Lätt val i Ljungberg vs Guardiola

City visar klassen

Fotbollssöndagen kittlar och inte minst fäster vi blickarna mot Arsenal-Manchester City – eller om man så vill: Ljungberg vs Guardiola. Vi har ytterst svårt att se Ljungberg och Arsenal få stopp på ett retat City. Häftigt även på Old Trafford där nytända duon Manchester United och Everton drabbar samman – vi räknar med mål! Bra lir hittade även i andra storligor – och vår vasse handbollsexpert bidrar också snyggt.

Ljungberg vs Guardiola

Det går inte att prata om någon större succé för Fredrik Ljungberg som huvudansvarig för Arsenal – och på söndagen väntar det klart tuffaste testet hittills då han ställs mot Pep Guardiola och dennes Manchester City. Efter 2-2 mot Norwich och den svaga 1-2-förlusten hemma mot Brighton fick Ljungberg och Arsenal jubla när 0-1-underläget i derbyt mot West Ham snabbt vändes till 3-1. Det betydde en hel del men vi håller ändå fortfarande Arsenal som ett ”ofärdigt” lag med flera knäckfrågor att lösa, framförallt på egen planhalva.

Tveksam defensiv alltså – det bådar inte gott när Manchester City gästar, ett retat City dessutom. Har ju den senaste månaden sumpat alla realistiska möjligheter att komma ikapp Liverpool – och framförallt sved ju förra helgens derbyförlust rejält. Visst var det en besvikelse, samtidigt som det måste sägas att Manchester United verkligen var bra och chockade City så smått. City skapade ändå tillräckligt för att matchen skulle kunnat sluta annorlunda och nu brinner man för att leverera någonting skarpt.

Det har nästan gått fyra år sedan Arsenal senast besegrade Manchester City – och det kommer att dröja ytterligare… Stor klasskillnad i flera av de senaste årens möten och vi räknar med samma visa på söndagen: svårt att se Ljungberg vs Guardiola sluta på annat sätt än spansk seger.

Bekväm bortaseger på gång och vi tar Manchester City med -1,5 i Asian Handicap till oddset 2.05*!

Nytänt på Old Trafford!

När kritiken var som hårdast hittade Manchester United svaret: först besegrades Tottenham, sedan Manchester City! Av bara farten gjorde man sedan 4-0 i veckans Europa League hemma mot AZ. Vi måste säga att vi är överraskade – dels av resultaten och dels av de spelmässiga prestationerna. United har plötsligt sett ut som ett modigt lag med bra självförtoende och det är definitivt läge att hylla den tidigare ifrågasatte Solskjaer, som måste ”skött snacket” på ett bra sätt den senaste tiden.

Det måste även Duncan Ferguson ha gjort förra helgen, i sin första match som Everton-tränaren. Ferguson, som ju är en ikon i klubben efter sin tid som tung centertank, satte verkligen igång sitt lag som svarade för en grymt laddad insats och hemmaslog Chelsea med 3-1. Så ser en ”tränareffekt” ut – Everton har ju tidigare varit ett gravt underpresterande lag. Hög kapacitet finns och nu kommer man nytänt till Old Trafford, för att slå ur lockande underläge.

Vi har alltså två uppenbart nytända lag som drabbar samman – det blir enkelt att räkna med en intensiv, underhållande match. Vi spänner gärna bågen här och plockar Ö 3,5 mål till 3.05*.

Atalantas offensiv imponerar

Bologna kom till senaste matchen hemma mot Milan med lite luft under vingarna. Efter en tyngre period hade man tagit poäng i två raka matcher genom 2-2 hemma mot Parma och 2-1 borta mot Napoli. Men mot Milan kammade man noll när man föll med 2-3 efter att ha hamnat i tidigt underläge med 0-2. Det är framför allt defensiven som inte fungerar för Bologna och man har nu släppt in mål i 10 raka matcher.

Atalanta kommer från en hektisk period där man nu under veckan säkrade en plats i åttondelsfinalen i Champions League efter 2-0 borta mot Shakthar Donetsk. Man hade en liten svacka i början av november då framför allt den fina offensiven inte helt gick att känna igen men man hade nu innan matchen mot Shakthar två raka segrar i ligan, där offensiven på nytt kommit igång och man slog Brescia borta med 3-0 och Hellas Verona hemma med 3-2.

Atalanta kommer från en vecka där man gått vidare i Champions League och frågan är hur det går att ladda om här? Vi kan i alla fall förvänta oss en offensiv match där en av ligans bästa offensiver hos Atalanta ska möta en defensiv som inte alls är att lita på hos Bologna. Samtidigt är Bologna inte ofarliga offensivt och vi ser framför oss en mycket öppen match där det är god chans att det blir målrikt.

Vi spelar över 3 mål till oddset 1,90* utan att tveka.

Formen avgör för Betis

Espanyol går riktigt tungt i ligan. Endast nio inspelade poäng och man är just nu jumbo i La Liga. I Europa League har det dock gått mycket bättre. Man föll visserligen senast hemma mot CSKA Moskva men var då redan klara gruppsegrare. Formen i ligaspelet har varit svag med fem förluster på de sex senaste matcherna och endast en inspelad poäng. Senast föll man med 0-2 borta mot Real Madrid där man fick inrikta sig på försvarsspel och var aldrig riktigt nära poäng.

Real Betis har hittat en riktig formtopp på slutet och klättrat till mitten av tabellen. Tre raka segrar och de har tagits på imponerande vis. Först 2-1 hemma mot ett formstarkt Valencia, sen 2-1 i en svår bortamatch mot Mallorca och nu senast gick man ifrån till 3-0 hemma mot Athletic Bilbao och orkade hålla undan till seger 3-2. Betis har haft det tuffare på bortaplan med endast fem inspelade poäng, men fyra av dessa har kommit i de två senaste bortamatcherna.

Vi har två helt olika formkurvor som möts här och Espanyol får inte alls till det i ligaspelet medan Betis imponerat på slutet. Hemmaspelet för Espanyol har varit bedrövligt och man visar inget självförtroende.

När vi får pengarna tillbaka vid oavgjort tvekar vi inte att spela ett formstarkt Real Betis draw no bet till oddset 1,97*.

Två slitna lag i Valencia

Valencia svarade för en imponerande insats under veckan när man bortabesegrade Ajax med matchens enda mål och tog sig till åttondelsfinal i Champions League. Segern var dock inte helt oväntad då Valencia visat fin form i seriespelet på slutet och kom till matchen med två raka segrar. Först 2-1 hemma mot Villarreal och sen en fin vändning från 0-2 till 4-2 borta mot Levante. Såväl offensiv som defensiv har fungerat väl på slutet.

Real Madrid vilade en del spelare under veckan när man mötte Club Brugge borta i Champions League men kom ändå med ett starkt lag. Man vann med 3-1 och den goda formen håller i sig. Laget har nu inte förlorat på elva matcher i rad och är såväl vidare i Champions League som i toppstriden i La Liga. Det är dock ett mer kontrollerat Real Madrid vi sett på slutet och de har stannat av något vid ledning istället för att köra på som man gjort tidigt under säsongen mot bland annat Leganes när man vann 5-0 i ligan och mot Galatasaray i Champions League där det blev 6-0.

Vi har en match mellan två mycket formstarka lag att vänta. Båda lagen kommer dessutom från spel i Champions League under veckan, där båda har varit på resande fot. Det är förvisso två lag som har gjort en hel del mål i seriespelet men samtidigt saknar båda lagen flera offensiva spelare. Vi ser framför oss en avvaktande matchbild med två slitna lag och 3-totalen tycker vi är för hög.

Vi spelar under 3 mål till oddset 1,90 och får då pengarna tillbaka om det blir exakt 3 mål och vinst på spelet om det blir mindre än 3 mål i matchen.

Handbollsmål i massor

Till den tyska handbollen, där Stuttgart har efter en dålig start på säsongen hittat formen. Man har vunnit sina tre senaste ligamatcher och därmed tagit ett stort kliv bort ifrån de två sista nedflyttningsplatserna. Det är första gången någonsin som Stuttgart tar tre raka vinster i högstaligan. Senast en stark insats på hemmaplan när man besegrade topplaget Melsungen med 31-28. Dessförinnan besegrade man Wetzlar på bortaplan med 28-27. Och matchen som gjorde att det vände var hemmavinsten mot Nordhorn med 29-24. Däremellan har man även hunnit med att möta Kiel i cupen för två veckor sedan. Det blev en högdramatisk match där Kiel ett tag var i stor ledning men Stuttgart kämpade sig tillbaka. Det räckte ändå inte hela vägen och man förlorade till slut med 34-35. Skytten David Schmidt gjorde sju mål och var ett ständigt hot mot Kiel. Matchen är flyttad från normala arenan till den större Porsche Arena. Intresset är stort och det är redan utsålt. Räkna med ett massivt stöd till hemmalaget.

Kiel åkte på en rejäl plump senast när man förlorade borta mot Fuchse Berlin. Det var ett vilt kämpande Berlin som saknade båda sina målvakter samt sin försvarsgeneral. Innan den matchen så hade Kiel verkligen hittat rätt och stod med fem raka segrar. Annars har säsongen varit lite upp och ner för laget. Man inledde säsongen på ett strålande sätt och man hade en period när man stod på elva segrar i sträck. Men sen blev det några skador och laget påverkades av det hårda spelschemat. Och när man tror att allt är fint så kommer denna överraskande förlusten. Domagoj Duvnjak var deras bästa målskytt mot Fuchse Berlin med sju mål.

Stuttgart pressade Kiel i cupen och det finns ingen anledning för dem att ändra matchplan. Det var full fart då och blir säkert så även nu. Det kanske inte blir 69 mål som senast men ett lir på över 57.5 mål till 1.80* i odds ska vara ett bra spel.

Leipzig öser på – även i handbollen

På lördagen lirade vi målrikt i Leipzigs fotbollsmatch – på söndagen vill vi se nya Leipzig-mål, men nu i handbollen. Leipzig-fansen visar ett stort intresse inför matchen och QUARTERBACK Immobilien ARENA har redan sålt slut på sina 4850 biljetter. Man är ett mycket starkt hemmalag och står med raden 7-0-2. Lagets två hemmaförluster har kommit mot topplagen Magdeburg och Rhein-Neckar Löven. På bortaplan flyter det inte på lika bra och senast blev det en förlust mot Erlangen med 22-25. Matchen innan var hemma mot topplaget Hannover och då vann man med 30-27. Man ligger åtta i serien med lite luft både till topplagen och till bottenlagen. Men trots det så är man ett av lagen som gör mest mål på hemmaplan. Detta är en match som man räknar med att vinna och det bör man ha bra chans att göra. Frågan är bara med hur mycket då Wetzlar sällan åker på storförluster.

Wetzlar har åkt på ett tungt bakslag då deras försvarsjätte Stefan Kneer har skadat sig och missar matchen. Klubben gick ut med ett pressmeddelande i torsdags att han lider av ryggproblem och är borta året ut. Man förlorade senast på hemmaplan mot Stuttgart med 27-28. Matchen innan så vann man på bortaplan mot Erlangen med 31-26. Det har varit ett stort problem att laget har svårt att få någon kontinuitet. Man har uppträtt väldigt ojämnt. Och man kan inte se någon direkt skillnad på lagets prestationer om man spelar hemma eller borta.

Leipzig har ett målsnitt hemma på 56.4 mål per match. Wetzlar har ett målsnitt borta på 57.3 mål. Och när Wetzlar även saknar kuggen i försvaret Stefan Kneer, ja då ser över 53.5 mål ut som en mycket tacksam lina. Vi spelar Över 53.5 till 1.74* i odds.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.