Fotbollslördag med heta speltips

speltips

Det blir fotboll för (nästan) hela slanten på lördagen. Undantaget är SHL-draget HV71 som vi bara måste klicka till finfint odds. Vi hoppas följa upp gårdagens klockrena vinnare Roma (4-1!) i Italien och denna gång är det Inter som får chansen. Vår tyske expert har glänst på sistone och han lyfter fram flera vassa speltips. Nu åker vi!

Inter klasser bättre

Inter kommer från en något sämre period där man tappat poäng i två raka ligamatcher och dessutom åkt ur Champions League. De tappade poängen i ligan har gjort att man nu, om än tillfälligt, tappat serieledningen till Juventus. Senast såg man ut att ha tre poäng klara borta mot Fiorentina men hemmalaget kvitterade på övertid. Det är framför allt offensiven som varit lite sämre i några matcher och det gäller snabbt att få igång lagets målskyttar Romelu Lukaku och Lautaro Martinez igen.

Genoa har det enormt tufft i årets Serie A. Endast 11 inspelade poäng hittills och man ligger näst sist i tabellen. Formen är resultatmässigt svag. Trots att man varit med spelmässigt i många matcher så har man en oförmåga att ta tre poäng och man har nu inte vunnit på sju omgångar. Senast hade man en mycket viktig match i bottenstriden hemma mot Sampdoria. Genoa hade såväl spel som chanser men det var Sampdoria som avgick med segern efter en bjudning med fem minuter kvar att spela till matchens enda mål.

Inter behöver hitta vinnarspåret igen efter två raka oavgjorda matcher och Genoa på hemmaplan är då en perfekt uppgift för att vända trenden. Inter vann förra årets båda möten stort mot Genoa, 5-0 hemma och 4-0 borta.

Vi tycker att Inter ska vara större favorit än marknaden säger här och -1,25 till oddset 1,84* är riktigt generöst. Vi får då halva insatsen tillbaka om Inter vinner med ett mål och full vinst om Inter vinner med två mål eller mer.

Hertha förlorar icke

Detta blir Jürgen Klinsmanns femte match som huvudtränare för Hertha Berlin. Laget har verkligen lyft under hans ledning. Det syntes en skillnad i inställning redan i första hemmamatchen mot Dortmund. Man gick ut mer offensivt och med en större tro på sig själva. Det blev ändå en 1-2-förlust men prestationen var stark. Därefter 2-2 på bortaplan mot Frankfurt efter att ha haft en 2-0-ledning. Därefter två raka vinster med 1-0. Hemma mot Freiburg och senast en riktigt imponerande vinst på bortaplan mot topplaget Bayer Leverkusen. Då gjorde Klinsmann en liten rockad och ändrade från 4-4-2 till ett 4-1-4-1-system. Allt för att stärka upp mittfältet mot bollskickliga Bayer Leverkusen. Troligen så håller han fast vid den ändringen när man nu stöter på ett nytt spelskickligt lag. Man ligger på trettondeplats i tabellen och har skapat sig fyra poäng ner till de tre sista lagen i tabellen.

Mönchengladbach besegrade jumbon Paderborn med 2-0 och ligger tvåa i tabellen. Man har samma poäng som ledande Leipzig men sämre målskillnad. Det var lagets sjunde raka hemmaseger och man är en riktig maktfaktor hemma på Borussia-Park. På bortaplan så är det lite mer slitigt. Man har förlorat de två senaste. Mot Wolfsburg så blev det 1-2 efter att Maximilian Arnold gjorde 2-1 i den 91:a minuten. Det är alltid tungt att åka på ett så sent mål. Men sanningen är att Wolfsburg var betydligt bättre och skulle avgjort det tidigare. Matchen innan så förlorade man med 0-2 mot Union

Berlin i en match som chansmässigt var mycket jämn. Mönchengladbach styrde spelet men det är ju deras grej.

Jürgen Klinsmann har ingjutit det amerikanska självförtroendet i spelarna och de lär bli svårslagna i Berlin. Den här matchen känns helt jämn och att få 2.35* i odds med pengarna tillbaka vid oavgjort känns mycket bra. ”Oavgjort inget vad” där tar vi Hertha Berlin.

Schalke vinner hemma

Schalke ligger på en femteplats i tabellen och uppträder väldigt stabilt. Senast var man dock väldigt turliga när man fick med sig ett 1-1-resultat från bortamatchen mot Wolfsburg. Men nu är man tillbaka på Veltins-Arena och där har man endast förlorat en match den här säsongen. Förra hemmamatchen så besegrade man Frankfurt med 1-0. Amine Harit är lagets bästa målskytt med sex mål och han är väldigt viktig för lagets kreativitet. Det är inte bara målgörandet utan även hans passningsfot och hur kan skapar rörelse i offensiven. Man har haft lite skador till och från på defensiva spelare men till den här matchen så ska mittbacken Matija Nastasic vara tillbaka. Och nyförvärvet som kom i sommar Ozan Kabak har även han hittat sin plats i det centrala försvaret.

Freiburg har överraskat stort denna säsong. Experterna talade innan säsongen startade om hur de skulle få svårt att åtminstone undkomma 16:e platsen som innebär negativt kval. Men det gör och andra sidan experterna vart år. Men tränaren Christian Streich och hans lågbudgetlag flyger och likt en humla så trotsar man all logik. Senast så pressade man Bayern München på hemmaplan och hade 1-1 till 92:a minuten. Sen gör Bayern något som de så ofta gjort genom åren, de gör sina två tilläggstidsmål och fastställer slutresultatet till 1-3. Det ska dock sägas att Bayern skapade massor av chanser och kunde gott och väl gjort fyra mål under matchen. Matchen innan så förlorade man på bortaplan med 0-1 mot Hertha Berlin. Ser man till statistik som mäter ”förväntade mål” så var detta elfte matchen i rad som Freiburg skapar mindre målchanser än sina motståndare. Så nog har de allt haft flyt. Laget ligger sexa i tabellen.

Det finns klara tendenser till att Freiburg är på väg neråt. Schalke är bättre i grunden och vi gillar spelet där man får halv vinst vid uddamålsseger till Schalke – och full vinst vid seger på två mål eller mer. Vi hugger Schalke -0.75 till 1.88* i odds!

Målfest i Leipzig

Leipzig spelade senast en mycket viktig match mot Dortmund i toppen av tabellen. Det blev till slut 3-3 efter stor dramatik. Dortmund hade en 2-0-ledning i halvlek och det var ett massivt stöd från den gula väggen, som den södra tribunen kallas. Leipzigs skyttekung Timo Werner svarade dock och gjorde två mål på de första åtta minuterna av andra halvlek. Dortmunds unga stjärnskott Jadon Sanches svarade direkt med ett 3-2-mål. Tjecken Patrik Schick fastställde slutresultatet till 3-3 i den 78:e minuten. Det fanns dock lägen efter det till mål för båda lagen. Och det är så här som Leipzigs matcher ser ut. Svängigt och med mycket mål. Lyckligtvis för dem själva så är det man själv som gör de flesta målen. Med sina 45 gjorda mål så har man gjort flest i ligan. Dessförinnan så kom man ifrån sex raka vinster. Under november och december så har i princip alla deras matcher varit målfyrverkerier. Sju spelade matcher och målskillnad 28-9; det är ofattbara 5.3 mål per match! Man behöver inte gå på hockey för att se mål… Leipzig leder nu serien på samma poäng som Mönchengladbach.

Augsburg har stått för ett osannolikt lyft under november och december. Man startade säsongen med raden 1-4-5. Och därefter 5-1-0. Det är rejält starka papper och man öser in mål. Senast 3-0 på hemmaplan mot Düsseldorf. Innan dess 4-2 på bortaplan mot Augsburg. Vänsterspringaren Philipp Max har visat fantastisk form och har gjort fyra mål på de två senaste matcherna. Anfallaren Florian Niederlechner är lagets bästa målskytt med sju mål och är ett hot mot alla försvar. Man har gjort mål i åtta raka matcher och med den formen man har nu så lär det fortsätta.

Specialspelet ”Båda lagen gör mål & över 2.5 mål” känns som ett givet spel när båda lagen visar upp en riktigt imponerande offensiv. Den tar vi till 1.80* i odds – kanske dagens bästa speltips.

Barcelona kör över Alaves

Barcelona hade stora problem med Real Madrids höga press i prestigemötet på hemmaplan under veckan och Barcelona ska vara nöjda att man fick med sig en poäng via 0-0. Detta var Barcelonas andra raka match med tappade poäng efter att man i omgången innan spelat 2-2 borta mot Real Sociedad. Hemma har Barcelona varit riktigt bra under säsongen och innan matchen mot Real Madrid vunnit samtliga hemmamatcher.

Alaves ligger mellan mitten och botten av tabellen och man får nu börja kika neråt efter en sämre period där man inte vunnit på tre omgångar. Senast hade man chansen att rycka bottenstriden mot nästjumbon Leganes men man fick nöja sig med en poäng efter att man kvitterat sent. Hemma har Alaves annars gjort det bra men istället har bortaspelet varit riktigt svag. Endast en seger borta mot bottenlaget Eibar och många stora förluster när motståndet varit starkare.

Barcelona visar inte den där riktiga formen men när man får styra spelet är man fortsatt ruskigt starka. Mot defensivt motstånd på hemmaplan hittar man alltid nycklar att lösa upp försvaren och vi är helt inne på att så kommer bli fallet här.

Vi spelar Barcelona -2,25 till oddset 1,93* och får då halva insatsen tillbaka om Barcelona vinner med exakt två mål och full vinst på spelet om Barcelona vinner med tre mål eller fler.

Överläge i Spanien

Villarreal fick äntligen vinna senast efter en riktigt tung period där man inte vunnit på sex omgångar. Segern var dock inte helt rättvis när man besegrade Sevilla borta med 2-1, detta trots att Sevilla dominerade matchen stort. Det är framför allt Villarreals defensiv som inte fungerat på slutet medan offensiven fortsatt gjort det bra. Villarreals åtta av deras tio senaste matcher har gått över 2.5 mål och det är bara i matcherna mot de defensivt starka Athletic Club och Atletico Madrid som målen uteblivit.

Getafe går mot en kanonsäsong. Man ligger nu på en fjärdeplats i ligan och skuggar på allvar giganterna Barcelona och Real Madrid. Även i Europa League spelet har man imponerat och genom 3-0 senast hemma mot Krasnodar säkrade man en plats i sextondelsfinalen. I ligaspelet är man nu obesegrade i fem raka matcher. I senaste ligamatchen hemma mot Valladolid hoppade lagets bästa målskytt Angel in med dryga kvarten kvar och stängde tio minuter senare matchen med sitt 2-0-mål. Angel hade därmed gjort mål i fyra av sina fem senaste matcher.

Villarreal är ett av ligans mest målglada lag och släpper såväl in som gör massor av mål. Getafe visar fin form och en offensiv som imponerar. Båda matcherna förra säsongen gick över linan vi erbjuds här och vi tycker att en 2,25-total är minst en ”kvartsboll” för låg.

Vi spelar därmed över 2,25 till oddset 1.99* och får således halva insatsen tillbaka om det blir exakt två mål (och full vinst på spelet om det blir tre mål eller fler i matchen).

HV-revanschen lockar

Blott en SHL-match på lördagen – men den lockar till spel. Malmö tar emot HV71 och det är med andra ord ett snabbt returmöte. Lagen möttes ju i Jönköping i tisdags, en match som stod 0-0 inför slutperioden men som Malmö till slut vann med 4-1. Stadig prestation av Malmö men visst var 4-1 smickrande siffror, ”så enkelt” var det definitivt inte. Smickrande siffror för Malmö även i torsdags, då man i torsdags slog Djurgården här hemma med 4-0. Den store hjälten var tveklöst keepern Alsenfelt som tog 44 av 44 DIF-skott. Själva sköt Malmö blott 18 skott men effektiviteten, främst av sena succévärvningen Myttynen, fanns där. Visst har Malmö jobbat upp bra julform men som sagt, man bör passa sig för att dra alltför stora växlar av veckans siffror.

HV71 kommer alltså till Malmö med revanschlust efter tisdagens möte. Det var inget större fel på den HV-prestationen och laget fick utdelning i torsdags istället: åkte upp till Skellefteå och höll tätt, seger 3-0. Utvisningar skapade problem i första perioden men HV stod pall och hade sedan bra koll på matchen. HV fortsätter att smyga med bra i tabelltoppen och vid seger på lördagen firar man faktiskt jul blott tre poäng bakom serieledande Färjestad (förvisso med ett par matcher fler spelade, men ändå). Vi tycker att HV ska berömmas rätt rejält för sin säsong hittills: det gick definitivt att tvivla på nybygget men man har bevisligen fått ihop det bra.

Revanschfaktorn ska alltid vägas in när två lag möts så här pass tätt och följer HV upp det stabila bortaspelet från i torsdags har man bra chans att slå tillbaka på Malmö. Vi väljer HV-tvåan till 2.60*!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.