Roma ska tas på allvar

odds

Det blir en salig blandning av fotboll, hockey och handboll under fredagen och knappast lugnet före stormen för våra spelexperter i alla fall. I fyndhörnan lyfter vi gärna fram Modo till höga 2.50 i odds och i Italien tycker vi inte att Roma riktigt tas på allvar – dags att göra det nu!

Formsvagt Fiorentina faller

Fiorentina bröt en tråkig trend på fyra raka förluster i ligan när man spelade 1-1 hemma. Man gjorde det också mot tuffast tänkbara motstånd då det var serieledande Inter som luggades på poäng. Poängen var viktig för Fiorentina som endast har fyra poäng ner till nedflyttning men än viktigare för självförtroendet efter en säsong som inte alls gått som förväntat. Det är framför allt offensiven som svikit och man har gjort allt för lite mål.

Roma har gjort en bra säsong hittills. Man är vidare i Europa League även om man där inte spelmässigt imponerat och i ligaspelet ligger man just nu fyra. Roma kunde med lite flyt varit inblandat i toppstriden på riktigt men allt för många oavgjorda matcher gör att man halkat efter den riktiga toppkänningen. Senast slog man bottenlaget SPAL hemma utan större bekymmer. Roma har haft lite skadebekymmer men truppen är bred och Mkhitaryan som kom på lån från Arsenal efter landslagsuppehållet i september har spetsat till offensiven rejält.

Ja, Fiorentina visar inte mycket av värde den här säsongen och även om man sprattlade till senast och kvitterade på övertid mot Inter så ser Roma klart starkare ut. Framför allt är Roma mycket svårslagna och har endast två förluster på 16 matcher.

Roma gillas skarpt här och vi väljer -0,25 asiatiskt handikapp till oddset 2,03* där vi får tillbaka halva insatsen och full vinst om Roma – som vi hoppas – avgår med segern.

Tätt och jämnt i norr

Både Stoke och Middlesbrough är namn som klingar högt i Championship men klubbarna har problem för stunden. I Middlesbroughs fall har ett torftigt anfallsspel inte blivit mycket bättre trots att mer offensivt lagda Jonathan Woodgate tagit över som manager. Bara tre poäng ner till strecket nu men vi har fått se lite bättre takter på slutet. Inte alls tokiga insatser men senast drabbades Boro av två utvisningar i andra halvlek. Swansea vann med 3-1 och därmed har man alltjämt inte vunnit på resande fot. Här hemma i norr har man agerat klart bättre och är bland annat obesegrat mot 6 av 6 konkurrenter på undre halvan.

För gästande Stoke har det också varit klent med poängproduktionen. Här kan man dock tala om ”stolpe ut” för i många matcher har Stoke varit det bättre laget. Samma visa på slutet och näst senast fick men ordentlig utdelning. Luton hemmabesegrades med klara 3-0 och med den framgången i ryggen var det läge som favorit senast. Man tryckte tillbaka Reading ånga stunder men det ville sig inte på offensiv tredjedel. 0-0 där och ännu en prestation som var värd mer än utfallet. Två raka nollor ger åtminstone råg i ryggen inför fortsättningen och vi tror att man kan täppa till bra även här.

Det är bara fem lag i hela serien som har släppt in färre mål än Middlesbrough på hemmagräs. Svårt att se något ras ifrån något håll här och mycket fin chans till färre än tre mål. Givet att kliva in på under 2,5 mål till 1.68* i odds.

Mål att vänta i Eibar

Eibar åkte i senaste ligamatchen till Bilbao för möte med Athltic Club med fyra raka förluster i bagaget och hoppet om poäng var nog inte så stort. Men laget svarade för en stark defensiv insats och fick med sig 0–0. Det var en välbehövlig poäng i bottenstriden där Eibar nu ligger på en sextonde plats endast två poäng ner till nedflyttningsstrecket. Det är såväl en svag defensiv med allt för många insläppta mål som en offensiv som inte levererat som gjort att resultaten uteblivit.

Granada har tappat lite form och har tre förluster på de fem senaste matcherna. Laget har annars gjort en bra höstsäsong och ligger i mitten av tabellen. Senast föll man hemma mot Levante med 1-2 efter att bortalaget avgjort med bara några få minuter kvar. Framför allt på bortaplan har Granada varit inblandade i målrika matcher. Man har gjort en del mål men framför allt släppt in många. Orsaken har varit att man spelat aningen naivt och är inget lag som går in för att säkra poängen man har från matchstart.

Eibar är i behov av poäng i bottenstriden och frågan är om vändningen kom senast i och med en stark bortapoäng mot Athletic Club? På hemmaplan mot överkomligt motstånd måste man spela mer offensiv fotboll och Granada bjuder alltid upp till dans.

Mållinan på 2 mål är riktigt låg med tanke på hur framförallt Granada spelar och väljer att spela över 2 mål asian till oddset 1,84*. Vi får då pengarna tillbaka om det blir exakt två mål och full vinst på spelet om det blir tre mål eller fler.

Modo vårt derbydrag

På fredagen står julstämningen på spel när fyran Timrå tar emot trean Modo i en het, viktig match. Hockeyallsvenskans toppstrid är ju högintressant och detta är definitivt två av lagen som ska kunna strida hela vägen in i mål. För Timrå är det tätt på given nu. Spelade ju toppmöte även för 48 timmar sedan, borta mot tuffa BIK Karlskoga. Timrå gjorde en bra match och lagets toppkedja producerade igen – men till slut fick man ändå nöja sig med blott en pinne. Något större fel på formen är det verkligen inte men på fredagen vädrar vi ändå problem.

Modo är ju igång igen! Supersviten med tolv raka segrar följdes av en ganska märklig period, där Modo landade i diket ett par gånger. Nu har dock laget i allmänhet och förstakedjan i synnerhet växlat upp igen: tre raka segrar, på vilka kedjan med Tambellini, Johnson och Karlkvist skickat in ofattbara 28 poäng. Vikten av att ha förstakedjan het ska förstås inte underskattas, är framförallt ett jättevapen i PP som onekligen kan bli en avgörande faktor i ett förmodat tätt, tufft derby.

Vi håller Modo aningen högre och här går det också att spekulera i något piggare Modo-ben. Efter den rejäla islossningen på sistone gillar vi läget för Modo att fixa julstämning – vi tar bortasegern till 2.50*.

Västerås studsar tillbaka

Segersviten stannade på nio raka för Västerås – men på fredagen ger vi laget bra chans att börja bygga på en ny. Man gästar ett Karlskrona som blivit överkört av andra topplag på sistone. Först torskade man med 1-5 borta mot Timrå, sedan samma förlustsiffror borta mot Modo. Givetvis svåra bortamatcher men ändå lite väl klara förluster för att det ska kännas helt okej. På de tolv senaste har Karlskrona faktiskt bara en trepoängare och lagets tidigare trygga topp-8-position börjar hänga löst.

Här väntar toppmotstånd igen. Västerås har ju gått råstarkt den senaste månaden och blandat sig i racet om andraplatsen. Efter att ha stått som segrare i nio raka fick man dock ge sig hemma mot Södertälje i onsdags. Det blev i alla fall en poäng, förlust i sudden, och att man fick jobba hårt mot ett klart förbättrat SSK var verkligen ingen skam. Att nu studsa tillbaka och ta tre poäng i sista matchen innan jul känns otroligt viktigt för Västerås, för att behålla såväl kontakten uppåt som den positiva känsla man jobbat upp.

Det har varit rejäl skillnad på dessa lag den senaste månaden och trots jämna möten tidigare under säsongen är det läge att ta given Västerås-ställning på fredagen. Vi spelar Västerås till 2.10*!

Kungälv kämpar på

Sävehof har låtit en del av sina spelare få bibehålla speltempot genom att spela med division 1 laget HK Sävehof under VM-uppehållet. Laget stod med sex raka segrar innan man senast förlorade med 23-26 på bortaplan mot serieledande H65 Höör. Man har inte haft samma eldkraft som sina konkurrenter i toppen Höör och Skuru. Då man gör runt fem mål mindre i snitt per match. Däremot så har man haft ett klockrent försvarsspel. Och släpper in 3-4 mål mindre per match. Man hade en spelare med i VM-truppen. Linjespelaren Johanna Forsberg som dock fick begränsat med speltid i landslaget.

Kungälv spelade för några dagar sen en träningsmatch som man förlorade mot Skara med 29-33. Laget ligger sexa i serien och det är en slutspelsplats som är deras mål. Men det är otroligt jämnt i serien så det kan lika gärna bli en plats utanför topp8 och kval neråt. Man avslutade innan kvalet med en vinst på hemmaplan mot Skövde med 21-16. Dessförinnan en bortaförlust med 22-25 mot Heid. Matcherna mot Sävehof är alltid lite speciella för ”lillasyster” Kungälv och man brukar kunna plocka fram lite extra krafter. Vid båda matcherna förra säsongen så avgjorde Sävehof matchen i första halvlek med en klar ledning. Sen drog man ner på tempot men Kungälv kämpade på och fick kryss i andra halvlek vid båda tillfällena.

Vi tror att det kan bli samma visa igen och man kan absolut testa en peng på oavgjort i 2:a halvlek ännu en gång till hela 10.00 i odds. Huvudspelet för oss blir dock Kungälv hcp +4.5 i 2a halvlek. Det är ett mycket starkt val till goda 1.64* i odds.

Alingsås stänger igen

Varberg åkte på världens stjärnsmäll när man förlorade på bortaplan mot Hallby med 34-18. Matchen efter på hemmaplan var en av de svåraste uppgifter man kan ha i Handbollsligan. Nämligen en match mot serieledande Alingsås. Man kom undan denna gång med hedern i behåll och lite till efter en förlust med 25-31. Laget gör en riktig kämpamatch och man kunde hela matchen oavsett ställning höra tränaren Hasse Karlsson mana på sitt lag med uttryck som ”nästa boll är vår”. Laget ligger klart sist i tabellen och det kommer krävas ett mirakel om man ej även ska sluta på den placeringen. Dock så inger åtminstone moralen och kampviljan från förra matchen lite hopp. Tyvärr så åkte lagets speluppläggare Jesper Sivertsson på en skada och är tveksam till spel. Om han ej kan spela så är det väldigt hämmande för lagets anfallsspel. Nu tre dagar senare så möter man Alingsås igen. Men denna gång på bortaplan vilket givetvis blir ännu svårare.

Alingsås leder serien men är nog inte riktigt nöjda med sina två senaste insatser. Då det ramstarka försvaret inte fungerat fullt ut. Näst senast så kom lagets första förlust efter åtta raka segrar i Handbollsligan och ytterligare två i Europacupspel. 25-27 på hemmaplan mot Redbergslid som spelade med stort tålamod i anfallsspelet och var fast beslutna om att ej ge Alingsås de enkla kontringsmålen. De två senaste hemmamatcherna mot motstånd av den lite lägre klassen så har man stängt igen väldigt effektivt. 30-20 mot Hallby och 27-21 mot Önnered.

Alingsås kommer att ha en stor vilja att hitta tillbaka till det ramstarka försvaret. Och med rätt skärpa och inställning så ska Varberg knappt komma över 20 gjorda mål. Varberg att göra under 22.5 mål till 1.80* i odds ser ut som ett riktigt kanonspel.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.