ett Barcelona på klar uppgång. Mål att vänta även av de tyska storlagen: ett ruggigt formstarkt Leipzig öser på och ett retat Bayern München laddar ur.

Lättat Chelsea blåser på

Efter en lång, fin period har Chelsea fått slita hårdare den senaste månaden. I Premier League har det blivit tre förluster på de fyra senaste vilket förstås fått konsekvenser för tabelläget. Att man förra helgen fick vika sig borta mot ett nytänt Everton tyckte vi dock inte var någonting att skämmas över – och i veckan kom en skön framgång. Slog Lille ”knappt men klart” och säkrade därmed avancemanget från Champions League. Skönt att ha det överstökat – nu blir det fullt fokus på Premier League kommande veckor och då är fin leverans att vänta.

Perfekt läge att börja vinna igen på lördagen: det är ju ett iskallt Bournemouth som gästar. Visst går det att hävda att spelschemat varit ganska klurigt – inte minst senast då Liverpool kom på besök – men Bournemouth har definitivt inte stått att känna igen. Fem raka förluster och inte samma tryck i insatserna som brukar känneteckna ett formstarkt Bournemouth. Bottenstriden börjar komma farligt nära och visst blir det intressant att se hur laget hanterar detta ovanligt stressiga lag.

Inget trendbrott att vänta på lördagen, åtminstone. Chelsea kommer lättat efter veckans seger och vi säger toppchans att fullborda en perfekt vecka. Chelsea med -1,5 i Asian Handicap till 1.68* är starka grejer.

Jodå, Leicester vinner igen

Att lira med Leicester har minst sagt varit en trevlig följetong: senast klev man ifrån till läckra 4-1 borta mot Aston Villa och noterades därmed för åttonde raka segern! Vardy fyllde på med nya mål och har nu gjort 16 mål på 16 matcher. Vi upprepar att Leicesters poängsnitt alltså är högre än när man skrällvann titeln – och inte mycket talar för att Leicester ska svalna den närmaste tiden. Det är uppenbart hur kul ett intensivt Leicester har med sin fotboll och visst blir det lätt att räkna med ytterligare en vass prestation på lördagen.

Då blir det inte kul för Norwich, som föll blytungt förra helgen. Ledde nykomlingsmötet hemma mot Sheffield United i paus men tappade kvickt och torskade igen. Det går att hävda att Norwich jobbat sig ur den värsta svackan men laget är fast förankrat i bottenstriden och har på det stora hela haft svårt att leva upp till Premier League-statusen. Framförallt har defensiven brustit och framåt har Pukki inte alls lyckats konservera formen från säsongsupptakten.

Alldeles ofarligt är Norwich förstås inte och vi utesluter inte bortamål – men nej, man orkar absolut inte freda sig mot ett Leicester som ”bara kör” och går för nionde raka segern. Vårt val blir ”Leicester vinner och Ö 3,5 mål i matchen” till oddset 2.20*!

Leipzig målar vidare

Düsseldorf ligger på plats 16 i tabellen och det innebär kval neråt. Det är ungefär var laget förutspåddes att hamna innan säsongen. Man kommer få fightas till sista rundan för att rädda kontraktet. Senast så mötte man Dortmund på bortaplan och med tanke på att Dortmund varit rejält svajiga på sista tiden så kanske det fanns lite förhoppning om att skrälla och ta poäng. Men det slutade med en rejäl överkörning och man förlorade med 0-5. På hemmplan har man varit ganska stabila med raden 2-1-3 och målskillnad 6-10. Men det är mot de sämre lagen som man presterat. När man har bjudits på riktigt tufft motstånd har man haft det svårare, vilket 0-4 mot Bayern Munchen och 1-3 mot Leverkusen vittnar om. Det är två spelare som i nuläget betyder allt för laget. Anfallaren Rouwen Hennings som har gjort 10 av lagets 16 mål samt 8 av deras 9 senaste. Även målvakten Steffen har varit otroligt viktig och har gjort näst mest räddningar i serien. Tänk hur läget hade sett ut om man hade haft en målvakt som ej överpresterat. Amerikanske mittfältaren Alfredo Morales  är avstängd.

Leipzig går riktigt bra och står med fem raka segrar i ligan. Den 30:e oktober så mötte man Wolfsburg på bortaplan i cupen och vann med 6-1. Senast 2-2 i Champions League på bortaplan mot franska Lyon. Med tanke på att Lyon hade allt att spela för och att Leipzig bara spelade för äran så gör man en kanonmatch. Senaste ligamatchen vann man med 3-1 på hemmaplan mot Hoffenheim. Man släpper in en hel del mål men sen och andra sidan så gör man ännu fler framåt: mäktiga 34 mål de 9 senaste matcherna. Det ger ett snitt på 3.8 mål per match. Anfallaren Timo Werner ligger tvåa i skytteligan med 15 mål. Även vår svenske elegant Emil Forsberg är en viktig bricka i lagets offensiv. Man ligger tvåa i ligan endast en poäng ifrån serieledning.

Leipzig har gjort minst 3 mål i sina 5 senaste Bundesligamatcher. Detta är ett lämpligt motstånd för att bibehålla den trenden. Leipzig över 2.5 mål till 2.20* i odds känns mycket bra.

Bayern Munchen laddar ur

Bayern Munchen besegrade Tottenham i Champions League med 3-1. Man behövde en vinst igen för att det inte skulle bli turbulens i klubben då man stod med två raka förluster. Senaste ligamatchen så mötte man serieledaren Mönchengladbach på bortaplan. Där hade man en ypperlig chans att ta in poäng på dem. Men istället så förlorar man med 1-2 och ligger nu endast sjua i ligan och är hela sju poäng efter Mönchengladbach. Matchen innan så förlorade man hemma med 1-2 mot Bayer Leverkusen. Spelmässigt och chansmässigt så var man det bättre laget i båda matcherna men för storklubben Bayern så är det resultat som räknas. Det var lite tillbaka till verkligheten för nye tränaren Hans-Dieter Flick som hade fått en perfekt start med fyra raka segrar och målskillnad 16-0. Man gjorde en mycket stark insats mot Tottenham och laget lär vara grymt taggade för att fortsätta trenden. Och inte minst ligans skyttekung Robert Lewandowski som har gått mållös de tre senaste matcherna. Det hör inte till vanligheterna. Försvararen Javi Martínez är avstängd.

Werder Bremen var innan säsongen tänkt som ett lag för den övre halvan av tabellen och kanske med lite flyt vara med och slåss om Europaplats. Men det har varit en väldigt medioker säsong så här långt. Man ligger på plats 14 med 14 poäng inspelade och har endast 2 poäng tillgodo till 16:e platsen som innebär kval neråt. Målskyttet fungerar helt okej och 22 gjorda mål är fullt tillräckligt för att vara ett stabilt mittenlag. Men 29 insläppta är för dåligt och det är vad ett bottenlag har. Senast hemma så strejkade även målskyttet och man förlorade med 0-1 mot jumbon Paderborn. Det är en ganska jämn match där man kanske till och med är det bättre laget. Men det är ändå inte bra att behöva släppa till så mycket målchanser mot så svagt motstånd. Matchen innan det vinst på bortaplan med 3-2 mot Wolfsburg som är ett tufft motstånd. Man har otroliga 4 mål per match i snitt på bortaplan.

Ett hungrigt Bayern Munchen ska ha bra chans att göra ett gäng mål här. Samtidigt så är inte Werder Bremen oävna framåt. Specialspelet ”Bayern Munchen vinner och över 3.5 mål” känns som helt rätt val till 1.71* i odds.

Mål att vänta i Granada

Granada tog en mycket viktig seger senast och bröt en svag trend på fem matcher utan seger. Det var aldrig något snack om saken när man vann med 3–0 hemma mot Elche och bortalaget drog på sig två röda kort. Granada startade serien mycket bra och hängde länge med strax bakom toppen och man har fortfarande häng på Europaplatserna men då krävs det att man steppar upp spelar som senast.

Levante kommer från två tunga förluster. Näst senast föll man med 0-4 borta mot Getafe och senast tappade man 2-0-ledning till förlust 2-4 hemma mot Valencia. Levante ligger fortsatt i mitten av tabellen men man måste nu hitta tillbaka efter förlusterna och framför allt skärpa till defensiven där man släppt in allt för enkla mål på slutet. Viktigt för Levante var att det lossnade i målskyttet för förra säsongens interna skyttekung Roger Marti senast, där han gjorde båda målen.

Vi kan se fram emot ett mittenmöte med två lag som varit riktigt frejdiga på slutet. Det har såväl gjorts som släppts in många mål. Framför allt Levante har varit riktigt galna och man har nu sex raka matcher där det blivit tre mål eller fler.

Vi ser framför oss en öppen och trevlig match där det finns god chans att målen trillar in åt båda håll och vi spelar över 2,5 mål till oddset 1,95*.

Offensivt Sociedad mot hett Barca

Real Sociedad fortsätter att ta poäng och hänger med strax bakom toppen i La Liga. Detta trots att laget inte är helt stabila spelmässigt från match till match. Näst senast spelade man ut Eibar och vann hemma med 4-1 men senast hade man det tyngre borta mot Valladolid och fick bara 0-0 trots stort spelövertag. Sociedad försöker spela en offensiv fotboll som ibland blir aningen naiv och framför allt mot de andra topplagen har målen bakåt ramlat in.

Barcelona visar fortsatt kanonform. Man åkte i veckan till Milano för match mot ett fullt motiverat Inter. Barcelona var samtidigt redan klara för åttondelsfinal och kostade på sig att bland annat vila Messi men gick ändå ut och vann med 2–1. Detta var lagets sjunde raka seger och framför allt har offensiven varit lysande. Defensiven var dock aningen tveksam i senaste ligamatchen där Barcelona vann med 5-2 hemma mot Mallorca.

Här har vi alla förutsättningar för att få se fotbollsgodis. Real Sociedad är inget lag som försöker parkera bussen oavsett motstånd och framför allt inte på hemmaplan. Detta mot ett Barcelona som varit i helt fantastisk form i framför allt omställningsspelet.

Vi är tydligt inne på att det kan bli rejält med mål här och har fastnat för över 3 mål till oddset 1,84. Vi får då pengarna tillbaka vid exakt tre mål i matchen och vinst om det blir 4 mål eller fler.

Napoli-offensiven ur slag

Napoli tog en mycket efterlängtad seger under veckan i Champions League med 4-0 hemma mot Salzburg och man säkrade därmed en plats i åttondelsfinalen. Den var också behövlig för ett stukat självförtroende i Napoli som kom till matchen med nio raka matcher utan seger. Laget har halkat efter toppstriden rejält och får inrikta sig på att först och främst hitta det offensiva spelet, så att man kan slåss om en Europaplats till nästa säsong.

Parma ligger på samma poäng som Napoli i tabellen och har efter sina förutsättningar gjort en bra säsong hittills. Senast bortaslog man Sampdoria med 1-0 och laget har bara en förlust på de fem senaste matcherna. Den kom hemma mot Milan för tre omgångar sedan. Parma har agerat som ett typiskt mittenlag där offensiven varit ok utan att glänsa och samtidigt har defensiven fungerat väl.

Napoli kommer från en viktig match i Champions League under veckan och innan det har inte offensiven varit alls att känna igen från senaste säsongerna. Nu är man uppe mot ett stabilt Parma och det är knappast någon större Napoli-islossning på gång.

Vi förväntar oss ett defensivt Parma och ser ett fint spel i under 3 till oddset 2,05*. Vi får då pengarna tillbaka om det blir exakt tre mål och vinner på spelet om det blir färre än tre.

Pescara bjuder upp till dans

Frosinone kommer från en fin period där man endast förlorat en av de senaste tio matcherna. Man har nu två stabila segrar i rad. Först 4-0 hemma mot Empoli och senast 2-0 borta mot Juve Stabia. Defensiven har varit stabil hela säsongen och när nu också offensiven börjat hitta rätt smyger Frosinone med strax bakom toppen. Offensivt har det handlat mycket om Camillo Ciano som är lagets bästa målskytt och som också gjorde ett av målen i senaste matchen.

Pescara är inte det bästa laget i Serie B men definitivt ett av de mest underhållande. Det är ofta full fart framåt och det har gjort att Pescara varit inblandade i många målrika matcher. Senast såg man ut att ha kontroll med en 2-0-ledning och bara 20 minuter kvar hemma mot Venezia men man tappade till 2-2. Offensivt har nyförvärvet Cristian Galano glänst och han har nu gjort 9 mål i ligaspelet. Men även mittfältaren Pepin som kom inför året från Parma har legat bakom mycket offensivt och dessutom gjort 8 mål.

Frosinone är inget gäng som det svänger om men när det bjuds upp till dans är de inte sena att hänga på. Vi är inne på att Pescara gör som man gjort i stort sett hela säsongen och kör på här och vi räknar med mål åt båda håll.

Totalen på 2,5 mål tycker vi är tacksam och tvekar inte när vi spelar över 2,5 mål till fina oddset 1,90*!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.