Mourinho slår Chelsea

odds

Fullt upp med julbestyren för de flesta – men jodå, visst hinns det med en del fotboll även på söndagen! Framförallt sticker ju Tottenham-Chelsea ut, där Jose Mourinho ställs mot sitt gamla, kära Chelsea. Trenderna talar tydligt för Spurs och vi räknar med att Mourinho slår Chelsea och sin gamle favoritspelare Lampard. I övrigt lämnar vi ”klartecken” på ett stadigt Real Madrid och räknar med trendbrott för ett pressat Frankfurt.

Mourinho slår sitt gamla lag

Blickarna mot London på söndagen: Tottenham går upp mot Chelsea i ett derby som alltid är laddat – men visst är det någonting extra denna gång! Dels är det viktiga poäng på spel i kampen om fjärdeplatsen och dels ställs ju Jose Mourinho mot sitt gamla Chelsea, där han en gång i tiden var så älskad. Nu har Mourinho fått hygglig fason på Tottenham. I Premier League det blivit fyra segrar på fem matcher sedan tränarbytet och även om Spurs onekligen hade marginalerna med sig senast var det strongt att bortaslå Wolves. Nu kan man gå ikapp Chelsea i racet om fjärdeplatsen – det vore onekligen en fin julklapp.

För Chelsea är trenden den rakt motsatta. Just när laget och Lampard hyllades som mest kom svackan och nu har man torskat fyra av fem senaste. 0-1 hemma mot såväl West Ham som Bournemouth väcker onekligen frågor och den intensiva hösten med Champions League-spel tycks onekligen ha satt sina spår – och spelprogrammet blir inte direkt lugnare kommande veckor.

Omöjligt att blunda för trenderna här – och inte ska väl Mourinho torska coachkampen mot sin gamle favoritspelare Lampard..? Nej, det har vi jättesvårt att se. Tottenham till 2.35* ser klart lockande ut.

Enkelt för Real Madrid

0-0 i El Clasico på bortaplan gick förstås inte att klaga på – men skulle något lag ha vunnit onsdagens superduell tycker vi definitivt att det var Real Madrid. Man tyglade Barcelona och Messi på ett bra sätt och vaskade fram de bästa chanserna. En övertygande insats av Real som sakta men säkert vuxit in i säsongen och nu inte torskat på över två månader. Då menar vi dessutom att det finns ytterligare en del sparkapital – jo, visst är Real reda att utmana Barcelona fullt ut denna säsong. Då gäller det ju dock att hålla fokus och inte gå på onödiga minor och vi räknar med att Zidane ”håller igång” sitt lag på ett bra sätt.

Då blir det naturligtvis supersvårt för Athletic Bilbao på söndagen. Senast laget skrällde på Bernabeu var 2005 – sedan dess är det galna 40-1 i poäng till Real Madrid på denna arena… Efter en bra period börjar Bilbao-formen svalna. Borta mot Betis gick mardrömsstarten inte att reparera och senast fick man aldrig hål på Eibar hemma.

Real Madrid ger inte bort någonting i racet mot Barcelona här – bekväm hemmaseger att vänta och vi tar Real Madrid Asian Handicap -1,5 till oddset 2.05*.

Skärpning, Frankfurt!

Efter att ha varit bra med på den övre halvan i den jämna Bundesliga-tabellen har Eintracht Frankfurt hamnat i en märklig svacka. Slog Bayern München med smått otroliga 5-1 den 2/11 – men sedan dess är laget segerlöst i seriespelet! Bara en poäng på sex omgångar och det allra tyngsta bakslaget kom i veckan: gick fram till 2-0 hemma mot Köln men kraschade till 4-2. I Europa League gick man vidare från gruppspelet men inte i någon glänsande stil där heller. Laget kan betydligt bättre och i sista omgången innan det långa uppehållet skulle Frankfurt sannerligen må bra av att fixa trendbrottet och skapa lite julefrid.

Uppgiften går inte direkt att klaga på: man gästar jumbon Paderborn, nykomlingen som föga oväntat har det besvärligt och så smått börjar hängas av. Skrällde nyligen borta mot ett iskallt Bremen men fick sedan ”bara” 1-1 hemma mot Union Berlin och kunde sedan inte rubba Gladbach borta. Paderborn kämpar på berömvärt men det är ju bara att konstatera att klassen saknas: Paderborn är i botten för att stanna, det är vi övertygade om.

Vi tycker faktiskt att det vore direkt svagt av Frankfurt att bränna detta läge till trendbrott – vi är trygga med bortasegern till 1.95*.

Målrik trend för Bologna

Lecce har varit oberäkneliga i år. Riktigt bra insatser, som oavgjort mot Juventus, har varvats med rejäla bottennapp. Just ett sådant bottennapp stod man för senast när man föll borta mot bottenlaget Brescia med 0–3. Lecce ligger fortsatt på säker mark på en femtonde plats i tabellen men efter förlusten senast har man bara två poäng ner till nedflyttning. Lecce har på slutet varit inblandade i många målrika matcher där framför allt defensiven sviktat.

Bologna ligger i mitten av Serie A och man agerar som ett typiskt mittenlag. Man kan slå vilket lag som helst om man har en bra dag men samtidigt förlora matcher mot lag som man normalt borde slå. Senast gjorde man en riktigt bra insats och vann hemma mot Atalanta med 2-1. På bortplan har man haft en tung period med fyra förluster på de fem senaste matcherna men senast vände man den dåliga trenden och tog en snygg skalp när Napoli besegrades med 2-1.

Vi har en match mellan två målglada lag att vänta. Båda lagen kommer från en period där man släppt in många mål och samtidigt har offensiven inte varit något problem. I Lecces senaste sex matcher har fem det gjorts tre mål eller fler i fem av dem. Bologna är än mer galna och man står nu på tio raka ligamatcher där det blivit tre mål eller fler.

Det finns alla förutsättningar för mål här och vi spelar över 3 mål till oddset 1,97*. Vi får därmed pengarna tillbaka om det blir exakt tre mål och full vinst på spelet om det blir fyra mål eller fler.

Betis står upp mot Atletico

Real Betis har verkligen hittat en formtopp och har nu fyra raka matcher utan förlust vilket har tagit dem från bottenstriden till mitten av tabellen. Det har också varit mot tufft motstånd där lag från övre halvan som Valencia och Athletic Club besegrats. Senast gjorde man på nytt en bra insats där man tog en poäng borta mot ligatrean Espanyol via 2-2. Betis tog där tidigt ledningen men Espanyol vände till 2-1 innan Betis kunde kvittera i mitten av andra halvlek.

Atletico Madrid ligger just nu fyra i ligan och är dessutom vidare till åttondelsfinal i Champions League. Man har utgått från en stark defensiv och är det laget som släppt in minst mål i årets ligaspel. Offensiven har samtidigt fått stryka på foten och man är samtidigt det laget i toppen som gjort minst mål. På bortaplan har man ny fem raka oavgjorda matcher där samtliga slutat 0-0 eller 1-1. I senaste matchen spelade man hemma mot Osasuna och vann då 2-0 utan att glänsa.

Real Betis visar kanonform och är dessutom hemmastarka. Atletico Madrid är ett starkare lag i grunden och dessutom rejält svårspelade men bortaspelet har inte imponerat och vi tycker att oddsen är allt för låga på det något uddlösa bortalaget här.

Ett sjätte kryss i rad på bortaplan för Atletico Madrid ligger nära till hands och vi ser stort värde i Real Betis +0,5 till oddset 1,86*. Vi får då vinst på spelet om Real Betis vinner eller om matchen slutar oavgjort.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.