Målfest i Serie A

odds

Det är uppdukat för underhållning i måndagens Serie A-match: Lazio med skyttekung Immobile gästar sensationen Cagliari. Båda lagen har sina styrkor i offensiven och vi räknar med målfest i Serie A. Snålare att vänta i kvällens Premier League-match där Crystal Palace får besök av Brighton. På hockeyfronten ger vi AIK chansen till en ny nyckelseger medan Washington tar revansch på Columbus.

Målsnålt i London

Roy Hodgson firar jubileum ikväll då detta är hans match nummer 100 som Crystal Palace-tränare sen han tog över den 12:e september 2017. Han har gjort ett alldeles ypperligt jobb med laget och det är speciellt lagets defensiv som är hörnstenen i bygget. Det är bara Leicester som har fler hållna nollor än Palace denna säsongen. Samtidigt så har man problem med målskyttet och lagets 14 gjorda mål på 18 matcher är verkligen inte bra. Det är endast jumbolaget Watford som har gjort färre. Man har ikväll en hel del skador och framförallt på defensiva spelare. Men Roy är en väldigt tydlig tränare och de som får chansen att komma in vet exakt vilka riktlinjer de ska följa. Palace har nu hållit nollan de tre senaste matcherna: 0-0 på bortaplan mot Watford. 1-0 på hemmaplan mot Bournemouth och 2-0 borta mot Burnley. Skulle man hålla nollan även ikväll så är det första gången sen 1970 som man har fyra hållna nollor i sträck. Endast en av lagets åtta hemmamatcher har gått över 2.5-linan och det var när man sent släppte in 1-2 mot självaste Liverpoo.

För Brighton så gör en annan svenskbekanting ett lysande jobb som tränare: Graham Potter fortsätter att stiga i graderna. Han tog över klubben inför denna säsongen och många förhandstips förutspådde att han skulle få svårt att hålla kvar laget i högstaligan. Man ligger nu på en trettonde plats med fyra poäng ner till strecket. Det ser illa ut med 1-1-3 på de fem senaste matcherna men schemat har varit riktigt tufft på sistone. Senast 2-2 på hemmaplan mot Wolves. Matchen innan var en imponerande 2-1-vinst på bortaplan mot Arsenal. Som vanligt är det på hemmaplan Brighton tar största andelen av sina poäng och sedan starten av förra säsongen så har man bara vunnit 5/27 bortamatcher. Man är ett betydligt mer offensivt lagt lag än vad Palace är.

Palace har denna säsongen ett målsnitt hemma på Selhurst Park av 1.63 mål per match – och tar man bort matcherna mot storlagen så är snittet ännu lägre. Detta bör bli ännu en jämn och målsnål affär. Under 2.5 mål till 1.68* är starkt och Under 1,5 mål till 3.10* är heller inte fel att testa!

Målfest i Serie A

Cagliari fortsätter att vara ett stort utropstecken i årets Serie A. Laget har nu tretton raka matcher utan förlust i ligaspelet och senast man förlorade var hemma mot Inter i början av september! Offensiven har varit Cagliaris stora styrka den här säsongen. Defensiven har dock på slutet darrat betänklig och en stor anledning är att man fortsatt saknar målvakten Olsen som är avstängd. Senast spelade man 2-2 borta mot Sassuolo och innan det hemmabesegrade man Sampdoria med 4-3 efter en otrolig upphämtning sista kvarten.

Lazio går riktigt bra i ligaspelet och ligger nu på en tredje plats. I Europa League har dock laget underpresterat rejält. Under veckan spelade man en betydelselös match borta mot ett Rennes som vilade hela laget men Lazio visade riktigt dålig motivation och föll 0-2 – Lazio är nog ganska tacksamt över att Europa League nu är över… I Serie A har dock laget nu sju raka segrar och skuggar Inter och Juventus i toppen. Senast slog man just Juventus med 3-1 på hemmaplan och detta trots att skyttekungen i Serie A, Ciro Immobile, gick mållös av planen. Han hade innan det gjort mål i åtta raka matcher.

Vi har en match att vänta mellan två av den italienska fotbollens mest offensiva och välmående lag just nu. Cagliari har verkligen fått till offensiven i år med Nainggolan som den store regissören och Joao Pedro som den store målskytten. Samtidigt ser defensiven tveksam ut och det har inte gjort saken bättre att målvakten Olsen drog på sig fyra matchers avstängning. Man är nu uppe mot ett Lazio som imponerat stort offensivt och där Ciro Immobile leder skytteliga i Serie A överlägset på 17 gjorda mål.

Det är uppdukat målkalas i Serie A på måndagskvällen och vi tvekar inte när vi spelar över 3 mål till oddset 1,90*.

AIK följer upp segern!

Det har som bekant varit en vedervärdig höst för AIK i Hockeyallsvenskan. Det har dock funnits tendenser till uppryckning den senaste tiden och i onsdags fick man äntligen jubla: höll undan till 2-0 hemma mot Kristianstad. Nej, kanske ingen seger att direkt skryta med – men likväl SÅ välbehövligt för AIK. Fortfarande är det jobbig lucka upp till strecket men AIK har ett par matcher tillgodo på konkurrenterna och har nu tre chanser på sig denna vecka att minska avståndet och dra upp julstämningen – otroligt viktigt att leverera ikväll och rida vidare på segern senast.

Lätt blir det inte: det är fortsatt formstarkt Vita Hästen som kommer till Hovet. Fjolårets jumbo ligger sexa och börjar se ut som ett självskrivet topp-8-lag. Har varit väldigt stabilt en längre tid och kommer närmast från klassresultatet 4-1 hemma mot BIK Karlskoga. Snygg seger men det ska ändå sägas att Hästen i övrigt dragits med viss måltorka på sistone. Tabelläget är roligt men inte ”desperat” och vår feeling är att Hästen nu kommer till Hovet vid ett farligt tillfälle.

Inget snack om att AIK behöver poängen bäst och stärkta av segern senast säljer man sig dyrt ikväll – vi väljer att ge AIK en ny chans, till lockande hemmaoddset 2.85*!

Washington tar revansch

Det fortsätter att se ruskigt bra ut för Washington Capitals i toppen av NHL-tabellen. Börjar få en bra lucka i toppen och poängen tickar in raskt. Har tagit poäng i nio av de tio senaste, varav åtta segrar. Enda plumpen kom överraskande hemma mot Columbus förra veckan, då Washington 2-5-föll – på måndagen väntar just Columbus igen och därmed blir det förstås enkelt att spekulera i revanschlust. Washington kommer nu närmast från klasseger borta mot Tampa Bay, 5-2. Bäckström inledde målskyttet och har visat form direkt efter sitt skadeuppehåll.

Hemmalaget Columbus skrällde alltså i Washington förra veckan men det är ett av få positiva resultat den senaste tiden. Senast fick man nöja sig med en poäng i svaga Ottawa och sanningen är att Columbus börjar hängas av i streckstriden. Det är inte alls någon oväntad utveckling: Columbus blev av med stjärnorna Bobrovsky och Panarin innan säsongen och förväntades falla tillbaka, vilket alltså också blivit fallet.

Att Columbus ska slå Washington för andra gången på en dryg vecka – nej, det vore ”ologiskt”. Ett Washington i toppslag och med revanschlust slår tillbaka. Bra bortavinnare till 2.00*!

Guingamp kör på hemma

Guingamp fortsätter att vara ett riktigt svängigt gäng. Stora förluster där defensiven varit svag blandas med riktigt bra offensiva insatser. Senast var en match där man fick till det offensiva spelet och slog bottenlaget Paris FC med 3-0 på bortaplan. Framför allt kör man på rejält offensivt på hemmaplan har nu gjort mål i sex raka hemmamatcher. Detta i en liga där det generellt görs ganska få mål.

Troyes ”tråkar sig fram” men gör det riktigt bra. Man ligger nu på en fjärdeplats i tabellen och i stort sett alla segrar tas med ett måls marginal. Bortaspelet har varit bättre än hemmaspelet hittills och Troyes defensiva spel med omställningar har där varit framgångsrikt. Senast slog man Rodez hemma med 1-0 och innan det vann man borta mot Sochaux med samma siffror.

Guingamp har blivit lite av ett favoritlag för oss i den franska tvåan. Laget kör alltid på offensivt och det på bekostnad av defensiven som inte alls är stabil. Troyes är inget lag som i grunden är särskilt galna utan man prioriterar ofta defensiven först. Men när man varit uppe mot andra lag som spelar på samma sätt likt Guingamp, som Auxerre och Le Mans, så har målen ramlat in både framåt och bakåt.

Över 2 till 1,87* känns väldigt generöst då vi får pengarna tillbaka om det blir exakt två mål och vinst på spelet om det blir tre mål eller fler.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.